MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Ενέδρες της Ζωής – Λούλα Αναγνωστάκη mixage στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ελεύθερη είσοδο

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει μια θεατρική σύνθεση πάνω στη δραματουργία της Λούλας Αναγνωστάκη με τίτλο Ενέδρες της Ζωής – Λούλα Αναγνωστάκη mixage, σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, 1 και 2 Ιουνίου στα Προπύλαια του θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στις 22:15.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι ηθοποιοί Κώστας Βασαρδάνης, Μάνος Καρατζογιάννης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Ντούσης, Σοφία Ολυμπίου, Λένα Παπαληγούρα και Νικόλας Στραβοπόδης αναμετριούνται με το έργο της Αναγνωστάκη σε μια παράσταση που καταλαμβάνει τον προαύλιο χώρο του ΔΘΠ, ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλες ανάλογες θεατρικές δράσεις.

Οι Ενέδρες της Ζωής – Λούλα Αναγνωστάκη mixage προσεγγίζει με ευαισθησία το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη κι αντλεί το περιεχόμενό της από μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της δραματουργίας της. Ο τίτλος της είναι δανεισμένος από το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη Εσύ μόνο το ξέρεις.

Με αφετηρία τη φωνή της συγγραφέως να απαγγέλει μέρος του μονολόγου της Ο Ουρανός Κατακόκκινος – ανέκδοτο ηχητικό ντοκουμέντο, που παραχωρεί η ίδια για την παράσταση – και όχημα το τελευταίο έργο της Σε σας που με ακούτε, που είχε παρουσιαστεί το 2003 από τη Νέα Σκηνή του Λευτέρη Βογιατζή η παράσταση Ενέδρες της Ζωής – Λούλα Αναγνωστάκη mixage επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονικότητα του έργου της Λούλας Αναγνωστάκη.

Κείμενο-σκηνοθεσία Μάνος Καρατζογιάννης.
Κινησιολογία: Ζωή Χατζηαντωνίου.
Μουσική: Χριστίνα Καρποδίνη.
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου.
Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα.

Ερμηνεύουν αλφαβητικά: Κώστας Βασαρδάνης, Μάνος Καρατζογιάννης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Ντούσης, Σοφία Ολυμπίου, Λένα Παπαληγούρα, Νικόλας Στραβοπόδης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λούλα Αναγνωστάκη- Μάνος Καρατζογιάννης
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης


Παίζουν: Κώστας Βασαρδάνης, Μάνος Καρατζογιάννης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Ντούσης, Σοφία Ολυμπίου, Λένα Παπαληγούρα, Νικόλας Στραβοπόδης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b