MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επίδειξη μόδας για το λαμπερό μιούζικαλ Priscilla στο Badminton- Video και εντυπωσιακές φωτογραφίες!

Μια παράσταση έκανε τη δική της βόλτα στην πασαρέλα που είχε στηθεί στο Badmintion. Ο λόγος για την πολυαναμενόμενη παράσταση του μιούζικαλ «Priscilla Η βασίλισσα της ερήμου» που ανεβαίνει από τις 6 ως τις 17 Μαΐου στην κεντρική σκηνή του θεάτρου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το Loft του Badminton μας επιφύλλασσε μια έκπληξη. Μεταμορφώθηκε σε πασαρέλα, στην οποία παρακολουθήσαμε ένα catwalk. Μοντέλα έγιναν οι  πρωταγωνιστές της παράστασης. Δεν φορούσαν όμως τα κοστούμια κάποιου οίκου μόδας, αλλά τα θεατρικά τους κοστούμια, αυτά της παράστασης Priscilla.

Βέβαια, τα κοστούμια αυτά είναι σχεδόν 500 (471 για την ακρίβεια). Θα ήταν αδύνατον να τα παρουσιάσουν όλα.  Μας έδειξαν απλά ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό δείγμα από τα βραβευμένα κοστούμια της παραγωγής.

Υπό τους ήχους των «It’s raining men», «I will survive» και «Finally», οι Γιώργος Καπουτζίδης, Φώτης Σεργουλόπουλος, Παναγιώτης Πετράκης, οι τρεις «ντίβες» Demy, Μελίνα (Vegas), Shaya, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Παύλος Ορκόπουλος και η Τάνια Τρύπη, μαζί με τους υπόλοιπους ηθοποιούς / χορευτές, παρέλασαν στα κοστούμια τους. 
1priscilla
 Στους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους του PRISCILLA QUEEN OF THE DESERT-THE MUSICAL (ΠΡΙΣΙΛΑ, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ) οι Γιώργος Καπουτζίδης, Φώτης Σεργουλόπουλος και Παναγιώτης Πετράκης. Μαζί τους ο Παύλος Ορκόπουλος, η Ευαγγελία Μουμούρη και η Τάνια Τρύπη. Τις αιθέριες ντίβες – τραγουδίστριες ενσαρκώνουν η Demy, η Μελίνα των Vegas και η Shaya. Τους παραπάνω συνοδεύει μια πολυμελής ομάδα ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών και μουσικών.

Έχοντας κερδίσει, μεταξύ άλλων, TONY, OLIVIER και 4 βραβεία WhatsOnStage.com,  η Priscilla το μιούζικαλ είναι βασισμένο στην πολυβραβευμένη ομότιτλη ταινία του 1994 και ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στο Σύδνεϋ το 2006 (το πιο πετυχημένο αυστραλέζικο μιούζικαλ), στο Λονδίνο το 2009 και στη Νέα Υόρκη το 2011. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον δημιουργό της ταινίας Stephan Elliot με τη συνδρομή για την θεατρική του απόδοση του Allan Scott, ενώ τη θεατρική προσαρμογή έκανε ο Simon Phillips.

Η διαφορά αυτής της παραγωγής σε σχέση με άλλα ελληνικά μιούζικαλ είναι ότι είναι η εξής: η ξένη (αγγλική) παραγωγή έρχεται και «κουμπώνει» πάνω στους Έλληνες συντελεστές. Τα κοστούμια, τα σκηνικά και γενικά η σχεδίαση του project έρχεται από την αγγλική παραγωγή, αλλά σκηνοθέτης (Φωκάς Ευαγγελινός)και οι ηθοποιοί είναι Έλληνες.

Μια παράσταση με καρδιά

Το έργο είναι φυσικά μεταφρασμένο στα ελληνικά. Η Priscilla αφηγείται την ιστορία τριών φίλων – drag queen καλλιτεχνών – που διασχίζουν την Αυστραλία από το Σύδνεϋ ως το Άλις Σπρινγκς, αφού ο Τικ (με καλλιτεχνικό όνομα Μίτζι) έχει προσκληθεί από την πρώην σύζυγό του Μάριον, για να παρουσιάσει το σώου του στο καζίνο που διευθύνει η Μάριον και να δει το γιο του που έχει γίνει 8 ετών. Οι Tick/Mitzi (Γιώργος Καπουτζίδης), Bernadette (Φώτης Σεργουλόπουλος) και Adam/Felicia (Παναγιώτης Πετράκης) πραγματοποιούν το δικό τους ταξίδι αυτογνωσίας καθώς διασχίζουν την έρημο της Αυστραλίας με ένα σαραβαλιασμένο λεωφορείο, που ονόμασαν Priscilla. Αναζητώντας την αγάπη και την φιλία, ανακαλύπτουν πολλά περισσότερα, από αυτά που ονειρεύονταν…

 Ο Σταμάτης Πατρώνης  έκανε μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη την ελληνική απόδοση του κειμένου. Το έργο δίνει, όπως είπε, το μήνυμα της αξίας της οικογένειας, είτε αυτή είναι η βιολογική μας οικογένεια είτε η οικογένεια των φίλων μας. Τα τραγούδια ερμηνεύονται στα αγγλικά, εκτός από κάποια, των οποίων ο στόχος είναι να βγάλουν συναίσθημα. Σε αυτά οι στίχοι  έχουν αποδοθεί στα ελληνικά. Σύμφωνα, άλλωστε, με τους συντελεστές της παράστασης η Priscilla είναι κάτι περισσότερο από μία διασκεδαστική παράσταση. Είναι μια παράσταση με καρδιά. Το συναισθηματικό στοιχείο είναι έντονο. 

Ο Αλέξιος Πρίφτης, που έχει τη μουσική διεύθυνση, μίλησε για τα πασίγνωστα τραγούδια του ’80 και του ’70 που εκτελούνται ζωντανά από 9μελή ορχήστρα. Δεν θα υπάρχει ίχνος playback. Το χορωδιακό στοιχείο θα κυριαρχεί στα τραγούδια της παράστασης. Όπως εξήγησε μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Badminton, Μιχάλης Αδάμ, οι ηθοποιοί θα τραγουδούν ακόμα κι από τα καμαρίνια, την ώρα που θα αλλάζουν ρούχα 

Το μιούζικαλ κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 6 Μαΐου στο Badminton. Η παράσταση θα ανέβει από τις 6 ως τις 17 Μαΐου όλες τις ημέρες πλην του Σαββάτου 10 και της Δευτέρας 12 Μαΐου. Τετάρτη και Κυριακή θα αρχίζει στις 20:00. Όλες τις άλλες ημέρες στις 21:00. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b