MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ομορφιά από μέσα προς τα έξω!

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 60-70% των γυναικών δεν είναι ικανοποιημένες με το βάρος τους ενώ το 50-60% κρίνουν αρνητικά τη γενική τους εμφάνιση.

Monopoli Team

Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας επηρεάζεται φυσικά από τον βαθμό της γενικότερης αυτοεκτίμησής μας αλλά και από τα πρότυπα που προβάλλουν τα media, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε σε -μερικές φορές- αχρείαστες, αναποτελεσματικές ή ακόμα και επικίνδυνες μεθόδους βελτίωσης της εμφάνισής μας. Αν λοιπόν μέχρι τώρα επενδύατε κυρίως σε τεχνητά ή “επιθετικά” μέσα για να την πετύχετε, θα εκπλαγείτε με το πόσο καλύτερα θα δείξετε και θα νιώσετε με μερικές απλές αλλαγές τρόπου ζωής και φιλοσοφίας:

Θυμηθείτε ότι τα όμορφα και υγιή σώματα “βγαίνουν” σε πολλά μεγέθη
Ξεκινήστε από μια ρεαλιστική βάση. Ο σωματότυπός σας δεν εξαρτάται μόνο από τη διατροφή σας αλλά και από κληρονομικούς παράγοντες. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας και αγαπήστε τον γι’ αυτό που είναι και για το καλύτερο που μπορεί να γίνει μέσα στα δικά του υγιή πλαίσια, αντί να κυνηγάτε κάτι ανέφικτο. Αν ρωτήσετε και τους γύρω σας, θα ανακαλύψετε ότι σας προτιμούν να μοιάζετε στον εαυτό σας και όχι σε κάποια άλλη.

Σταματήστε τη δίαιτα, ξεκινήστε τη σωστή διατροφή
Μη συμμετέχετε στην κουλτούρα τις δίαιτας, δεν είναι φυσιολογικό να είστε κάθε μέρα σε δίαιτα. Επιπλέον, το να κάνετε δίαιτα αποκλειστικά και μόνο για να χάσετε κιλά, είναι ανθυγιεινό και πολλές φορές δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βάλτε τη σωστή διατροφή στη ζωή σας, τρώγοντας πάντα υγιεινά για εσάς, και όχι μόνο ώστε να σας δουν κάποιοι σε άψογη εμφανισιακή κατάσταση σε μία συγκεκριμένη στιγμή.

Ακούστε το σώμα σας
Όταν πεινάτε, πρέπει να τρώτε. Και όταν είστε «γεμάτες» πρέπει να σταματάτε. Το σώμα σας έχει ανάγκη από θρεπτικά συστατικά για να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες. Μην το τιμωρείτε! Όταν όμως αισθάνεστε φουσκωμένη, σταματήστε να τρώτε και μη συνεχίζετε απλώς επειδή πρέπει να τελειώσετε το πιάτο σας.

Μην δίνετε χαρακτηρισμούς στις τροφές
Χαρακτηρισμοί του στυλ «καλές» και «κακές» τροφές δεν ευσταθούν και ανάγουν άδικα το φαγητό σε ηθική αξία. Το φαγητό είναι πρωτίστως σωματική ανάγκη.

Δείτε τη γυμναστική ως διασκέδαση
Αρχίστε μια καινούργια δραστηριότητα για να περάσετε καλά και να αισθανθείτε ωραία, όχι για να χάσετε κιλά. Η σωματική άσκηση βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και δημιουργεί θετικά αισθήματα για την εικόνα του εαυτού σας. Οι γυναίκες που βλέπουν τη γυμναστική ως «αγγαρεία» και γυμνάζονται μόνο για να μειώσουν το βάρος τους, έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και αντιμετωπίζουν περισσότερες διατροφικές διαταραχές.

Μειώστε το στρες με τη δύναμη της λογικής
Το άγχος είναι εχθρός της υγείας του οργανισμού. Ζητήστε βοήθεια από συγγενείς και φίλους όταν περνάτε μια αγχώδη φάση της ζωής σας και μην κλείνεστε στον εαυτό σας! Σίγουρα δεν είναι κάτι που ρυθμίζεται με κουμπάκια, αλλά τουλάχιστον προσπαθήστε όταν νιώθετε πολύ πιεσμένη να κάνετε την εξής ερώτηση στον εαυτό σας: πόσο σοβαρό είναι αν κάτι δεν γίνει ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί; Τις περισσότερες φορές είναι μικρό τελικά το “κακό”.

Χρησιμοποιήστε τα media χωρίς να σας χρησιμοποιούν
Στην εποχή της πληροφόρησης, οι διαφημιστικές στρατηγικές και οι σκοποί τους είναι προφανείς, μέσα σε θεμιτά μεν πλαίσια, ψυχολογικά πολύ ισχυρά δε. Αντί να ακολουθείτε τυφλά τις προσταγές των διαφημσιτών ή να τους δαιμονοποιείτε, δείτε την διαφήμιση γι’ αυτό ακριβώς που είναι: σαν πηγή πληροφόρησης, όχι τυραννίας – τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. “Διαφημίστε” τον εαυτό σας μέσω μιας ισχυρής προσωπικότητας, πιστής στα πιστεύω και τα θέλω σας. Η αυθεντικότητα που θα εκπέμπετε έτσι, είναι πολύ πιο ελκυστική από την όποια μίμηση “ξένων” προτύπων.

 

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b