MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Godzilla: Πότε έρχεται στην Ελλάδα η απόλυτη ταινία καταστροφής

Η Village Films μας έδωσε μια πρόγευση της καταστροφικής μανίας, που θα εξαπολύσει ο νέος Godzilla στην μεγάλη οθόνη. Στα εκτεταμένα στιγμιότυπα που παρακολουθήσαμε σε ειδική δημοσιογραφική προβολή, έχουμε να πούμε το εξής: Δεν έχει καμία σχέση με τον προηγούμενο Godzilla, του 1998.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η υπόθεση είναι γνωστή. Ένα γιγάντιο τέρας, που θυμίζει έναν τεραστίων διαστάσεων μαύρο δεινόσαυρο, έρχεται να σπείρει τον όλεθρο στο ανθρώπινο είδος. Το φιλμ ίσως πατάει στην ιδέα, ότι αν οι δεινόσαυροι δεν είχαν εξαφανιστεί από τη Γη, θα εμπόδιζαν τους ανθρώπους να δημιουργήσουν τον πολιτισμό που έχουν σήμερα. Αυτός ο Godzilla όμως δεν είναι ένας απλός δεινόσαυρος. Είναι ένα τρομακτικής ισχύος τέρας, άτρωτο ακόμα κι από πυρηνικά όπλα! Κι όπως λέει ένας επιστήμονας, στην ταινία, απειλεί να στείλει την ανθρωπότητα, πίσω, στον πρωτόγονο κόσμο, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς τεχνολογία, χωρίς τίποτα!

Από τα εκτεταμένα στιγμιότυπα που είδαμε- 15 λεπτά- η ταινία φαίνεται ότι θα είναι πιο σκοτεινή και πιο άγρια και πολύ πιο ενδιαφέρουσα από εκείνη την αδιάφορη ταινία του 1998. Ίσως να αποδειχθεί μια από τις καλύτερες ταινίες καταστροφής όλων των εποχών. Σίγουρα θα είναι ένα χορταστικό και συναρπαστικό υπερθέαμα. 

Ενδιαφέρον έχει και η μουσική της ταινίας. Θυμίζει αρκετά τη μουσική του Λιγκέτι που είχε βάλει ο Kubrick στο “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος”. Τη μουσική για την ταινία Godzilla έχει γράψει ο Γάλλος Alexandre Desplat. Είναι σημαντικός συνθέτης κι έχει γράψει μουσική για πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων οι βραβευμένες στα Όσκαρ “Ο Λόγος του Βασιλιά” και “Επιχείρηση Αργώ“. 
 
Η σκηνοθεσία της ταινίας ανήκει στον Gareth Edwards και πρωταγωνιστούν- εκτός από τα ειδικά εφέ- και οι ηθοποιοί Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston και πολλοί άλλοι. Θα είναι και σε 3D έκδοση, πολύ καλής ποιότητας. Αν και πιστεύω, ότι και χωρίς 3D θα είναι εξαιρετικά θεαματικό έργο. Η ταινία θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 15 Μαΐου 2014.

Ο TOM CRUISE ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΛΟΥΠΑ
20131211 edgeoftomorrow trailer1
Στην ίδια προβολή παρακολουθήσαμε εκτεταμένα στιγμιότυπα και από την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας “Edge of Tomorrow” με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise και μαζί του την Emily Blunt, τον Bill Paxton κ.α. Την ταινία σκηνοθετεί ο Doug Liman, ο σκηνοθέτης του Mr and Mrs Smith– του οποίου η μόνη σημαντικότητα είναι ότι στα πλατό του γνωρίστηκαν ο Brad και η Angelina.
 
Η ταινία βασίζεται σε μυθιστόρημα του Ιάπωνα Hiroshi Sakurazaka με τίτλο μεταφρασμένο στα αγγλικά “All You Need Is Kill”. Πρόκειται για μια αρκετά θεαματική περιπέτεια, που μεταφέρει την ιδέα της Μέρας της Μαρμότας και άλλων έργων, όπως το “Τρέξε Λόλα τρέξε” με θέμα τη λούπα (την επανάληψη). Ο Cruise είναι ένας στρατιώτης, που πολεμάει τους εξωγήινους και σκοτώνεται. Ξαναζεί όμως την ίδια μέρα της μάχης, ξανά και ξανά και ξανά, ώσπου διαρκώς γίνεται καλύτερος… Μέχρι να τελειώσει την αποστολή του; Δεν ξέρουμε. Όσο εκτεταμένα και να είναι τα στιγμιότυπα, δεν δείχνουν το φινάλε- μάλλον προς αποφυγή spoiler. 

Η ιδέα της λούπας θυμίζει, επίσης, videogame. Όταν παίζεις ένα παιχνίδι, ο ήρωας σου μπορεί να σκοτωθεί. Και τότε ξεκινάς πάλι από την αρχή. Ο χαρακτήρας που ερμηνεύει ο Tom Cruise παθαίνει κάτι αντίστοιχο, μόνο που σε αυτόν- υποτίθεται- είναι η πραγματικότητα του. Η ταινία, πάντως, αν και θεαματική, δείχνει πολύ πιο συμβατική και λιγότερο ενδιαφέρουσα από τον Godzilla. Θα βγει (και σε 3D) στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Ιουνίου 2014.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b