MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βαγγέλης Ζαπαντιώτης: Έτοιμος για όλα, για χάρη της… κουμπάρας!

To La Moscheta είναι μια ανατρεπτική κωμωδία του Άντζελο Μπεόλκο (Ρουτζάντε), που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης. Νέοι ηθοποιοί – απόφοιτοι (2011-2012) του Θεάτρου Τέχνης, χρόνια μετά το πρώτο «ανέβασμα» της παράστασης, αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν το έργο ξανά, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Μπάμπη Κλαλιώτη. Ένας από αυτούς τους νέους ηθοποιούς, είναι ο Βαγγέλης Ζαπαντιώτης, που μας συστήνεται μέσα από την παρουσία του στο έργο αλλά και μέσα από την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Monopoli Team

Ο Βαγγέλης είναι “πληροφορικάριος” από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά προς το παρόν τον κερδίζει η τέχνη:
Έχω κάνει σπουδές και στην μουσική, και σεμινάρια πάνω στην υποκριτική, με ξεχωριστό μάθημα-σεμινάριο, τη ‘Μέθοδο του Actor’s Studio’ με τον Αντρέα Μανωλικάκη.

Θα μας κάνεις μια “σούμα” του “La Moscheta”;
Το έργο είναι μία φαρσοκωμωδία με θέμα τον έρωτα, τα λεφτά και πως καταπατάται κάθε ηθική για να αποκτηθούν αυτά. Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Ρουτζάντε, ένας απατεώνας που μόνο του μέλημα είναι πώς θα κλέψει από όλους λεφτά. Αυτός είναι παντρεμένος με την Μπετία, μία γοητευτική γυναίκα ελευθέρων ηθών, που είχε σχέσεις με τον κουμπάρο της, Μενάτο, ο οποίος κάνει το κάθε τι για να την αποκτήσει ξανά, αφού εκείνη έχει σχέσεις με έναν γείτονα αξιωματικό, τον Τονίνο. Οι τρεις άντρες γυρίζουν γύρω από την γυναίκα αυτή, ο καθένας για το προσωπικό του συμφέρον και έτσι αρχίζει να πλέκεται ένα γαϊτανάκι συμφερόντων που οδηγούν στις παρεξηγήσεις. Εγώ κρατάω το ρόλο του κουμπάρου, ενός ανθρώπου που δεν δέχεται την απόρριψη και είναι έτοιμος για όλα προκειμένου να φέρει την γυναίκα που αγαπά ξανά στην αγκαλιά του.

Πώς αισθάνεσαι που συνεχίζεις στο Θέατρο Τέχνης και μετά τις σπουδές σου;
Χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στο Θέατρο Τέχνης, μόλις ένα χρόνο απόφοιτος από αυτό, σε μία παραγωγή όπου βρίσκομαι δίπλα σε συμπαίκτες-συμμαθητές μου από του σχολή. Κουβαλάμε τον ίδιο κώδικα και γνωριζόμαστε αρκετά καλά έτσι ώστε να αυτοσχεδιάζουμε μέσα στο έργο, ”ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει”. Είναι ένα πραγματικό παιχνίδι επί σκηνής που αυτοσχεδιάζουμε, παίζουμε ζωντανά μουσική σε εξαιρετικές μουσικές του Σταμάτη Κραουνάκη και γλεντάμε με τον τρόπο μας μαζί με το κοινό. Είναι πραγματικά διασκεδαστικό και καταιγιστικό….

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον χώρο;
Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι που στα πρώτα μου βήματα στο θέατρο, έχω ήδη συνεργαστεί με αξιόλογους ανθρώπους και έχω παίξει σε πολύ όμορφες παραστάσεις, με πραγματικούς καλλιτέχνες, με ήθος και εμμονή για την τέχνη του θεάτρου. Έχω παίξει στο ”Αρχαιότερο επάγγελμα” της Πόλα Βόγκελ σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Θέατρο Τέχνης, ”Κεραμιδοτρέχαλος” της Άλκης Ζέη σε σκηνοθεσία Θωμά Γκαγκά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, ”Πιτσιμπούργκο” της Σώτης Τριανταφύλλου σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη στο θέατρο Αργώ. Είμαι περήφανος για τις επιλογές και τις συνεργασίες μου και ελπίζω με σκληρή δουλειά και κόντρα στις περίεργες εποχές που ζούμε να συνεχίσω να συναντιέμαι με αξιόλογους καλλιτέχνες και να μαθαίνω από αυτούς, αφού στην τέχνη είσαι πάντοτε μαθητής.

Διαβάστε την συνέντευξη του Σταμάτη Κραουνάκη, που έγραψε την μουσική στο La Moscheta, εδώ

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση La Moscheta, εδώ

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για την παράσταση, εδώ

Περισσότερα από Πρόσωπα