MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νίκος Μουτσινάς: Το ΚΤΕΛ δεν είναι μαύρη κωμωδία. Ούτε ασχολείται με την οικονομική κρίση!

Μια κωμωδία, με ένα θέμα που θυμίζει θρίλερ, θα είναι η νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Νίκος Μουτσινάς, με τον τίτλο ΚΤΕΛ, που ανεβαίνει στο θέατρο Κιβωτός. Ένα θέμα παγίδευσης ανθρώπων και εμπορίας οργάνων, γίνεται, όπως υπόσχονται οι συντελεστές, με την πένα των Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη, μια ξέφρενη φάρσα με μια ισχυρή ανατροπή στο φινάλε.

author-image Γιώργος Σμυρνής

“Το ΚΤΕΛ είναι μία τρελή φάρσα με ένα πολύ σκληρό θέμα… “πολύ ωραίο θρίλερ..αλλά η διάθεση -και η δική μου
και του θιάσου- ήταν να γελάσουμε..και με το γέλιο πιλότο, φτιάξαμε αυτήν την μιουζικαλοκωμωδιοθριλερική παράσταση…” δηλώνει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Νίκος Μουτσινάς. Στην συνέντευξη τύπου για την παράσταση, ο Νίκος Μουτσινάς δήλωσε ακόμη, ότι το ΚΤΕΛ δεν είναι μια μαύρη κωμωδία, ούτε μια άσπρη κωμωδία, αλλά μια κωμωδία με γκρίζα απόχρωση. “Δεν ασχολούμαστε με την οικονομική κρίση” πρόσθεσε ακόμα ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της παράστασης. 

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Αντώνης Τόνγκας (Νίκος Μουτσινάς) είναι χειρουργός και μένει σε ένα σπίτι… στη μέση του πουθενά, με τη γυναίκα του Μαίρη Καμπάνα (Βασιλική Ανδρίτσου), οικοκυρικά, σύζυγος Ιατρού. Ένα βράδυ, θα έρθουν τα πάνω κάτω στη ζωή τους όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ χαλάει και οι επιβάτες του βρίσκουν καταφύγιο στο σπίτι τους: τι κοινό έχουν ένας γυμναστής και δάσκαλος του τέννις (Θανάσης Αλευράς), μία πόρνη (Ματίνα Νικολάου), μία κυρία-πρόεδρος στη διάσωση του μονάρχιδου σκίουρου (Τζένη Διαγούπη), η Σταρ Πελοπόννησος (Αθηνά Οικονομάκου) και η Οδηγός του ΚΤΕΛ (Φωτεινή Ντεμίρη); Γίνονται όλοι -εν αγνοία τους- υποψήφιοι δωρητές οργάνων… 
1-Αθηνά-Οικονομάκου-ΚΤΕΛ
Στην παράσταση παίζει η Αθηνά Οικονομάκου ένα μοντέλο και αναρωτιέται γιατί οι συγγραφείς έγραψαν τον συγκεκριμένο ρόλο γι’ αυτήν. Περιγράφει την περσόνα που ερμηνεύει, ως χαζή, χαριτωμένη και ανάλαφρη, χαρακτηρίζοντας την ως έναν πολύ ενδιαφέροντα ρόλο. Ο Θανάσης Αλευράς παίζει έναν γυμναστή αποστειρωμένο και πάρα πολύ fit. Για τον συνδυασμό τόσο διαφορετικών χαρακτήρων στην παράσταση ο ηθοποιός τονίζει: “Σε ένα ΚΤΕΛ μπορείς να συναντήσεις απίθανους συνδυασμούς ανθρώπων.” Επίσης, δήλωσε πολύ χαρούμενος που παίζει σε θρίλερ για πρώτη φορά.

Τα σκηνικά της παράστασης είναι της Λίας Ασβεστά, τα κοστούμια του Γιώργου Σεγρεδάκη. Η παράσταση θα έχει πολύ χορό και τραγούδι, χωρίς να υπάρχει, όπως δήλωσε ο Νίκος Μουτσινάς, κάποιος λόγος. Οι χορογραφίες  είναι της Χριστίνας Φωτεινάκη και η μουσική επιμέλεια ανήκει στον ίδιο τον σκηνοθέτη. 

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση ΚΤΕΛ

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b