MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έκθεση έργων της Μαριάννας Κατσουλίδη στην αίθουσα τέχνης Περιτεχνων

Έως τις 9 Νοεμβρίου η αίθουσα Περιτεχνων παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Κατσουλίδη.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η έκθεση παρουσιάζει έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων. Είναι ζωγραφισμένα με λαδομπογιά σε μουσαμά, που με τη δική της γραφή τα έργα έχουν τη μοναδικότητά, την ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητά τους. Τα θέματα της Μαριάννας Κατσουλίδη είναι ανθρωποκεντρικά και τα χρώματά της το μαύρο, το άσπρο, το γκρι, αποτυπώνουν στα έργα της μαγικές ή απλές ιστορίες, με δυναμικότητα.

katsoulidi… Η Μαριάννα Κατσουλίδη φτιάχνει τη δική της εικονογραφία και το δικό της ζωομορφικό συμβολισμό: ο σκύλος συμβολίζει την πίστη, το περιστέρι την ελευθερία, το κατσίκι τη γονιμότητα και τη δύναμη αλλά και την τραγικότητα, το άλογο την υπομονή, την αφοσίωση και την υπηρεσία. Σε κάθε άνθρωπο δε, αποδίδεται και μία ιδιότητα ανάλογα με το ζώο που στέκεται δίπλα του.
Σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, στη ζωγραφική της, άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά. Εξάλλου το παραμύθι είναι μια διήγηση πλασμένη με ποιητική φαντασία από τον κόσμο του μαγικού και υπερφυσικού, χωρίς λογική εξάρτηση από τους όρους της πραγματικής ζωής…
Από τον κατάλογο της έκθεσης, που προλογίζει η Ήρα Παπαποστόλου – Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Ηροδότου 5, Κολωνάκι, 106 74 Αθήνα
Τηλ. + 30 210 8239465

Περισσότερα από Εικαστικά