MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Tabac Rouge του Τζέημς Τιερρέ στην Στέγη (video)

Μια παράσταση με πανδαισία εικόνων το Tabac Rouge ανεβαίνει 22-24 Νοεμβρίου 2013 στις 20:30 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Τζέημς Τιερρέ, μέσα από μια παράξενη αναπαράσταση της ανθρώπινης κατάστασης, μοιράζεται με το κοινό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του σύμπαν, προτείνοντας τις υπέροχες εικόνες που δημιουργεί στη σκηνή ως αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σε ένα θεαματικό σκηνικό, όπου μια μηχανή από καθρέφτες κινείται διαρκώς και πολλαπλασιάζει το χώρο, εκτυλίσσεται η ιστορία ενός απογοητευμένου και κακομαθημένου βασιλιά, ο οποίος έχει βαρεθεί το σύστημα που εξουσιάζει, όμως οι υπήκοοί του δεν τον αφήνουν να παραιτηθεί. Ο «σαιξπηρικός» αυτός χαρακτήρας περιστοιχίζεται από χορευτές και ακροβάτες παγιδευμένους σε ένα χορό τελετουργικό, με τον οποίο προσπαθούν να ξορκίσουν την απόγνωση της μικρής κοινωνίας τους που προσπαθεί να οραματιστεί ένα μέλλον.

Εφευρέτης ενός δικού του είδους θεάτρου, που συνδυάζει τσίρκο, μπουρλέσκ, χορό, μουσική και θεαματικά σκηνικά, ο Τιερρέ δημιουργεί παραστάσεις τις οποίες οι φανατικοί θαυμαστές του αναμένουν κάθε φορά με ανυπομονησία ως «γεγονότα». Ο Τιερρέ, χαρισματικός όπως πάντα στη σκηνή, υπογραφεί τη σκηνοθεσία μιας παράστασης σπάνιας εικαστικής δύναμης που θα αφήσει άφωνους τους φανατικούς, μικρούς και μεγάλους, θαυμαστές του.

* Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 10 ετών
Χορόδραμα του James Thiérrée
Σκηνοθεσία, Σκηνικά και Χορογραφία: James Thiérrée

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: James Thiérré
Σκηνοθεσία: James Thiérré


Παίζουν: James Thiérrée, Anna Calsina Forrellad, Noémie Ettlin, Namkyung Kim, Ματίνα Κοκολάκη, Valérie Doucet, Piergiorgio Milano, Thi Mai Nguyen, Ioulia Plotnikova, Manuel Rodriguez

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b