MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ιστορία του καφέ μέσα από μια φωτογραφία!

Ο καφές αποτελεί αγαπημένη γευστική συνήθεια παγκοσμίως. Το ιστορικό οδοιπορικό του έχει ταξιδέψει όλο το κόσμο. Αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς έφτασε και στα δικά σας φλιτζάνια, δείτε εδώ όλη τη διαδρομή του μέσα από μια φωτογραφία.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Αφορμή της συγκεκριμένης φωτογραφία στάθηκε η διαφημιστική καμπάνια που ανέλαβε η λονδρέζικη εταιρεία, Datadial.  Σε μορφή infographic, η εικόνα εξιστορεί την ιστορία του καφέ, τις διαφορετικές μέθοδους παρασκευής του καθώς και τα είδη του.

Η ιστορία αρχίζει ως εξής:
Η επικρατέστερη άποψη για τον εφευρέτη του καφέ είναι η ιστορία του Ομάρ, που ήταν γνωστός για την ικανότητά του να θεραπεύει τους αρρώστους με την προσευχή. Όταν εξορίστηκε από την περιοχή Mocha, -μέρος της Υεμένης- αναγκάστηκε να ζήσει σε μια σπηλιά στην έρημο. Η ανάγκη της επιβίωσης οδήγησε τον Ομάρ να τρέφεται με σπόρους από την πιο κοντινή θαμνώδη περιοχή, οι οποίοι όμως ήταν σκληροί και πικροί. Όλα όμως άλλαξαν όταν ο Ομάρ έβρασε, στην προσπάθεια του να φάει, τους σπόρους, οι οποίοι όπως αποδείχτηκαν ήταν κόκκοι καφέ. Ο Ομάρ επέστρεψε στην πόλη του και έγινε άγιος χάρη στο “θαυματουργό φάρμακο” που εφηύρε. Ο καφές έγινε αρχικά αγαπητός στις μουσουλμανικές χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Λίγα χρόνια αργότερα όλοι ζητούσαν να γευτούν την ιδιαίτερη γεύση του. Σήμερα, οι μέθοδοι παρασκευής του ποικίλουν. Τούρκικος -και όχι ελληνικός-, φίλτρου και espresso είναι οι πιο διαδεδομένοι. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά της φωτογραφίας, το 54% των ανθρώπων που πίνουν καφέ δηλώνουν πως νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους, ενώ το 68% των καταναλωτών πίνουν καφέ με το που ξυπνάνε -γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να πίνετε καφέ τώρα που διαβάζετε το άρθρο-. Μάλιστα εκτιμάται ότι 1,6 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ καταναλώνονται παγκοσμίως καθημερινά, ενώ πάνω από 2.083.333 φλιτζάνια καταναλώνονται κάθε πέντε λεπτά. Την ίδια στιγμή το 65% των καταναλωτών προσθέτουν ζάχαρη ή γάλα στο καφέ τους, ενώ το 35% επιλέγουν τον καφέ τους σκέτο.

Πού μπορούμε να πιούμε τον πιο φτηνό καφέ;

coffeefinal

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b