MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δέκα θεατρικές επαναλήψεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Η περσινή χρονιά ήταν μια καλή σεζόν για το θέατρο, με πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις, σκηνοθετικά, ερμηνευτικά και λογοτεχνικά. Το αποτέλεσμα ήταν ένας σημαντικός αριθμός θεατρικών παραγωγών να επαναλαμβάνονται και φέτος, καθώς υπάρχει ακόμα μεγάλο ενδιαφέρον. Από αυτές τις παραστάσεις, επιλέγω αυτές που με ενθουσίασαν περισσότερο πέρσι.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα, στο Εθνικό 
Η τελευταία σκηνοθεσία του απερχόμενου διευθυντή του Εθνικού στο εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ο Νιλ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παράσταση, με ένα κορυφαίο κείμενο της αμερικανικής λογοτεχνίας, ιδωμένο με την σύγχρονη ματιά του Γ. Χουβαρδά. Ξεχωριστή η ερμηνεία της Μαρίας Πρωτόπαππα, αλλά το καστ συνολικά είναι σπουδαίο. 
Από τις 6 Νοεμβρίου ως την 1 Δεκεμβρίου, Τρίτη – Παρασκευή: 20:30, Σάββατο: 17:30, Κυριακή: 19:00
Κριτική της παράστασης


Δαίμονες στο Παλλάς 
Το καλύτερο περσινό μιούζικαλ… μακράν! Ο σκηνοθέτης
Γιάννης Κακλέας δημιούργησε ένα εκρηκτικό και σκοτεινό σύμπαν φαντασμαγορίας και ακραίων συναισθημάτων, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την ρήση του Μπόρχες: «το εξωπραγματικό είναι η μοναδική αναγκαία συνθήκη της τέχνης». Εντυπωσιακή η ερμηνεία της Εβελίνας Παπούλια, ενώ η μουσική του Καρβέλα είναι τόσο εξωστρεφής, όσο χρειάζεται το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Παραστάσεις από τις 9/10 στο Παλλάς: Πέμπτη – Παρασκευή -Σάββατο 21:00, Τετάρτη – Κυριακή 20:00
Κριτική της παράστασης

Ολεάννα” του Μάμετ στο θεάτρο Εμπορικόν
Το αριστουργηματικό έργο του Ντέιβιντ Μάμετ ανεβαίνει και φέτος. Ένα έργο ψυχοβγαλτικό, σκοτεινό, πραγματικά υπέροχο! Με δυο χαρακτήρες σε μια αδυσώπητη μάχη, που θέτουν όλα τα κλισέ των φύλων αλλά και των σχέσεων εξουσίας σε κρίση. Εκπληκτικές ερμηνείες τόσο από τον Δημήτρη Καταλειφό, όσο και από την Λουκία Μιχαλοπούλου και αξιόλογη σκηνοθεσία από την Ελένη Σκότη. 
Ξεκινάει στις 23 Οκτωβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Κριτική της παράστασης

Θεατές στο Εθνικό 
Αν και δεν ήταν το καλύτερο έργο που ανέβασε πέρσι η Κατερίνα Ευαγγελάτου (το αριστούργημα του Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» στην Στέγη διεκδικεί αυτόν τον τίτλο) ήταν μια δυνατή παράσταση. Η σοφή λιτότητα, ο ρεαλισμός στο παίξιμο και η ποιότητα της Στεφανίας Γουλιώτη αναδεικνύουν έξοχα τα νοήματα και την βαριά μετεμφυλιακή ατμόσφαιρα του έργου.
Θα παίζεται για λίγες μέρες ακόμα στο Εθνικό, μέχρι τις 13 Οκτωβρίου- Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 17:30 και 21:00, Κυριακή: 19:00
Κριτική της παράστασης

“Mistero Buffo” στο θέατρο Θησείον
Ένα πολύ δυνατό έργο του νομπελίστα Ντάριο Φο, με τους ηθοποιούς να αναμετρώνται σε μια σκηνή εντελώς άδεια από σκηνικό. Το μόνο τους όπλο το κείμενο και το υποκριτικό τους ταλέντο. Η ομάδα του Θωμά Μοσχόπουλου τα πήγε περίφημα, με τους Τοκάκη, Χρυσοστόμου και Μπερικόπουλο να ξεχωρίζουν.
Από τις 23 Οκτωβρίου ως τις 5 Ιανουαρίου
Κριτική της παράστασης

Το Νησί των θησαυρών” στο Μέγαρο
Αν στο Mistero Buffo ο ηθοποιός είναι «γυμνός στην σκηνή», στην άλλη παράσταση του Θωμά Μοσχόπουλου μόνο γυμνός δεν είναι. Τεχνικά μέσα, ευφάνταστα σκηνικά, μουσικές εξαίσιες, κοστούμια εποχής, κάνουν την διαφορά. Ο χαρακτηρισμός της παράστασης ως παιδική, αδικεί κατά την γνώμη μου μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς. Εντυπωσιάζει το πάθος των ηθοποιών, ενώ το κείμενο του Στίβενσον δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητης αξίας.
Από 16 Νοεμβρίου ως τον Απρίλιο, Σάββατο 15:00, Κυριακή 11:30
Κριτική της παράστασης

Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος την ζωή μου στο Badminton.
Ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο εν ζωή Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Αν και το θεατρικό κομμάτι έχει δεύτερο ρόλο, η παράσταση ξεχωρίζει λόγω της ποιότητας των τραγουδιών της. Οι φωνές υπέροχες (ιδίως του Μακεδόνα), οι ενορχηστρώσεις πολύ καλές και τα τραγούδια του Μίκη εξαιρετικά. Το σενάριο σε βάζει, σε κάποιο βαθμό, στο κλίμα της ταραγμένης εκείνης εποχής.
Από τις 26 Οκτωβρίου ως τις 4 Νοεμβρίου- Δευτέρα: 19:30, Τρίτη: 20:30, Τετάρτη: 19:30, Πέμπτη: 20:30, Παρασκευή: 20:30, Σάββατο: 20:30, Κυριακή: 19:30
Κριτική της παράστασης

Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ στο Bios
Μία νεανική θεατρική ομάδα με ταλέντο και φαντασία υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Ελ. Τσίχλη ανέβασε ένα αριστουργηματικό κείμενο του Χάινριχ Μπελ. Μια επίκληση στην ελευθερία του ατόμου και ένας ύμνος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για τον άνθρωπο που ισοπεδώνεται από τον κιτρινισμό των ΜΜΕ και τα συστήματα εξουσίας.
Από 21 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00 μ.μ.
Κριτική της παράστασης

Γιοι και κόρες” στο θέατρο του Νέου Κόσμου
Η παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού, βασισμένη σε συνεντεύξεις απλών ανθρώπων που η ζωή τους καθορίστηκε από μεγάλα ιστορικά γεγονότα, μας δίνει την άποψη των απλών ανθρώπων, που παρασύρονται από το ποτάμι της ιστορίας. Συγκινητική, τρυφερή, έντιμη και γεμάτη ζωντάνια, η παράσταση αυτή έκανε αίσθηση την περσινή σεζόν.
Από 7/10 ως 8 Απριλίου Δευτέρα: 21:00 Τρίτη: 21:00
Κριτική της παράστασης

Η ρομαντική μου ιστορία” στο θέατρο Νέου Κόσμου
Μια συμπαθητική και σύγχρονη κωμωδία, μια σάτιρα των σύγχρονων σεξουαλικών ηθών και της δυσκολίας να κρατήσεις μια ερωτική σχέση είναι η παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ξεχωρίζει η ερμηνεία του Μάκη Παπαδημητρίου, που δίνει ένα ρεσιτάλ κωμικού παιξίματος, αλλά και οι χαριτωμένες στιγμές της Σύρμως Κεκέ.
Τετάρτη ως Σάββατο: 21.15, Κυριακή: 19.00 ως τις 23/11 
Κριτική της παράστασης

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b