MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ψύλλοι στ’ αυτιά του Φεϋντώ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο θέατρο Αλίκη

Ο Γιάννης Κακλέας, μετά τις “γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης” συνεργάζεται ξανά με την Βίκυ Σταυροπούλου σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Georges Feydeau. Οι «Ψύλλοι στ’ αφτιά» γράφτηκαν το 1907 και θεωρούνται το σημαντικότερο έργο του Feydeau. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου και ανεβαίνει από Τετάρτη ως Κυριακή στο Θέατρο Αλίκη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ιστορία
Στο Παρίσι της μπελ επόκ, η Γκαμπριέλ, μετά από χρόνια οικογενειακής ευτυχίας, αρχίζει να αμφιβάλλει για την πίστη του συζύγου της, Βικτόρ-Εμμανουέλ και εκμυστηρεύεται την ανησυχία της στην παλιά της φίλη Λυσιέν. Το γαϊτανάκι της κωμωδίας αρχίζει να ξετυλίγεται όταν η Γκαμπριέλ και η Λυσιέν, για να «δοκιμάσουν» τον Βικτόρ, του γράφουν μια επιστολή κλείνοντας του ραντεβού σε ένα αμφιβόλου φήμης ξενοδοχείο. Αυτό που αγνοούν είναι ότι στο ίδιο ξενοδοχείο εργάζεται ως θυρωρός ο συνήθως πιωμένος Πος που είναι ο σωσίας του Βικτόρ! Όταν όλοι οι ήρωες του έργου καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, το φυτίλι της φάρσας πυροδοτείται.

Κριτική για την παράσταση

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Σοφία Μουτίδου, Πάνος Βλάχος, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και η Μίνα Αδαμάκη.

Πλάι τους οι: Κωνσταντίνος Κακούρης, Γιώργος Κοψιδάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μάρκος Μπούγιας και ο Θωμάς Παλιούρας.

Τους 12 ηθοποιούς θα συνοδεύει μουσικά επί σκηνής ο πιανίστας Δημήτρης Καραβίτης.

Απόδοση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ζωρζ Φεϋντώ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας


Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Σοφία Μουτίδου, Πάνος Βλάχος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μίνα Αδαμάκη, Κωνσταντίνος Κακούρης, Γιώργος Κοψιδάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μάρκος Μπούγιας και Θωμάς Παλιούρας.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b