MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ρένα Δούρου: «Τα παιδιά μπέρδευαν τον Γκλέτσο με τον Γλέζο!»

Στην άγνοια της ιστορίας από τους νέους και στο life style, μαζί με άλλες αιτίες, απέδωσε η βουλευτής του Σύριζα Ρένα Δούρου την πολιτική ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Επίσης, μίλησε για την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής, την οικονομία και την εγκληματικότητα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σε συνέντευξη της στον BHMA FM η κυρία Δούρου θεωρεί ότι σε μια κοινωνία, της οποίας τα παιδιά μπερδεύουν τον Απόστολο Γκλέτσο με τον Μανώλη Γλέζο, αλλά και σε μια γενιά «που χαζογελούσε μπροστά στα λάιφσταϊλ ρεπορτάζ», όπως λέει χαρακτηριστικά, δημιουργείται ο χώρος άγνοιας που αφήνει την Χρυσή Αυγή να ενισχύσει τα ποσοστά της.

«Για να αποδομηθεί το ρίζωμα του νεοναζισμού στη χώρα, χρειάζεται χρόνος. Δεν είναι κάτι που έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη. Τα τελευταία τρία χρόνια, πρέπει να θυμηθείτε πως όσοι κάναμε λόγο για την επικινδυνότητα αυτού του φαινομένου, μας μέμφονταν για υπερβολικούς. Είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα. Μπορεί οι παππούδες Ελλήνων να πήραν μέρος στον αγώνα κατά του Γ’ Ράιχ και τώρα κάποιοι να υψώνουν το χέρι ναζιστικά. Και δεν είναι μόνον από τους τρισάθλιους οικονομικούς δείκτες που έχει γίνει αυτό και εξαθλιώνουν τη ζωή μας, αλλά και από την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς και τα ολυμπιακά έργα στήθηκαν με πολύ αίμα μεταναστών που δεν είχαν χαρτιά και δεν υπήρξε αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Και τέλος, από την έλλειψη παιδείας. Και η δική μας γενιά και των γονιών μας χαζογελούσε μπροστά στα λάιφσταϊλ ρεπορτάζ με τα παιδιά που μπέρδευαν τα λόγια της 28ης Οκτωβρίου και τον Απόστολο Γκλέτσο με τον Μανόλη Γλέζο» είπε χαρακτηριστικά.

Είναι ένα αγαπημένο κλισέ δημοσιογράφων και πολιτικών να επικαλούμαστε την άγνοια της ελληνικής ιστορίας από τους νέους. Βέβαια, η επιλογή του ονόματος του Μανώλη Γλέζου έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Η Ρένα Δούρου δεν επέλεξε το παράδειγμα του Γλέζου, μόνο επειδή μοιάζει ηχητικά το όνομά του με αυτό ενός αγαπημένου του life style τύπου, του Απόστολου Γκλέτσου, αλλά επειδή είναι ήρωας της αριστεράς.

Η σημασία της γνώσης της ιστορίας είναι μεγάλη. Αλλά υπάρχει εδώ μια παγίδα. Δεν φτάνει η γνώση μερικών βασικών γεγονότων της ιστορίας της χώρας μας, ώστε να μην μπερδεύεις τον Γκλέτσο με τον Γλέζο. Χρειάζεται μια ευρύτερη γνώση της παγκόσμιας ιστορίας, ώστε να μπορείς να καταλαβαίνεις κάποια πράγματα για τις συνθήκες που καθορίζουν την εξέλιξη των κοινωνιών μέσα στον χρόνο. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b