MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σοφία Κασίμη: Τρέχω για έναν σκοπό και αυτό μου δίνει δύναμη…

Στις 27 Σεπτεμβρίου η δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Σοφία Κασίμη θα ξεκινήσει από την Αθήνα με δύο στόχους: Να καταφέρει την επόμενη μέρα να τερματίσει στο Σπάρταθλον, τον ιστορικό αγώνα δρόμου 250 χιλιομέτρων, που ξεκινά από την Ακρόπολη και ολοκληρώνεται στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη και να στηρίξει με την προσπάθειά της το έργο 5 κοινωφελών ιδρυμάτων σε καθέναν από τους νομούς που θα διασχίσει στη διαδρομή της (Αττική, Κορινθία, Αρκαδία, Αργολίδα και Λακωνία). Τον αγώνα της 42χρονης αθλήτριας στηρίζει η Wind, η οποία δημιούργησε ένα μηχανισμό συγκέντρωσης δωρεών που περιγράφεται στο www.doitlikekassimi.gr, δεσμευόμενη να τριπλάσιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις δωρεές των χρηστών. Λίγο πριν τον αγώνα η Σοφία Κασίμη μάς μιλά για το Σπάρταθλον και τις προκλήσεις που καλείται ν’ αντιμετωπίσει.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Τί είναι για εσάς το τρέξιμο;
Το τρέξιμο είναι για μένα θέμα ύπαρξης. Όταν τρέχω σκέφτομαι, υπάρχω.

Τί είναι αυτό που διαφοροποιεί έναν υπερ-μαραθωνοδρόμο από έναν αθλητή μεγάλων αποστάσεων;
Το προφανές είναι ότι η βασική διαφορά είναι στα χιλιόμετρα! Αυτό σημαίνει περισσότερες ώρες αφοσίωσης στην προπόνηση και περισσότερες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις.

Έχετε ξανασυμετάσχει στο Σπάρταθλον. Τι σημαίνει για εσάς αυτός ο αγώνας;
Είναι η τέταρτη συμμετοχή μου, αλλά στις δύο πρώτες το 2009 και 2010 εγκατέλειψα. Τερμάτισα όμως για πρώτη φορά το 2011 και ήμουνα η μία από τις δύο πρώτες Ελληνίδες που το κατάφεραν. Και όταν είχα τερματίσει τότε είχα πει ότι δε θα το ξαναέκανα ποτέ. Αλλά ήταν η πρόταση της WIND και η πρωτοβουλία της να γίνει αυτή η ενέργεια για την κοινωνική προσφορά που δε μπορούσα να αρνηθώ. Οι αξίες του αγώνα είναι πολλές. Η διαρκής προσπάθεια αμείβεται. Πρέπει να μένεις προσηλωμένος στο στόχο σου και να μη φοβηθείς σε κανένα σημείο.

Το Σπάρταθλον θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους αγώνες παγκοσμίως.
Είναι ο μοναδικός αγώνας με 75 σημεία χρονικού αποκλεισμού, που σημαίνει ότι αν κάποιος αθλητής χάσει το ρυθμό που απαιτείται έστω και για λίγο, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός αγώνα.

Ποια στοιχεία πρέπει να διαθέτει ένας αθλητής για λάβει μέρος σʼ έναν τέτοιο αγώνα;
Ψυχική και σωματική δύναμη.

Ποιες είναι οι δυσκολίες ή οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ένας αθλητής που τρέχει στο Σπάρταθλον;
Σωματικοί κίνδυνοι όπως υπογλυκαιμία, αφυδάτωση, υπονατριαιμία ή υπερνατριαιμία, διαταραχή ηλεκτρολυτών γενικότερα, μυϊκοί τραυματισμοί αλλά και η ψυχολογική πίεση είναι τεράστια, γι’ αυτό απαιτούνται τεράστια αποθέματα τόσο ψυχικής όσο και σωματικής δύναμης.

Τρέχετε συνεχόμενα για πάνω από 20 ώρες. Ποιες είναι οι σκέψεις ή τα συναισθήματα που έχετε σε όλη αυτή τη διάρκεια;
Το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Τα πόδια του και τη στιγμή αυτή την περιμένω όσο τίποτα άλλο. Είναι το πιο συγκλονιστικό γεγονός που έχω βιώσει μετά τη γέννηση της κόρης μου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δε σκέφτομαι τίποτα άλλο, γιατί θέλω να είμαι συγκεντρωμένη στο στόχο μου. Ακούω το σώμα μου και νοιώθω τα βήματα μου.

Αυτή τη φορά τρέχετε έχοντας ένα διπλό στόχο. Να τερματίσετε και να εμπνεύσετε με την προσπάθεια σας τη συγκέντρωση χρημάτων για κοινωφελή ιδρύματα. Ποιος από τους δύο στόχους σας φαίνεται πιο δύσκολος;
Το ότι τρέχω για τη συγκέντρωση χρημάτων για κοινωφελή ιδρύματα μου δίνει δύναμη για τον τερματισμό. 

Σας φορτίζει με επιπλέον άγχος η ευθύνη και η προβολή που λαμβάνετε μέσα από την ενέργεια της WIND;
Όχι, σε καμία περίπτωση δεν μου προκαλεί άγχος γιατί είμαι προσηλωμένη στο στόχο μου που είναι ο τερματισμός στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Είστε 42 χρονών και μητέρα. Τι σας εμπνέει για να συνεχίσετε να τρέχετε;
Το τρέξιμο με ολοκληρώνει σαν άνθρωπο, ο αθλητισμός για την οικογένειά μου είναι τρόπος ζωής.

DO IT LIKE KASSIMI
Οι φορείς που στηρίζει η ενέργεια DO IT LIKE KASSIMI στο πλαίσιο του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ανήκουν σε καθέναν από τους 5 νομούς που διασχίζει η διαδρομή του αγώνα και είναι: Νομός Αττικής: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ – «Η ΦΛΟΓΑ», Νομός Κορινθίας: ΔΡΑΣΗ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», Νομός Αργολίδας: Ειδικό Γυμνάσιο Ναυπλίου, Νομός Αρκαδίας: Ίδρυμα Βοσυνιώτη – Βρεφονηπιακός σταθμός, Νομός Σπάρτης: ‘Ίδρυμα Ανιάτων Σπάρτης «Ο Άγιος Παντελεήμων».
Μπειτε στο site www.doitlikekassimi.gr όπου μπορείτε να κάνετε τη δική σας δωρεά, είτε μέσω Paypal, είτε μέσω απλής κατάθεσης, προσφέροντας 10€ για κάθε μισό χλμ της διαδρομής. Δεν υπάρχει όριο στα χιλιόμετρα που μπορεί κανείς να «χορηγήσει», ενώ κάθε κομμάτι της διαδρομής μπορεί να καλυφθεί με πολλαπλές χορηγίες.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b