MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πλέον τα αλκοτέστ θα τα κάνουν εφαρμογές για smartphones!

Δύο εφαρμογές για smartphones έρχονται να μας αποτρέψουν από το να οδηγούμε σουρωμένοι: η Breathometer για iPhone και κινητά με Android και η BACtrack για iPhone πραγματοποιούν αλκοτέστ στους χρήστες τους.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο ιδιοκτήτης της εφαρμογής εκπνέει σε μια ειδική συσκευή που συνδέεται με το κινητό του τηλέφωνο. Μέσα σε δευτερόλεπτα βλέπει στην οθόνη του κινητού το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του.  

Η πρώτη εφαρμογή, η Breathometer συνδέεται με τη συσκευή μέσω της εισόδου για τα ακουστικά. Η BACtrack συνδέεται στο iPhone μέσω Bluetooth. Και οι δύο χρησιμοποιούν συσκευές ανάλυσης της αναπνοής που έχουν εγκριθεί από τον ομοσπονδιακό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. 

Η συσκευή που κάνιε το αλκοτέστ και στις δύο περιπτώσεις έχει μικρό μέγεθος και χωράει εύκολα στην τσέπη ή μπορεί να κρεμαστεί σε μπρελόκ. Επίσης, η εφαρμογή Breathometer (που κοστίζει 49 δολάρια και διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ) μπορεί μέσω GPS να βρει πού βρίσκεται ο χρήστης και να του καλέσει ταξί .

Η εφαρμογή BACtrack κοστίζει 150 δολάρια. Αυτή μπορεί, ακόμα, να καταγράψει και να εμφανίζει μια γραφιστική απεικόνιση των συνηθειών του χρήστη της όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ. Επιπλέον, μπορεί να υπολογίσει πότε θα επανέλθει στο μηδέν το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα του.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b