MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Η Αφροδίτη με τη γούνα στο θέατρο Θησείον

Το Venus in Fur του αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς παρουσιάζεται στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου. Η αστεία, σέξι, ευφυής ιστορία που απέσπασε βραβείο Τόνι καθώς και πλήθος άλλων βραβείων στο Μπρόντγουέι έρχεται να σαγηνεύσει και να «εξάψει» το ελληνικό κοινό αυτόν τον θεατρικό χειμώνα…

author-image Γιώργος Σμυρνής

Υπόθεση

Ο Τόμας, φέρελπις θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει πρόσφατα γράψει το έργο Venus in Fur, μια διασκευή του παλιού μυθιστορήματος Venus in Furs του αυστριακού Λέοπολντ Βον Μαζόχ, βιβλίο από το οποίο βγήκε ο όρος «μαζοχισμός». Αναζητά μια νέα, όμορφη, θελκτική και εύστροφη ηθοποιό για την κεντρική ηρωίδα. Δε ζητάει πολλά, αλλά καμία δεν πληρεί τους όρους… Ώσπου εμφανίζεται σα σίφουνας η Βάντα, μια νεαρή ηθοποιός εντελώς αντισυμβατική, εντελώς λάθος για το ρόλο και εντελώς αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει στην Αφροδίτη με τη Γούνα. Και το παιχνίδι αρχίζει. Όρια ξεπερνιούνται, οι ρόλοι θύτη και θύματος αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Ο εκκωφαντικός κρότος της εκρηκτικής τους σχέσης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Συνέντευξη της Βίκυς Παπαδοπούλου και του Γιώργου Παπαγεωργίου
Κριτική της παράστασης Η Αφροδίτη με τη γούνα

Ο Γιώργος Οικονόμου, μετά τον Ιβάν και τα σκυλιά και το Σέρλοκ Χολμς και ο Σκύλος των Μπάσκερβιλ, σκηνοθετεί το Venus in Fur με δύο ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς, τη Βίκυ Παπαδοπούλου και τον Γιώργο Παπαγεωργίου, στους πιο κωμικούς και παράλληλα τολμηρούς τους ρόλους… Το θεατρικό έργο του David Ives έγινε πρόσφατα ταινία από τον Ρομάν Πολάνσκι και θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες τον χειμώνα.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
11 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου Πέμπτη 21.00, Σάββατο 19.00, Κυριακή 21.30
8 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου Πέμπτη 21.00, Σάββατο 21.30, Κυριακή 19.00
8 – 16 Μαρτίου Πέμπτη 21.00, Σάββατο 19.00, Κυριακή 21.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντέιβιντ Άιβς
Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου


Παίζουν: Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπαγεωργίου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b