MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σκίτσο του Andy Warhol που κόστιζε 3 λίρες πωλείται 1 εκατομμύριο λίρες

Ένα άγνωστο σκίτσο που αποδίδεται στον Αμερικανό καλλιτέχνη της pop art, Andy Warhol, βγήκε σε δημοπρασία στο eBay, με την τιμή πώλησης να ξεκινάει από τις 1,2 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, το εάν είναι αυθεντικό δεν έχει αποφασιστεί.

Monopoli Team

Ο δημοπράτης Andy Fields αγόρασε το σκίτσο του Warhol για μόλις τρεις λίρες, γεγονός που έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το αν είναι αυθεντικό έργο του καλλιτέχνη.  Σύμφωνα με εκείνον, το έργο ελέγχθηκε από επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είναι όντως του Andy Warhol. “Πιστεύω ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που επαναπροσδιορίζει το έργο ενός από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες τα τελευταία 100 χρόνια”, δήλωσε ο 49χρονος άνδρας.

Επίσης, δήλωσε πως οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι το σκίτσο ζωγράφισε ο Warhol όταν ήταν μόλις 10 ετών. Αυτή η θεωρία, αν ισχύει, αλλάζει ένα σημαντικό στοιχείο για όσα γνωρίζουμε για τον Andy Warhol, καθώς τοποθετεί την ημερομηνία γέννησης του καλλιτέχνη σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα απ’ο,τι πιστεύεται.

Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο που ελέγχει την αυθεντικότητα των έργων του Andy Warhol δεν έχει αναγνωρίσει το έργο. Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τον ιδιοκτήτη του έργου, ο οποίος έβαλε για αρχική τιμή πώλησης τις 1,2 εκατομμύρια λίρες. 

Βέβαια, εάν το έργο αποδειχθεί πως δημιουργήθηκε από τον Warhol, τότε η αξία του αναμένεται να ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια λίρες. Το σκίτσο αναπαριστά τον τραγουδιστή και ηθοποιό Rudy Vallee και χρονολογείται τη δεκαετία του ’30.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b