MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Πενθεσίλεια σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου στη Σάμο (trailer)

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Κλάιστ γράφει στη Γερμανία του 19ου αιώνα, η Πενθεσίλεια κι ο Αχιλλέας αλληλο-ερωτεύονται κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου, δεκατέσσερις νέοι ηθοποιοί επιχειρούν το ξεκίνημά τους στην Αθήνα του 2013. Τρεις τόποι, τρεις εποχές, τρεις γλώσσες. Η παράσταση παρουσιάζεται στις 30 και 31 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Πώς παίρνει μπρος η γλωσσική μηχανή; Πώς φτιάχνεται ένα έργο που μιλάει ακατάπαυστα τρέχοντας, σαρώνοντας, γκρεμίζοντας;
Μέσα από μια μοντέρνα δραματουργική προσέγγιση, δεκατέσσερις νέοι ηθοποιοί μιλούν για όσα έγραψε στην ιστορία του ο Γερμανός κλασικός. Μέσα στον Τρωικό Πόλεμο, ο Αχιλλέας και η Πενθεσίλεια, οι Έλληνες και οι Αμαζόνες, ο κόσμος των αντρών κι αυτός των γυναικών έρχονται αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν και όσα τους χωρίζουν. Έρωτας, Πόλεμος, στο χώρο του μύθου. Και πάλι έρωτας και πάλι πόλεμος, στο χώρο του σήμερα.

  Μια παράσταση που έκανε τα πρώτα της βήματα μέσα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ως διπλωματική εργασία των τελειοφοίτων σε διδασκαλία του Ακύλα Καραζήση. Κάποια ανεξήγητη (ή μήπως όχι;) ανάγκη την οδήγησε να εξελιχθεί και να δοκιμαστεί εκτός Σχολής.
Οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν 30 και 31 Αυγούστου στη Σάμο στο Αρχαίο Θεάτρου του Πυθαγορείου, τελούν υπό την αιγίδα του Schwarz Foundation και ολοκληρώνουν τον φετινό καλοκαιρινό κύκλο δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, το ο-ποίο πραγματοποιεί για 4η χρονιά στον ίδιο χώρο το Samos Young Artists Festival (7-13 Αυγούστου), ένα Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών στη Σάμο, και την Έκθεση Long Legged Linguistics της διεθνούς καλλιτεχνικής κολλεκτίβας Slavs & Tatars ( 20/7-10/10/13) στο Art Space Pythagorion.

  Επιθυμία των ιδρυτών του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Schwarz Foundation,είναι να συμβάλλουν στην αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών της περιοχής με ετήσιες εκδηλώσεις, χρησιμοποιώντας την διεθνή γλώσσα της τέχνης. Πρόθεση τους, να φέρουν σε αμοιβαία επαφή νέους καλλιτέχνες με το καλλιτεχνικά ευαίσθητο κοινό της Σάμου, ενεργοποιώντας την πλούσια αρχαία και νεότερη πολιτιστική ιστορία του νησιού.

 Με τις παραστάσεις αυτές που πραγματοποιούνται από Έλληνες καλλιτέχνες ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκδηλώσεων που οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα το φετινό καλοκαίρι στη Σάμο και που ξεκίνησε με την έκθεση του Έλληνα φωτογράφου Κώστα Βέργα.

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης

Παίζουν : Στέλλα Βογιατζάκη, Μάνος Βαβαδάκης, Ελίζα Γεροντάκη, Χαρά -Μάτα Γιαννάτου, Έλλη Ιγγλίζ, Δάφνη Ιωακειμίδου – Πατακιά, Μιχάλης Κίμωνας, Αναστασία Κονίδη, Γιάννης Νιάρρος, Γιώργος Ονησιφόρου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κατερίνα Παπανδρέου, Σπύρος Σταμούλης, Αλέξανδρος Φράγκος

30 και 31 Αυγούστου 2013
Ώρα Έναρξης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας- Ποτοκακίου «Η Ειρήνη».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κλάιστ
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης


Παίζουν: Στέλλα Βογιατζάκη, Μάνος Βαβαδάκης, Ελίζα Γεροντάκη, Χαρά -Μάτα Γιαννάτου, Έλλη Ιγγλίζ, Δάφνη Ιωακειμίδου - Πατακιά, Μιχάλης Κίμωνας, Αναστασία Κονίδη, Γιάννης Νιάρρος, Γιώργος Ονησιφόρου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κατερίνα Παπανδρέου, Σπύρος Σταμούλης, Αλέξανδρος Φράγκος

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ξαφνικό Stand Up με Κατσούδα, Φουντούλη, Σπηλιόπουλο, Ρήγα στον Λόφο Φιλοπάππου
ΘΕΑΤΡΟ
Metamorphosis: Παράσταση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ΘΕΑΤΡΟ
Το παραμύθι των λύκων, του Δημήτρη Τσικούρα (Τσικ) στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
MÁM: 90 λεπτά τελετουργικής έκστασης στην Πειραιώς 260