MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μία ή 4 φωτογραφίες μαζί; (video+pics)

Φυσικά, η φωτογραφία παραπέμπει σε φωτομοντάζ και μάλιστα όχι τόσο επιτυχημένο. Όσο δύσκολο και αν είναι να το πιστέψετε, η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι τέσσερις φωτογραφίες κολλημένες μεταξύ τους με τη χρήση περικοπή-επικόλληση, μα είναι μια και αυτούσια φωτογραφία, τραβηγμένη από τον αυστριακό φωτογράφο Bela Borsodi.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Παρατηρώντας προσεκτικά και σχολαστικά την εικόνα, είναι εύκολο να διακρίνει κανείς πως έχει τοποθετηθεί το κάθε αντικείμενο πλάι στο άλλο, προκαλώντας αυτή την οπτική ψευδαίσθηση. Μάλιστα, η φωτογραφία αυτή έχει χρησιμοποιήθει για το εξώφυλλο άλμπουμ Terrain του συγκροτήματος VLP, που αποτελείται από την Pia Palme, Εlectric Indigo και τον Jorge Sánchez-Chiong.

Βιογραφικό
O καλλιτέχνης Bela Borsodi γεννήθηκε στη Βιέννη το 1966. Μετά τις σπουδές του στο graphic design και στην fine art άρχισε να εργάζεται ως φωτογράφος. Το 1992 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και το 1999 επικεντρώθηκε στη φωτογραφία με κεντρικό άξονα την καθημερινή ζωή, η οποία εξακολουθεί να είναι η κύρια κατεύθυνση των έργου του. Σήμερα, ο Bela ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b