MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μήπως τα μαλλιά σας, σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη;

Ας το παραδεχτούμε. Όπως δεν έχουμε την ίδια επιδερμίδα που είχαμε στα είκοσι, δεν έχουμε και τα ίδια μαλλιά. Ο χρόνος ταλαιπωρεί την τρίχα και δεν είναι η εμφάνιση των άσπρων τριχών το μεγαλύτερο πρόβλημα, όσο η ξηρότητα, η απώλεια της λάμψης και η εξασθένιση της τρίχας που δημιουργούν σχισμές και σπασίματα και κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν λεπτά, άγρια και αδύναμα.Από την Αϊνόλα Τερζοπούλου

Monopoli Team

Αν προσθέσετε τις βαφές, το στάιλινγκ και τις ζημιές από τις φυσικές εξωτερικές επιθέσεις που καταστρέφουν την υγιή εμφάνιση τους, ήρθε η ώρα να τους δώσετε την ίδια φροντίδα που δίνετε και στο δέρμα σας. Γιατί τα μαλλιά σας, όπως και το δέρμα, χρειάζονται ενυδάτωση, προστασία και θρέψη.

Σε κάθε τρίχα διακρίνουμε τρία μέρη. Το περιτρίχιο, το ορατό μέρος της τρίχας που αποτελείται από ένα στρώμα κυττάρων τα οποία μοιάζουν σαν λέπια και περιέχουν το κύριο συστατικό της τρίχας την κερατίνη, μία πρωτεΐνη που αποτελεί και το κύριο συστατικό των κυττάρων της επιδερμίδας. Το φλοιό που αποτελεί το κύριο στέλεχος και είναι το παχύτερο μέρος. Στα κύτταρα του περιέχεται η μελανίνη η οποία χρωματίζει την τρίχα. Και τον μυελό στο εσωτερικό τμήμα, ο οποίος σε περιπτώσεις πολύ λεπτών τριχών μπορεί να μην υπάρχει.

Η φροντίδα των μαλλιών είναι ζωτικής σημασίας. Όμως πολλές γυναίκες δεν πιστεύουν ότι μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα των τα μαλλιών τους. Όπως αναφέρει και η δρ. Φράουκε Νέσερ επιστημονική σύμβουλος της P&G Beauty στην Ευρώπη «Στην πραγματικότητα μπορούμε να αλλάξουμε σημαντικά την εμφάνιση και την υφή των μαλλιών μας. Κάθε θύλακας τρίχας τροφοδοτείται με αίμα και νεύρα για την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη των κυττάρων. Για αυτό είναι ευαίσθητα στην υγεία και στις αλλαγές του υπόλοιπου σώματος». Αυτό που χρειάζονται είναι φροντίδα και προσοχή.

Photo-18-5-13-8-49-16-μ.μ.-200x300Για γυναίκες με λεπτά μαλλιά: Μία από τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος είναι ότι μειώνεται η διάμετρος της τρίχας κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν πιο λεπτά και χωρίς όγκο. Τα λεπτά μαλλιά είναι και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και καθώς καθυστερεί η ανάπτυξη της τρίχας όσο μεγαλώνουμε, τα σημάδια θα γίνονται και πιο ορατά. Για να ενισχύσετε την τρίχα, επιλέξτε σαμπουάν και προϊόντα για όγκο. Εμπλουτισμένα με πρωτεΐνες και βιταμίνες, δυναμώνουν την τρίχα και τα κάνουν να φαίνονται πιο πλούσια. Ακόμα κι αν δείτε περισσότερες τρίχες να μένουν στη βούρτσα σας, μην πανικοβληθείτε αμέσως ότι μπορεί να είναι αρχή τριχόπτωσης. Κάθε μέρα χάνουμε περίπου 100 τρίχες και σε είναι φυσιολογικό όταν αλλάζει η εποχή και σε περιόδους στρες, διατροφικών και ορμονικών αλλαγών- ειδικά μετά τα 45 που αρχίζει η περίοδος της εμμηνόπαυσης-να δούμε μερικές παραπάνω. Ένα ειδικό σαμπουάν που να περιέχει στη σύνθεση του το συστατικό μινοξιδίλη θα διεγείρει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας. Αν ωστόσο το πρόβλημα συνεχίζεται, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό.

Αποφύγετε να πιάνετε τα μαλλιά σας σε σφιχτή αλογουρά ή άλλα χτενίσματα που δημιουργούν ένταση στην τρίχα και θυμηθείτε ότι οι βαφές και το συνεχές στάιλινγκ, την αποδυναμώνουν.

Βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα. Χρησιμοποιείτε κρέμες αντιγήρανσης για το πρόσωπο, γιατί όχι και αντίστοιχα σαμπουάν; Όταν τα μαλλιά ατονούν και χάνουν τη ζωντάνια τους, χρειάζονται ειδικά αντιγηραντικά σαμπουάν. Εμπλουτισμένα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά θα τονώσουν και θα ενυδατώσουν την τρίχα χωρίς να τη βαρύνει, αφήνοντας τα απαλά και ελαστικά.

Η ιδανική κουπ και το κατάλληλο χτένισμα. Πριν μερικά χρόνια επικρατούσε η άποψη ότι όσο μεγαλώναμε, τόσο πιο κοντά θα έπρεπε να κόβουμε τα μαλλιά μας. Τώρα όλο και περισσότεροι κομμωτές και στυλίστες συμφωνούν πως όταν τα μαλλιά φτάνουν ή ξεπερνούν τους ώμους μας κάνουν να δείχνουμε νεότερες. Ωστόσο συστήνουν να αποφύγουμε να είναι κομμένα σ’ ένα μήκος και να προτιμήσουμε ένα μακρύ φιλάρισμα που θα γλυκάνει τις γωνίες του προσώπου. Μία ανάλαφρη φράντζα που κρύβει έξυπνα μερικά σημάδια της ηλικίας και ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο, θα δώσει ένα ξεχωριστό στυλ.

Μερικές ακόμα συμβουλές

Μη παραλείπετε το κοντίσιονερ. Είναι απαραίτητο μετά από κάθε λούσιμο. Λόγω της ειδικής του σύνθεσης, προστατεύει το εξωτερικό μέρος της τρίχας κλείνοντας τα λέπια που ανοίγουν κατά τη διάρκεια του λουσίματος, συγκρατώντας με αυτό τον τρόπο τα θρεπτικά συστατικά του σαμπουάν. Επιπλέον κάνει τα μαλλιά πιο ευκολοχτένιστα και λαμπερά.
Προστατέψτε τα από τη θερμότητα. Πριν χρησιμοποιήσετε σεσουάρ ή κάποια άλλη συσκευή, απλώστε ένα ειδικό προϊόν που θα διαφυλάσσει την υγρασία της τρίχας κατά την έκθεση της σε υψηλές θερμοκρασίες, μειώνοντας τον κίνδυνο της αφυδάτωσης.
Και από τον ήλιο. Το καλοκαίρι, τα μαλλιά έχουν ξεχωριστή ανάγκη από εξειδικευμένη προστασία, ειδικά αν είναι και βαμμένα. Ο ήλιος και το αλάτι αλλοιώνουν την κερατίνη, ξεθωριάζουν το χρώμα και αφυδατώνουν την τρίχα. Επιλέξτε προϊόντα που εξασφαλίζουν ότι θα προστατέψουν την υγεία της τρίχας και θα διατηρήσουν λαμπερό το χρώμα.

Πηγή: fitandfirm.gr

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b