MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι μεγάλες κόντρες του Λάκη- νούμερο 2

Είχαμε γράψει ότι οι κόντρες του Λάκη Λαζόπουλου δεν εξαντλούνται σε ένα μόνο άρθρο. Αφού σας δώσαμε την πρώτη δόση, με το προηγούμενο άρθρο, τώρα έρχεται και η συνέχεια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ
giorgos autias

Η κόντρα με τον Γ. Αυτιά είχε κι αυτή πολλά τηλεοπτικά επεισόδια. Άλλωστε, τον Αυτιά, όταν έκανε μεγάλα νούμερα τηλεθέασης στον Alpha και ποιός δεν τον είχε σατιρίσει.  Κι ενώ στην αρχή απαντούσε, μετά είδε και απόειδε ότι ο Λάκης δεν χαμπαριάζει και έκανε και καλά ότι δεν τον ενοχλούσε η σάτιρα.

2. ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
aliki bougiouklaki
Μια κόντρα απ’ τα παλιά. Ο Λαζόπουλος συχνά πυκνά πέταγε σποντίτσες για την εθνική σταρ, η κόντρα όμως κορυφώθηκε το 1986 όταν και οι δυο ανέβασαν τη Λυσιστράτη στην Επίδαυρο. «Ο Λαζόπουλος υποφέρει από το σύνδρομο Βουγιούκλακη», είχε πει τότε η Αλίκη, όμως σύντομα όλα αυτά ξεχάστηκαν και οι σχέσεις τους έγιναν πάρα πολύ καλές. Μάλιστα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε εμφανισθεί σε μια εκπομπή του Λαζόπουλου στους 10 Μικρούς Μήτσους, τότε που με τις τηλεθεάσεις που έκανε ο Λάκης, έγραφε ιστορία. 

3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
verikios
Μια κόντρα είναι κι αυτή που ξέσπασε με τον Δ. Βερύκιο με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Τότε ο Λαζόπουλος είχε σχολιάσει αρνητικά κάποιες δηλώσεις του δημοσιογράφου κι εκείνος του απάντησε: «Εγώ δε θα το παίξω εργατοπατέρας και εξεγερμένο νιάτο για να αγοράσω εν μέσω κρίσης στη θυγατέρα μου σπίτι στο Π. Ψυχικό». 

4. ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ
paulos xaikalis
Με αφορμή τη Μιμή Ντενίση, κόντρα ξέσπασε και με τον άλλοτε φίλο του και συνεργάτη Παύλο Χαϊκάλη. Ο γνωστός ηθοποιός μετά από ερώτηση δημοσιογράφου αναρωτήθηκε και ο ίδιος ποιος πιστεύει ότι είναι καλύτερος ηθοποιός ο Λαζόπουλος από τη Ντενίση. Επίσης, έβαλε χέρι στον Λαζόπουλο που επιτίθεται σε μία ηθοποιό που κάνει πετυχημένες παραστάσεις και δίνει ψωμί σε ηθοποιούς. Στην πορεία, όταν ο Χαϊκάλης μπήκε στο αντιμνημονιακό μέτωπο, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, φαίνεται ότι τα βρήκαν πάλι. Ο Λαζόπουλος τον φιλοξένησε στην εκπομπή του, η οποία παίχτηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και εισέπραξε και πρόστιμο από το ΕΣΡ.

5. ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
georgiadis1
Ο Λαζόπουλος έχιε μια τάση να κοπανάει αλύπητα αυτούς που βλέπει συχνά στην τηλεόραση. Και τον Αρναούτογλου δεν τον είχε λυπηθεί καθόλου, όταν είχε πολλές εκπομπές κι έκανε και μεγάλες τηλεθεάσεις με τα κόπρανα της αγελάδας. Αλλά ειδικά τον Κούγια και τον Άδωνι, τους μεγάλους θαμώνες της τηλεόρασης, τους έχει διαλύσει. Για τον Κούγια τα έχουμε πει. Σε αντίθεση όμως με αυτήν την κόντρα- που είναι βασικά προσωπικού χαρακτήρα, με χαρακτηρισμούς για την προσωπικότητα του άλλου εκατέρωθεν- η κόντρα με τον Άδωνι έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Οι δυο τους διαφωνούν ιδεολογικά, με τον Λαζόπουλο, αν και κατά καιρούς θαυμαστή του Κώστα Καραμανλή, να εμφανίζεται υποστηρικτής πότε του ΚΚΕ και πότε του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον Άδωνι να κινείται σε ένα θολό πολιτικό φάσμα άκρας ή πατριωτικής δεξιάς και κεντροδεξιάς. Φυσικά κι εδώ δεν έχουν λείψει οι προσωπικές επιθέσεις. Ο Λαζόπουλος έχει παρωδήσει άγρια τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Άδωνις, από την πλευρά του, τον έχει χαρακτηρίσει «άθλιο» και… «εμετικό». Τελευταία τον χαρακτήρισε και γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

6. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ
fasoulis
Μια κόντρα πιο θεατρική (του συναφιού των ηθοποιών) είναι αυτή με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή. Για το θέμα, αν είναι ο Λαζόπουλος ηθοποιός ή δεν είναι, έχουν μιλήσει αρκετοί. Ο Φασουλής και ο Λαζόπουλος έχουν συνεργαστεί για το θέατρο και την τηλεόραση στο παρελθόν. Κάποτε ο Φασούλης- σύμφωνα με τον Λάκη- του είχε πει «εσύ παιδί μου δεν είσαι ηθοποιός». Κάτι, το οποίο ο Λαζόπουλος δεν λέει να το ξεχάσει με τίποτα!

Εν κατακλείδι, οι κόντρες του Λαζόπουλου είναι μέρος της τηλεόρασης που κάνει. Με την σκληρή του σάτιρα δημιουργεί αντιπαραθέσεις και μάλιστα οξύτατες. Κάποιοι του απαντάνε, τους ανταπαντάει και οι κόντρες αναπαράγονται από όλα τα ΜΜΕ, δημιουργώντας μια αίσθηση ξεκατινιάσματος, που δεν υπάρχει μόνο στην Showbiz, αλλά και στην πολιτική. Πάντως, με αρκετούς από αυτούς (πχ τον Καρβέλα, τον Χαϊκάλη ή την Βουγιουκλάκη, στην πορεία τα βρήκε). Με άλλους (όπως η Ντενίση) μάλλον δεν πρόκειται να συμφιλιωθεί ποτέ. 
Διαβάστε και το πρώτο μέρος με τις κόντρες του Λαζόπουλου


Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b