MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Hollywood όλων των εποχών

To Hollywood είναι η μεγαλύτερη καλλιτεχνική βιομηχανία, μια μηχανή που παράγει όνειρα, ψευδαίσθηση και τεράστια κέρδη. Μοιραία οι λαμπροί πρωταγωνιστές αυτού του star system δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν σημαντικό μερίδιο στα τρομακτικά κέρδη των ταινιών. Η λίστα της πρώτης δεκάδες δείχνει ότι οι πλέον εμπορικές ταινίες και οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί είναι οι σταρ του σήμερα. Ίσως ο λόγος να έχει να κάνει με την τεράστια αύξηση των αμειβών των ηθοποιών, που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες ή και με την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στους κινηματογράφους, που ανέβασε πολύ τα κέρδη των ταινιών και κατά συνέπεια και το μερίδιο των πρωταγωνιστών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

1. Johnny Depp
johnny depp jack sparrow
Πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός όλων των εποχών είναι ο Johnny Depp και η πιο καλά αμειβόμενη ταινία του ήταν οι “Πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού”. Η ηλικία του είναι 50 ετών πια, ενώ η καθαρή αξία του ηθοποιού με τις αμέτρητες μεταμορφώσεις αυτή την στιγμή αποτιμάται στα 350 εκατ. δολάρια, ενώ οι ταινίες στις οποίες έχει παίξει είναι 39.  

2. Tom Hanks
tom hanks
Ανάλογη περιουσία με του Johnny Depp έχει και ο 57χρονος Tom Hanks. Ο γνωστός ηθοποιός με την τεράστια καριέρα, τα 2 Όσκαρ και τις 39 ταινίες συνολικά, έχει αντίστοιχη αξία με του Depp, η οποία επίσης υπολογίζεται στα 350 εκατ. δολάρια. 

3. Adam Sandler
adam-sandler
Ο κωμικός Adam Sandler μπορεί να μην χαίρει μεγάλης εκτίμησης για το ταλέντο του στο Hollywood, αλλά σίγουρα τραβάει κόσμο. Ο 47χρονος ηθοποιός έχει γυρίσει 26 ταινίες συνολικά και η καθαρή του αξία  φτάνει τα 300 εκατ. δολάρια.

4. Tom Cruise
Tom-Cruise-Photo
Ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Hollywood και ο ορισμός του σταρ, ο Tom Cruise έχει καθαρή αξία που υπολογίζεται στα 270 εκατ. δολάρια. Ο ηθοποιός έχει γυρίσει 32 ταινίες με πιο επικερδή την ταινία Mission: Impossible – Ghost Protocol

5. Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Άλλος ένας μεγάλος σταρ του cinema, ο Leonardo DiCaprio έχει αξία που υπολογίζεται στα 200 εκατ. δολάρια. Σαφώς νεότερος από τους πιο πάνω στην λίστα, είναι 39 ετών και ο νεότερος στην σχετική λίστα. Η πιο επικερδής ταινία του ήταν ο Τιτανικός (ποιός άλλος) και οι ταινίες που έχει παίξει 21. 

6. Harrison Ford
harrison ford
Έκτος στην σχετική λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών είναι ο πάλαι ποτέ πρωταγωνιστής σε επικές περιπέτειες, όπως ο Πόλεμος των Άστρων και το Ιντιάνα Τζόουνς. Η πιο επικερδής ταινία του 71χρονου πλέον Harrison Ford ήταν o Πόλεμος των Άστρων, ενώ ο αριθμός των ταινιών στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει φτάνουν τις 34. Η καθαρή του αξία υπολογίζεται στα 200 εκατ. δολάρια. 

7. Robert De Niro
robert de niro
Ένα χρόνο μικρότερος από τον Harrison Ford είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών στο Hollywood, που κατάφερε να συνδυάσει την υποκριτική δεινότητα με την τεράστια εμπορική επιτυχία. Ο 70άρης Robert De Niro έχει καθαρή αξία 185 εκατ. δολάρια, ενώ η πιο επικερδής ταινία του ήταν το Meet the Fockers. Ο αριθμός των ταινιών που έχει γυρίσει είναι ελάχιστα μικρότερος από αυτόν της ηλικίας του (66 ταινίες- ένας πραγματικά εντυπωσιακός αριθμός).

8. Brad Pitt
brad-pitt
Άλλο ένα είδωλο των γυναικών που πενηντάρισε κι είναι μέσα στους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους είναι ο Brad Pitt. Ο γνωστός ηθοποιός έχει καθαρή αξία 180 εκατ. δολάρια και πιο επικερδής του ταινία ήταν το Mr and Mrs Smith, η ταινία που δημιούργησε τους Brandgelina (το ζεύγος Brad Pitt και Angelina Jolie), ένα πραγματικά τεράστιο brand στο Hollywood. 

9. John Travolta
john travolta
Ηθοποιός και χορευτής ο 59χρονος John Travolta, κατάφερε να κάνει το comeback μετά από μια τεράστια κάμψη στην καριέρα του με το Pulp Fiction του Tarantino. Με την καθαρή του αξία να υπολογίζεται στο 160 εκατ. δολάρια και πιο επικερδή του ταινία του διάσημο μιούζικαλ Grease, ο ηθοποιός είναι ο ένατος στην λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων όλων των εποχών. O Travolta έχει γυρίσει συνολικά 42 ταινίες. 

10. George Clooney
george clooney
Μια πολύ πληθωρική μορφή του Hollywood, ο γόης, ο πολιτικοποιημένος, ο καλός ηθοποιός, ο επίσης καλός σκηνοθέτης, είναι ένας από τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς όλων των εποχών. Με καθαρή αξία να υπολογίζεται στα 160 εκατ. δολάρια και την πιο επικερδή του ταινία το Ocean’s Eleven, ο Clooney έχει κι αυτός μια τεράστια καριέρα και 37 ταινίες, στις οποίες έχει παίξει.

 Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b