MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Parov Stelar: 10 φορές που αγαπήσαμε τα remix του περισσότερο από τα πρωτότυπα κομμάτια

Lana del Rey, Marvin Gaye, ακόμα και… τον εαυτό του έχει “πειράξει” ο βασιλιάς του electro swing και master των πιο νοσταλγικών samples, Parov Stelar, που έρχεται στο Release Athens 2024 στις 15 Ιουνίου.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 25.04.2024 Photo credits: Tanja Schalling

Πολυβραβευμένος παραγωγός, περιζήτητος DJ, δημιουργός ενός ολόκληρου κύματος, του “δικού του” μουσικού είδους, του electro swing, που την τελευταία δεκαετία σαρώνει στα charts, κατά κύριο λόγο χάρη στις δικές του επιτυχίες, όπως το Booty Swing και το All Night. Οι συστάσεις είναι σίγουρα περιττές για τον Parov Stelar, ειδικά για το ελληνικό κοινό που έχει δείξει πόσο πολύ τον αγαπά (και τα συναισθήματα είναι αμοιβαία αν κρίνουμε από τις επισκέψεις του στη χώρα μας) – κι όμως είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείς από το βιογραφικό του Αυστριακού καλλιτέχνη, που μοιάζει να έχει το “άγγιγμα του Μίδα” είτε πρόκειται για τα δικά του κομμάτια, είτε για διασκευές/remix ήδη αγαπημένων hits (πρόκληση καθόλου εύκολη).

Με αφορμή την πολυαναμενόμενη headline εμφάνισή του στο φετινό Release Athens (με τους Telenova και την Jain στο πλευρό του) στις 15 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, εμείς προσπαθούμε να προετοιμαστούμε (ψυχολογικά και χορευτικά) με 10 αγαπημένα μας remix (ή διασκευές) του καλλιτέχνη, που καταφέρνει το απίστευτο: να κάνει τις version του καλύτερες και από τα πρωτότυπα κομμάτια!

#10 Der Kommissar – Falco (Parov Stelar Remix)

Ακόμα κι αν νομίζεις ότι το όνομα Falco δεν σου λέει τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ακούσει το Rock Me Amadeus. Μπορεί ο Falco να δυσκολεύτηκε να κάνει διεθνή καριέρα, αλλά στην Αυστρία, την πατρίδα του Parov, άφησε εποχή, ειδικά με το ιδιαίτερο “Der Kommissar”, ένα κομμάτι που γνώρισε ακόμα περισσότερη επιτυχία όταν το διασκεύασαν στα αγγλικά οι Βρετανοί After the Fire. Πάντως, ο Parov θέλησε να τιμήσει τον επιδραστικό Αυστριακό καλλιτέχνη, με ένα remix που φέρει το cult 80s τραγούδι στο “σήμερα” και καταφέρνει να το κάνει να ακούγεται ακόμα πιο cool.

#9 Vienna Calling – Falco (Parov Stelar Remix)

Ο Parov Stelar έδειξε για ακόμη μια φορά την αγάπη του για τον Falco, αφού συμμετείχε στο αφιέρωμα της Sony Music, “Falco 60”, με αφορμή τα 60 χρόνια από την γέννηση του θρυλικού Αυστριακού star, ο οποίος εφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν από 26 χρονια, σε ηλικία 40 ετών. Για ακόμη μια φορά, ο αγαπημένος μας DJ απέδωσε τον πιο κατάλληλο και φρέσκο φόρο τιμής, με ένα απολαυστικό remix της μεγάλης επιτυχίας του Falco “Vienna Calling”.

#8  Keep on Dancing, feat Marvin Gaye

Το Keep on Dancing είναι η απόδειξη ότι μπορείς να αναδείξεις ακόμα και τα πιο εμβληματικά κομμάτια, να τους δώσεις νέα πνοή, αρκεί να τα σεβαστείς – και αυτό είναι κάτι που ο Parov ξέρει πολύ καλά να κάνει. Για τη φοβερή αυτή διασκευή, σάμπλαρε το επικό “Got to give it up” του Marvin Gaye, ένα κομμάτι που δεν έτυχε ίδιας μεταχείρισης από τον Robin Thicke και το αμφιλεγόμενο “Blurred Lines”, αλλά δεν πειράζει, ευτυχώς υπάρχουν καλλιτέχνες, σαν τον Parov Stelar.

#7 Kid Loco – Confessions (Parov Stelar Remix)

Από το “Party Animals & Disco Biscuits” του Kid Loco, έναν από τους καλύτερους trip hop/down tempo της περασμένης δεκαετίας, ο Parov Stelar επέλεξε το πιο νοσταλγικό κομμάτι και με το remix του κατάφερε να το κάνει ακόμα πιο νοσταλγικό, ακόμα πιο μελωδικό – και χάρη σε αυτόν ανακαλύψαμε ένα διαμαντάκι που ίσως να μην ακούγαμε αλλιώς.

#6 Shoot Him Down – Alice Francis (Parov Stelar Version)

Όταν η γεννημένη στην Ρουμανία, Alice Francis με έδρα την Γερμανία, κυκλοφόρησε αυτό το neoswing κομμάτι (τη μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι σήμερα) ήταν θέμα χρόνου να αναλάβει ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του electro swing, να κάνει το κομμάτι λίγο πιο ηλεκτρονικό – και πολύ πιο ενδιαφέρον.

#5 Candy Girl (Late Night Mix)

Λένε ότι μόνο οι πραγματικά σπουδαίοι καλλιτέχνες μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και αυτό έκανε και ο Parov Stelar με αυτό το ακόμα πιο ανεβαστικό, ρυθμικό, χορευτικό remix της τεράστιας επιτυχίας του Candy Girl – με τον ιδανικό τίτλο “Late Night Mix”, αφού είναι  ό,τι πρέπει για το βράδυ και χορό μέχρι τελική πτώσης – αυτό δηλαδή που θα κάνουμε στις 18 Ιουνίου στο Release Athens.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγάλες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

#4 All Night – Parov Stelar Remix

Ομοίως, το All Night, ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του Parov Stelar μέχρι σήμερα, απέκτησε ένα πολύ πιο ηλεκτρονικό, πολύ πιο ενδιαφέρον remix από τον ίδιο για τον δίσκο “The Art of Sampling” – νομίζω ο τίτλος τα λέει όλα. Ακόμα και το beat drop έγινε πιο συναρπαστικό.

#3 Tango del Fuego, feat Georgia Gibbs

Ο Parov Stelar δανείστηκε τα φωνητικά της μεγάλης jazz ντίβας Georgia Gibbs για την διασκευή του κλασικού και αγαπημένου Beso de Fuego (Kiss Of Fire) που ερμήνευσε ο θρύλος της jazz, Louis Armstrong. Ο Αυστριακός DJ έφερε ξανα στο φως το κομμάτι του 1952, δίνοντας του μια πολύ πιο σύγχρονη πνοή.

#2 Dark Paradise – Lana del Rey (Parov Stelar Remix)

Ίσως το πιο διάσημο remix του παραγωγού. Ο Parov Stelar έκανε το ήδη υπέροχο Dark Paradise της Lana del Rey, ακόμα πιο μεθυστικό – και εμείς δεν έχουμε σταματήσει να το ακούμε όσα χρόνια κι αν περάσουν.

#1 I Can’t Give You Anything But Love (Parov Stelar Mix)

Από αυτή την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η πιο συναρπαστική συνεργασία του καλλιτέχνη, με την Lady Gaga και τον Tony Bennet, στο υπέροχο κοινό jazz άλμπουμ των δύο θρύλων της μουσικής, “Cheek to Cheek”. Το original κομμάτι είναι τόσο όμορφο, που ίσως είναι η μόνη φορά που δεν μπορούμε να διαλέξουμε ποιο προτιμάμε. Ο Parov μετέτρεψε το κομμάτι σε ένα bouncy jazz house mix που αναδεικνύει υπέροχα τα φωνητικά των δύο star.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑParov Stelar, Jain και Telenova στην πιο χορευτική βραδιά του Release Athens 202412.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μην χάσετε τον Parov Stelar στο φετινό Release Athens 2024, στις 15 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού. Μαζί του οι Telenova και η Jain στην πιο χορευτική βραδιά αυτού του καλοκαιριού.

Η προπώληση συνεχίζεται στο more.com

Περισσότερες πληροφορίες στο ReleaseAthens

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b