MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Κάννες 2024: Διεθνή πρεμιέρα στο La Cinef για την ταινία «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» του Νίκου Κολιούκου

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία του Νίκου Κολιούκου, «Το Χάος που Άφησε Πίσω της», με πρωταγωνιστές τη Μαρίνα Σιώτου και τον Γιάννη Τσορτέκη, θα πραγματοποιήσει τη διεθνή του πρεμιέρα στο Επίσημο Διαγωνιστικό Σπουδαστικό Τμήμα La Cinef του 77ου Φεστιβάλ Καννών, ανάμεσα σε 17 ακόμα επιλεγμένες ταινίες.

Monopoli Team

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία του Νίκου Κολιούκου, «Το Χάος που Άφησε Πίσω της», που έκανε την ελληνική της πρεμιέρα στο Σπουδαστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβριο, (αποσπώντας μάλιστα τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Μαρίνα Σιώτου) ετοιμάζεται τώρα να πραγματοποιήσει και τη διεθνή πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα La Cinef του 77ου Φεστιβάλ Καννών.

Το «Χάος που Άφησε Πίσω της» είναι η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στην ιστορία της La Cinef του Φεστιβάλ Καννών εδώ και 23 χρόνια, μετά την ταινία «Τα Μάτια που Τρώνε» του Σύλλα Τζουμέρκα, το 2001, ενώ επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.263 υποβολές απ’ όλο τον κόσμο.

Η ιστορία

Η ταινία ακολουθεί την Άννα που είναι λίγο πριν τα τριάντα και νιώθει πως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να πετύχει το όνειρό της, να κυνηγήσει μια μουσική καριέρα στο Παρίσι. Η επιτυχία όμως δεν θα έμοιαζε άπιαστη, αν ο αυτοκαταστροφικός αλκοολικός πατέρας της δεν στεκόταν εμπόδιο στον δρόμο της…

Αυτή την περίοδο ο Νίκος Κολιούκος ετοιμάζει τις επόμενες δύο μικρού μήκους ταινίες του, «Το Θηρίο Που Περπατά σαν Ανθρωπος» (Open Borders) και «Amnesia» (Homemade Films).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο ταινίες συμπαραγωγής ΕΡΤ στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηθοποιοί: Μαρίνα Σιώτου, Γιάννης Τσορτέκης, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Σκιάδη, Μαρία Φιλίνη, Βασίλης Κανάκης, Αιμιλία Τσορτέκη
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Νίκος Κολιούκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλεξάνδρα Ρίμπα
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση / Sound Design: Πελαγία Χατζηνικήτα
Σκηνογραφία: Ελενα Κουτσού
Ενδυματολογία: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Costumer: Νέλλη Γόντικα
Μακιγιάζ: Βούλα Χουρτσίδου
Ηχοληψία: Μαρία Πασβάντη, Αγγελική Σαΐντ
Μίξη Ηχου: Κώστας Φυλακτίδης, Tone Studio
Color Correction: Δημήτρης Μανουσιάκης, Frenel Post Lab
Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Σίλβα Τσουμάνα
Line Producer: Στέφανος Ευαγγελόπουλος
Παραγωγή: Νίκος Κολιούκος, Αλεξάνδρα Ρίμπα, Πελαγία Χατζηνικήτα

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b