MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ευαγγελία Συριοπούλου: Το όνειρό μου είναι να αλλάξει ο κόσμος!

Η Ευαγγελία Συριοπούλου είναι μια από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού θεάτρου. Η νεαρή ηθοποιός, αν και ξεκίνησε ως νηπιαγωγός, κατάλαβε, με την βοήθεια σοφών δασκάλων του θεάτρου, ότι η ηθοποιΐα είναι αυτό που θέλει πραγματικά να κάνει. Πέρασε στο Εθνικό θέατρο και τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα, με την παράσταση “Η άλλη αίσθηση” σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, η οποία επιχειρεί μια διείσδυση μέσα από πολλές τέχνες στην προσωπικότητα και το έργο του Γάλλου λογοτέχνη Γκι ντε Μωπασάν. Συνέντευξη στον Γιώργο Σμυρνή

author-image Γιώργος Σμυρνής

Με αφορμή αυτήν την παράσταση, η Ευαγγελία Συριοπούλου μας παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία μας μιλάει για την σχέση της με την θεατρική της “μαμά” Φρόσω Λύτρα, τους ηθοποιούς που θαυμάζει και πολλοί απ’ τους οποίους υπήρξαν δάσκαλοί της στο Εθνικό και για τα όνειρά της. 

-Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Η άλλη αίσθηση» της Φρόσως Λύτρα. Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η παράσταση;
Όλοι οι θεατές μου λένε ότι η παράσταση αυτή έχει κάτι το διαφορετικό. Νομίζω ότι από την πρώτη στιγμή που μπαίνει ο θεατής μέσα, μόνο και μόνο από το σκηνικό, τα καθίσματα, τα δέντρα που είναι κρεμασμένα ανάποδα, βλέπει κάτι διαφορετικό.

-Μιλήστε μου για τον ρόλο σας στην παράσταση.
Ο ρόλος μου έχει να κάνει με την αίσθηση της όσφρησης. Ο φωτογράφος αναγνωρίζει μια γυναίκα από το άρωμά της και πλάθει μέσα στο μυαλό του μια ερωτική εμμονή. Είναι μία γυναίκα μυστηριώδης και γνωρίζει ότι κάποιος την εξιτάρει. Αυτό την εξιτάρει και ενώ έρχεται κάποια στιγμή αντιμέτωπη με εκείνον. Μέσα της φοβάται, αλλά όλο αυτό είναι κι ένα ρίσκο, για να δει τι θα γίνει με τον άντρα. Όταν ενδίδει σε αυτόν, εκείνος την απορρίπτει, λόγω ενός σημαδιού που έχει στην πλάτη της. Κι εκείνη δεν ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει κι εκδικείται.

-Είναι ο πρώτος σας ρόλος;
Ναι. Και είναι κάτι διαφορετικό για μένα, αυτή η εμπειρία του να παίζεις κάθε μέρα. Μπήκα στα βαθιά.

1alli aisuisi

-Αυτή η παράσταση ήταν λίγο περιπετειώδης, για να ανέβει.
Πέντε μήνες! Ξεκινήσαμε με πάρα πολύ κέφι. «Τι ωραία! Θα ανέβουμε τον Νοέμβρη!» Κάποια στιγμή, ενώ τα είχαμε στήσει όλα, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε χώρο, γιατί ο ιδιοκτήτης δεν είχε κάποια χαρτιά κι έλεγε ότι θέλει να κάνει κάτι άλλο με τον χώρο. Τελικά, ξαναστήσαμε την παράσταση από την αρχή στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου. Αρχίσαμε πρόβες από την αρχή.

newego LARGE t 641 105862068-Πώς ήταν η συνεργασία σας με την Φρόσω Λύτρα;
Τέλεια! Φανταστική! Είναι η μαμά μου στο θέατρο. Με εμπιστεύθηκε και την ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό. Το να δουλεύεις μαζί της είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Είναι μια δεύτερη σχολή και κάθε μέρα είναι κάτι διαφορετικό.

-Τα όνειρά σας ποια είναι;
Τα όνειρά μου είναι να αλλάξει ο κόσμος γενικά! Μέσα από την τέχνη.

-Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;
Το ήθελα από μικρή , αλλά δεν αποφάσιζα ότι αυτό θέλω να κάνω. Μου άρεσε, παρακολουθούσα πολύ θέατρο, αλλά δεν αποφάσιζα να το κάνω επάγγελμα. Ήμουν νηπιαγωγός σε ένα σχολείο. Πήγαινα κι έκανα μαθήματα στο θέατρο των αλλαγών και γνώρισα τον Κώστα Μπερικόπουλο. Εμπνεύσθηκα πολύ από αυτόν. Μου είπε ένα καλοκαίρι να πάρω μέρος στις Βάκχες του Μοσχόπουλου, ως βοηθητική ηθοποιός. Κι εκείνο το καλοκαίρι αποφασίζω ότι θέλω να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Έδωσα, πέρασα κι έγιναν πολύ γρήγορα όλα. Πιστεύω ότι χωρίς την ηθοποιΐα θα είμαι δυστυχισμένη.

-Πώς σας βοήθησαν οι σπουδές σας στο Εθνικό;
Ε, λογικό είναι ότι σε βοηθάει. Όταν είσαι τρία χρόνια από το πρωί μέχρι τις 10 η ώρα το βράδυ σε έναν χώρο, λιώνεις, ιδρώνεις, χορεύεις, κάνεις υποκριτικές πέντε ώρες σερί… Κανονικά στρατιώτης. Δεν πήγα στρατιώτης, αλλά έκανα Εθνικό! Πραγματικά ζούσα εκεί περισσότερο χρόνο από ό,τι στο σπίτι μου. Στο σπίτι μου πήγαινα μόνο για να κοιμηθώ και να διαβάσω λίγο. Προσωπική ζωή μηδέν και κάνεις μόνο αυτό το πράγμα.

-Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας ηθοποιοί;
Μου αρέσει πολύ ο Σον Πεν. Και στην Ελλάδα ξεχωρίζω αρκετούς. Έχουμε καλούς ηθοποιούς. Κι είχα και πολύ καλούς δασκάλους και τους βάζω πρώτους και καλύτερους, γιατί πήρα πολλά πράγματα από εκείνους. Δημήτρης Καταλειφός, Δημήτρης Λιγνάδης, Φιλαρέτη Κομνηνού, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ελένη Σκότη, Ακύλα Καραζήση.

-Ανήκετε στην θεατρική ομάδα Naan. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
Η ομάδα Naan είναι μια μεγάλη καλλιτεχνική οικογένεια. Φιλοξενεί καλλιτέχνες όλων των τεχνών. Όποιος καλλιτέχνης θέλει να συνεργαστεί, έρχεται και μας προτείνει ή πηγαίνουμε εμείς και του προτείνουμε. Όσο για εμάς τους ηθοποιούς, η επιθυμία μας είναι να παραμένουμε οικογένεια.

Η παράσταση “Η άλλη αίσθηση” παίζεται Δευτέρα: 20:00, Πέμπτη: 20:00, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 20:00
Στο ΚΤΗΡΙΟ 56- ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ». Περισσότερα ΕΔΩ

 

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b