MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο παππούς έχει πίεση στο θέατρο ΉΒΗ

Για δεύτερη χρονιά η αιχμηρή κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου παρουσιάζεται στο θέατρο Ήβη. Η παράσταση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν 15 χρόνια, για δύο θεατρικές σαιζόν, επανήλθε θριαμβευτικά, επικαιροποιημένη από τον Νοέμβριο του ’11 στο Θέατρο “ΗΒΗ”, για να συνεχίσει το καλοκαίρι του ’12 με περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας το στίγμα της μετέωρης εποχής αλλά και της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής συμπεριφοράς. Από την πλατεία Συντάγματος, έως τις καθημερινές τριβές και τις μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις των μελών μιας κλασικής ελληνικής οικογένειας με σημείο αναφοράς τον Παππού, τον οποίο ερμηνεύει ο Κώστας Βουτσάς.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Υπόθεση του έργου
O παππούς, οι τρεις εξωφρενικές εγγονές του, ένας αστυνομικός και ένας αναρχικός συναντιούνται και έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό στην Ελλάδα του 2012. Γρήγορο, ασυγκράτητο, ισοπεδωτικό το έργο της Δήμητρας Παπαδοπούλου, είναι σαν να ρίχνει βόμβα σε ένα φαινομενικά ήρεμο οικογενειακό τοπίο… Κανείς μετά δεν θα είναι ίδιος. Σίγουρα όμως θα είναι καλύτερος.

Η πρώτη εγγονή είναι μια συντηρητική, φοβισμένη γυναίκα που κάνει την επανάστασή της ανακαλύπτοντας ότι δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, μόνο χυδαίες συμπεριφορές. Η δεύτερη είναι μια αναρχική φιγούρα, που βρίσκει την αγάπη στην αγκαλιά ενός αστυνομικού, ενώ η τρίτη είναι μια πειθαρχημένη καριερίστα, παντρεμένη με έναν αναρχικό και ζει με την εμμονή του να κάνει παιδί.

Μέντορας της οικογένειας είναι ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”. Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος.

Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα. Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία για μια οικογένεια…ακριβώς σαν τη δική μας! Η Δήμητρα ρίχνει αστραπές και βροντές αποδεικνύοντας ότι πολλές φορές τα προβλήματα και οι εμμονές που θα μας οδηγούσαν στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή, μπορεί να γίνουν η αφορμή για ατελείωτο γέλιο, όπως και το να ανακαλύψουμε και να ξανά-εφεύρουμε τον εαυτό μας. Και το καταφέρνει απόλυτα. Άλλωστε μια θρυλική επιτυχία 15 χρόνων μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.

Πρωταγωνιστούν

Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Κώστας Αποστολάκης, Θωμαίς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου, Πέτρος Λαγούτης. Στον ρόλο του παππού, ο Κώστας Βουτσάς.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου
Art Direction: Φρόσω Ράλλη
Σκηνογραφία: Γιάννης Μουρίκης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Μαρία Τσαμουδάκη, Μαρία Κοντοδήμα
Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Ζήκος
Video Art: Δημήτρης Ζόγκας
Προβολή & Επικοινωνία ΑΠΛΑ CREATIVE
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Κακιρδάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Αντωνίου
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγός: Κώστας Σπυρόπουλος
Παραγωγή: ΣΙΓΜΑ PRODUCTIONS

Διεύθυνση: Σαρρή 27
Τηλέφωνο: 210 3216382

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b