MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βαριά καμπάνα του ΕΣΡ στον Λαζόπουλο

Πιο προσεκτικοί θα γίνουν από εδώ και πέρα οι άνθρωποι της τηλεόρασης κι εκτός όλων των άλλων θα κοιτάνε αν αυτός που καλούν στην εκπομπή τους είναι υποψήφιος σε κάποιο κόμμα. Το ΕΣΡ έριξε βαριά καμπάνα στον Λάκη Λαζόπουλο και ο λόγος ήταν ότι κάλεσε τους Παύλο Χαϊκάλη και Ελένη Γερασιμίδου στην εκπομπή του Αλ Τσαντίρι.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης, μέσω της εκπομπής του Λαζόπουλου έγινε έμμεση προβολή των δύο τότε υποψήφιων βουλευτών (Ο Π. Χαϊκάλης πήγε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου και η Ελένη Γερασιμίδου με το ΚΚΕ). Η εκπομπή έγινε την 1η Μαΐου του 2012, ενώ οι εκλογές έγιναν 6 Μαΐου. Και οι δύο ηθοποιοί- πολιτικοί είναι σήμερα Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η παρουσία τους τον Λαζόπουλο τους βγήκε γούρικη).

Το πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ είναι τσουχτερό, καθώς φτάνει τα 30 χιλιάδες ευρώ, αλλά φαντάζομαι ότι ο Λάκης Λαζόπουλος δεν θα έχει πρόβλημα να το καλύψει. Η επιλογή των δύο ηθοποιών, λίγο πριν γίνουν οι εκλογές ίσως προκάλεσε την αντίδραση του θεσμού, καθώς όντως αποτελεί έμμεση διαφήμιση. Επίσης και οι δύο, αν και τελείως αντίθετων ιδεολογικών προσανατολισμών, ανήκουν στο λεγόμενο αντιμνημονιακό μπλοκ, το οποίο στηρίζει φανατικά και ο Λαζόπουλος.

Από την άλλη, είναι λίγο δύσκολο να αποκλείει κανείς πρώην συνεργάτες και φίλους του από την εκπομπή του, μόνο και μόνο γιατί είναι υποψήφιοι βουλευτές. Έτσι κι αλλιώς, οι δύο ηθοποιοί είχαν εμφανισθεί και σε προηγούμενες εκπομπές του Αλ Τσαντίρι, στην προσπάθεια που έκανε ο Λαζόπουλος να αναβιώσει τους 10 Μικρούς Μήτσους.  Ίσως στο μέλλον οι παρουσιαστές να κοιτάνε το βιογραφικό των ηθοποιών  και να αποκλείουν αυτούς που είναι υποψήφιοι σε κάποιο (αντιμνημονιακό;) κόμμα. Δεν είμαι απολύτως αντίθετος με τη λογική του προστίμου, αλλά από την άλλη, μου φαίνεται κάπως υπερβολικό να επιβληθούν πλήρεις κανόνες στην ισότιμη προβολή υποψηφίων. Αυτό είναι μια αυταπάτη. Έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει τότε να επιβληθεί πρόστιμο και στα κόμματα, που επιλέγουν διάφορα μιντιακά πρόσωπα για υποψηφίους τους.

Κάποιοι θεωρούν ότι του τη φύλαγαν του Λάκη, που ενοχλεί με τον “έξω από τα δόντια” λόγο του (ο οποίος κατά τη γνώμη μου ξεπερνάει τα όρια της σάτιρας και γίνεται ενίοτε πολιτικάντικος) και του έριξαν την καμπάνα. Ίσως να είναι κι αυτό.

Εντύπωση πάντως μου προκαλεί αυτή η ξαφνική επανασύνδεση Λάκη- Χαϊκάλη λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Θυμάμαι ότι ο Χαϊκάλης, αν και πρώην συνεργάτης του Λάκη, είχε καταφερθεί εναντίον του για το γεγονός ότι είχε στοχοποιήσει την Μιμή Ντενίση, η οποία  σύμφωνα με τον ταλαντούχο κωμικό έχει δικό της θέατρο, κάνει δικές της παραγωγές και δίνει δουλειά στον κόσμο. Αυτό, κατά τον κ. Χαϊκάλη, βγάλει την Ντενίση στο απυρόβλητο- μια ανεπαρκής δικαιολογία κατά την άποψή μου. Ακόμα, στο παρελθόν είχε επιτεθεί στον Λαζόπουλο λέγοντας οτι το μόνο που κάνει είναι να σχολιάζει τους άλλους.

 

Δεν ξέρω ποιές ήταν οι διαφωνίες τους και γιατί ο Χαϊκάλης την είχε “πέσει” τότε στο Λαζόπουλο. Φαίνεται ότι άφησαν στην άκρη παλιές τους κόντρες, είτε γιατί έλυσαν την παρεξήγηση, είτε γιατί ήταν προς το συμφέρον και των δύο. Έτσι, ο Χαϊκάλης εμφανίσθηκε στις 1 Μαΐου στην εκπομπή του Λαζόπουλου, η οποία είχε και μεγάλη θεαματικότητα, ενώ είχε εμφανισθεί και πρωτύτερα, σε εκπομπή του 2011.

Υποψιάζομαι επίσης ότι, μιας και τους βγήκε γούρικο του Χαϊκάλη και της Γερασιμίδου το να εμφανισθούν στο Αλ Τσαντίρι, δεν αποκλείεται να το κάνουν “θεσμό” και να ξαναεμφανισθούν παραμονές των επόμενων εκλογών, όποτε αυτές γίνουν. Μπορεί να ξαναπέσει κάποιο πρόστιμο, αλλά δεν νομίζω αυτό να πτοήσει τον Λαζόπουλο, ο οποίος δεν φαίνεται τύπος που φοβάται και πολύ τις καμπάνες του ΕΣΡ.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b