MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Marilyn: Αυτοκτόνησε ή την αυτοκτόνησαν;

Η υπόθεση του κατά πόσον ο θάνατος της Marilyn Monroe οφείλεται σε αυτοκτονία ή σε δολοφονία που σκηνοθετήθηκε σαν αυτοκτονία είναι ένα θέμα που έρχεται κάθε τρεις και λίγο στην επικαιρότητα. Τώρα βρέθηκε μία άλλη ευκαιρία, για να ανακυκλώσουν το ζήτημα με την ανακάλυψη ενός … φοβερού στοιχείου: την αγορά μιας συρταριέρας!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στις 5 Αυγούστου του 1962 η ηθοποιός διαχρονικό σύμβολο του σεξ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Καλιφόρνια . Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε βαρβιτουρικά στο αίμα κι ο φάκελος έκλεισε με το πόρισμα ότι αιτία θανάτου ήταν η  αυτοκτονία.

Αργότερα ακούστηκαν διάφορες θεωρίες, που ανατρέπουν ή προσπαθούν να ανατρέψουν το ιατροδικαστικό πόρισμα κι εμπλέκουν πότε τη Μαφία και πότε το ότι η Marilyn και ο Kennedy ήταν ζευγάρι. Το νέο στοιχείο που ανακαλύφθηκε και ανακυκλώνει το θέμα του κατά πόσον ήταν πραγματική ή όχι η αυτοκτονία, είναι μία επιταγή που φέρει την υπογραφή της Μονρό δηλώνει ότι η σταρ αγόρασε μία συρταριέρα αξίας 228,80 δολαρίων στις 4 Αυγούστου του 1962– μία ημέρα πριν την αυτοκτονία.

Ο Dr S. David Bernstein, Αστυνομικός Ψυχολόγος Ερευνητής, ειδικευμένος στις αυτοκτονίες και απόφοιτος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, βρίσκει αυτό το στοιχείο περίεργο. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο η αγορά αυτή δεν συνάδει με την τυπική καταναλωτική συμπεριφορά ενός αυτόχειρα. “Οι άνθρωποι που σκοπεύουν να αυτοκτονήσουν, συχνά επιδίδονται σε ακρότητες” εξηγεί ο ερευνητής. “Συνήθως ξοδεύουν αμύθητα ποσά, σπαταλούν, μοιράζουν, χαρίζουν. “

Όπως υποστηρίζει ο dr. Bernstein, όσοι σκοπεύουν να αυτοκτονήσουν δεν αγοράζουν όμως ένα μόνο πράγμα και κυρίως κάτι πρακτικό, κάτι που θα “οργανώσει” τις ζωές τους, θα τις “τακτοποιήσει”. “Μία συρταριέρα δείχνει σκοπό. Θα αποθηκεύσεις εκεί κάτι. Αυτό, από ψυχολογικής πλευράς σε μία αυτοψία θα το έπαιρνα πολύ σοβαρά υπόψη μου…”

Κατά την γνώμη μου, όλη αυτή η φιλολογία του αν αγόρασε μία συρταριέρα ή περισσότερα πράγματα την παραμονή της αυτοκτονίας της η ηθοποιός και τι ήθελε να βάλει μέσα σε αυτήν, μου ακούγονται λίγο σαν κάποιοι να θέλουν να διυλίσουν τον κώνωπα. Το πιθανότερο είναι ότι κάνουν την τρίχα τριχιά, γιατί το θέμα πουλάει.

Το τσεκ της Monroe θα δημοπραττηθεί από την Heritage Auctions στο Μπέβερλι Χιλς. Αρχική τιμή θα είναι τα 8.000 δολάρια. Ίσως το να ανέβει η τιμή του συλλεκτικού αυτού τσεκ να  είναι κι ένας λόγος για να το συνδέσουν με το θέμα της αυτοκτονίας της σταρ.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b