MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα πιο καυτά Bond Girls στην ιστορία του James Bond

O πράκτορας με την κωδική ονομασία 007 εκτός από licence to kill είχε πάντα και πολύ ωραίες παρουσίες στο πλάι του. Άλλοτε γιατί τον ερωτεύονταν, άλλοτε γιατί ήθελαν να τον σκοτώσουν, άλλοτε γιατί είχαν διαταγή να τον εξοντώσουν, αλλά δεν μπορούσαν να αντισταθούν στην γοητεία του και παραδίδονταν στα σχέδιά του, οι ωραίες υπάρξεις γίνονταν έρμαιο των σεξουαλικών ορέξεων και των σχεδίων του James Bond.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Και δίπλα στον στυλάτο βρετανό Καζανόβα εμφανίζονταν μερικές από τις πιο ωραίες γυναίκες της showbiz. Ως εκ τούτου, ο όρος Bond Girl  απόκτησε την ίδια δύναμη με την έννοια super model. Άλλωστε, αρκετές από τις καυτές παρουσίες στο πλευρό του ήταν όντως μοντέλα, άλλες θα μπορούσαν να είναι. Πολλά μοντέλα εξάλλου έκαναν το μεγάλο βήμα στο σινεμά.

Επειδή η λίστα με τα καυτά Bond Girls είναι πολύ μεγάλη, επιλέξαμε μόνο εννέα από αυτές. Η σειρά με την οποία τοποθετούνται δεν είναι ούτε χρονολογική, ούτε αξιολογική. Είναι όλες τους υπέροχες. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα, που θα μπορούσαν να έχουν μπει.

Eva Green: Πετυχημένη ηθοποιός, με ομορφιά μοντέλου, ήθελε να επισημάνει την διαφοροποίηση όχι μόνο στο concept του Bond αλλά και του Bond girl στο Casino Royal του 2006. Ο νέος 007 (Daniel Craig) είναι πιο συναισθηματικός και ερωτεύεται πραγματικά τις γυναίκες. Την Eva Green τουλάχιστον την ερωτεύθηκε αληθινά, όμως εκείνη τον πρόδωσε. Τι να κάνουμε. Έτσι είναι η ζωή.

Shirley Eaton: Εκτός από ξανθιά ομορφιά έγινε και χρυσή ομορφιά, η ηθοποιός που ερμήνευσε την Jill Masterson στο Goldfinger (1964) με τον Sean Connery ως 007. Σε ένα εντυπωσιακό εύρημα που συνδέει τον ερωτισμό με το θάνατο, η Shirley εξοντώνεται από τον κακό της υπόθεσης Χρυσοδάχτυλο καλυμμένη με χρυσή μπογιά. Οι πόροι της έκλυσαν και η κοπέλα πέθανε από ασφυξία.

–  Sophie Marceau: Η γαλλίδα ηθοποιός έπαιζε την  Elektra King στο The World is not enough (1999) με τον Pierce Brosnan πρωταγωνιστή στο ρόλο του υπερκατασκόπου. Η Sophie Marceau είναι από τις πιο πετυχημένες ηθοποιούς που παρέλασαν στο πλευρό του 007.

Famke Jansen: Η Ολλανδέζα καλλωνή που έκανε αίσθηση και στο X-Men, είχε υπάρξει Bond Girl το 1998 στην ταινία Golden Eye (Επιχείρηση χρυσά μάτια) με το ονοματεπώνυμο γεμάτο υπονοούμενο Xenia Onatopp. Στο ρόλο του… “από κάτω” James Bond ο Pierce Brosnan.

-Το οσκαρικό Bond Girl, η Halle Berry είναι προφανώς η πιο επιτυχημένη ηθοποιός που βρέθηκε στο πλάι του υπερκατασκόπου. Ερμηνεύοντας την αμερικανίδα πράκτορα Jinx στο Die Another Day (2002) συμμάχησε με τον Pierce Brosnan στην εξόντωση των εχθρών της Δύσης και πρόσθεσε μεγάλες δόσεις δυναμικής γοητείας στο έργο.

Luciana Paluzzi: Πολύ πριν το Kill Bill οι ταινίες James Bond είχαν δημιουργήσει τη δική τους αδίστακτη γυναίκα δολοφόνο. Η σαγηνευτική κοκκινομάλλα Luciana Paluzzi, μοντέλο από την Ιταλία, ενσάρκωσε την φονική Fiona Volpe, το ρόλο που έκανε ό,τι μπορούσε, για να παγιδεύσει με τη γοητεία της και να εξοντώσει τον 007 (Sean Connery) στο Thunderball (1965). Αυτά όμως δεν είναι εύκολα πράγματα και η καυτή Luciana τελικά… πλήρωσε τις αμαρτίες της με το ίδιο νόμισμα.

Olga Kurylenko: Με δεδομένο ότι ο Bond είναι μυθοπλαστικό παιδί της γεωπολιτικής πραγματικότητας που δημιούργησε ο ψυχρός πόλεμος και η κόντρα Δύσης- Σοβιετικών, πολλές κοπέλες από την Ανατολική Ευρώπη αποπλανήθηκαν από τον 007, για το καλό της Αγγλίας. Ωστόσο, η Ουκρανέζα Θεά δεν ανήκει σε αυτό το πλαίσιο. Με τον ψυχρό πόλεμο να έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, η Olga Kurylenko ερμηνεύει την Camile στο Quantum of Solace (2008) στο πλευρό του αισθηματία πλέον 007 (Daniel Craig). Δεν υπάρχει θέμα κόντρας με την Ανατολική Ευρώπη και ο Bond την βοηθάει γιατί στο πρόσωπό της υπερασπίζεται τις γυναίκες- τουλάχιστον τις πιο όμορφες από αυτές.

Claudine Auger: Άλλη μία αιθέρια ύπαρξη από το Thunderball (1965). H Domino, την οποία ερμηνεύει η πανέμορφη καστανή Auger, είναι το αντίθετο της Fiona Volpe. Αθώα, απονήρευτη, μπλεγμένη στο δόκανο ενός αιμοσταγούς δολοφόνου, συμμαχεί τελικά με τον Bond (Sean Connery) και τον βοηθάει να εξοντώσει τον μεγάλο αντίπαλό του και να σώσει μία ολόκληρη πόλη από πυρηνική καταστροφή.

Ursula Andress: Είναι η γυναίκα που καθιέρωσε τον όρο Bond Girl. Η ξανθιά ομορφιά, που εμφανίζεται σε εξωτικό τοπίο με μπικίνι κάνοντας μάτια του Sean Connery (και όχι μόνο) να “πεταχτούν έξω”, το 1962 στο Dr No, στην πρώτη ταινία της σειράς James Bond, έδωσε τον τόνο και ανέδειξε τη σημασία των καυτών υπάρξεων στο πλευρό του Bond. Για πολλούς θεωρείται η επιτομή του Bond Girl και όχι άδικα, εδώ που τα λέμε.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b