MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έπιασαν το 1 δισ. δολ. κέρδη οι Εκδικητές!

Τεράστια τα κέρδη για την dream team Υπερηρώων της ταινίας Οι Εκδικητές (The Avengers) στο παγκόσμιο Box Office. Μέσα στο τελευταίο weekend έσπασαν το φράγμα του ενός δισ. δολαρίων παγκοσμίως κι ενώ στις ΗΠΑ προβάλλονται μόλις 10 μέρες (στον υπόλοιπο κόσμο μία εβδομάδα παραπάνω).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συνολικά, οι Εκδικητές έχουν ήδη φτάσει τα 373 εκατ. δολάρια στους κινηματογράφους των ΗΠΑ μετά κι από το weekend της 11-13 Μαΐου και τα 627,3 εκατ. δολάρια στις υπόλοιπες χώρες. Έτσι, οι Εκδικητές γίνονται η πέμπτη ταινία της Disney που ξεπερνάει το 1 δισ., ακολουθώντας τους Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (1.066 δισ. δολ.), το Toy Story 3 ($1.063 δισ. δολ.), Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (1.044 δισ. δολ.) και Alice in Wonderland (1.024 δισ. δολ.). Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει παραπάνω από δύο ταινίες που να έχουν ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια σε κέρδη.  Φυσικά, οι Avengers θα σπάσουν κάθε ρεκόρ της εταιρείας και θα ακολουθήσει τον Τιτανικό, το Avatar και τον Χάρυ Πότερ με την εμπορική δυναμική που έχει αυτή τη στιγμή.

Στο weekend 11-13 Μαΐου ήταν νούμερο ένα στο αμερικάνικο Box Office με 103 εκατ. δολάρια κέρδη!

Στο νούμερο δύο του Box Office και με μεγάλη διαφορά έμεινε το Alpha male Vampire (σύμφωνα με δικές του δηλώσεις), ο Johnny Depp με το Dark Shadows, τη νέα ταινία με βρυκόλακες και με τις Eva Green και Michelle Pfeiffer. H ταινία του Tim Burton έφτασε τα 26,6 εκατ. δολάρια στο πρώτο weekend προβολής του.

Στην τρίτη θέση το Think like a man, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες πλασσάρεται καλά στο Box Office κι αν δεν έπεφτε πάνω στο φαινόμενο Avengers, θα είχε αρκετές πρωτιές. Τα κέρδη του αυτό το ΠΣΚ ήταν 5,8 εκατ. δολάρια.

Και το ελληνικό κοινό δεν πρωτοτύπησε, καθώς στην Ελλάδα το τετραήμερο 3-6 Μαΐου οι Εκδικητές (που παίχτηκαν σε 99 κινηματογραφικές αίθουσες) ήταν νούμερο ένα. Στη δεύτερη θέση ήταν το 21 Jump Street και στην τρίτη θέση μία ελληνική ταινία, το Poker Face, μία κωμωδία με αρκετό πόκερ και έρωτα, με τους Άλκη Κούρκουλο και Εύη Σαουλίδου, την οποία απολαύσαμε φέτος και στο θέατρο, στην Αυλή των Θαυμάτων του Γιάννη Κακλέα στο Εθνικό Θέατρο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b