MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5o Φεστιβάλ σώματα και αντικείμενα σε κίνηση

Ο θίασος Πλεύσις, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του με στόχο την ανάδειξη νέων δημιουργών αλλά και παράλληλα την παρουσίαση θεαμάτων όπου η δραματουργία τους στηρίζεται στη κίνηση των ερμηνευτών και στη σχέση τους με τα σκηνικά αντικείμενα, οργανώνει, σε συνεργασία με το θέατρο Φούρνος, το 5ο Φεστιβάλ με τίτλο «Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση», που θα διαρκέσει από 27 Απριλίου μέχρι 26 Μαϊου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Γνωστοί δημιουργοί από το χώρο του πειραματικού θεάτρου, του σύγχρονου χορού και του σύγχρονου τσίρκο αλλά και νέοι καλλιτέχνες οι οποίοι προέρχονται από το εργαστήρι της Πλεύσις θα παρουσιάσουν νέες παραγωγές με επίκεντρο το εκφραστικό σώμα.

Το πρώτο έργο που θα παρουσιαστεί φέρει τον τίτλο «3s.Om.Think.!». Η σύλληψη του έργου βασίζεται στο νόμο της φυσικής για την ισορροπία fολ=0 (‘Ενα σύστημα σωμάτων βρίσκεται σε ισορροπία όταν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε αυτό ισούται με μηδέν).

Το eQual.0 είναι ένα παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ δύο σωμάτων κι ενός αντικειμένου, με κανόνες που βασίζονται στους νόμους της βαρύτητας και στην φύση των σωμάτων, τα οποία μεταλλάσσονται και μεταμορφώνονται καθώς κινούνται στο χώρο.
Ένα παιχνίδι, που στοχεύει μέσα απο τις αντιθέσεις και την αντιπαλότητα στην ηρεμία, μία κατάσταση δυναμική και εναλλασσόμενη, χωρίς σταθερές και όρια και κατά την οποία το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο και το πεδίο της βαρύτητας βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας.

Συντελεστές:
ΣΥΛΛΗΨΗ: eQual.0
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Γιώργος Αμέντας – Δάφνη Στεφάνου σε συνεργασία με την ομάδα Eekuipoiz – Object 0 (Χρήστος Καούκης & Marion Renard)
ΜΟΥΣΙΚΗ: 96 seXuaL dYslEcTic.! – Άρης Χατζόπουλος (forvitinn)
ΦΩΤΑ: Camilo Betancor
ΧΟΡΕΥΟΥΝ: Γιώργος Αμέντας – Δάφνη Στεφάνου

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται το έργο «Listen with your skin/ See with your ears».

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Αμέντας: ηλεκτρικό μπάσο / χορός,
Δάφνη Στεφάνου: φωνή /χορός
Τυχαίο-τυχερό αντικείμενο.

Special Guests: Jonas Kocher, Camilo Betancor

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b