MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Cirque du soleil, Alegria: Το μεγαλύτερο υπερθέαμα του κόσμου έρχεται στην Ελλάδα! (vid)

Αθλητές και καλλιτέχνες μαζί, οι ακροβάτες του πιο διάσημου τσίρκου στον κόσμο, του καναδικού Cirque du Soleil, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα! Το Τσίρκο του Ήλιου, που εμφανίσθηκε και στη φετινή απονομή των Όσκαρ, θα παρουσιάσει την παράσταση “Alegria” στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ σε 18 παραστάσεις από τις 3 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, για να ξετυλίξει ένα συναρπαστικό υπερθέαμα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

“Alegria” στα ισπανικά σημαίνει «αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία» αλλά χρησιμοποιείται συνήθως από τους Ισπανούς όχι σε καταστάσεις ευθυμίας, αλλά σε καταστάσεις θλίψης και πόνου, ως αντίδοτο, για να τις ξορκίσουν. Είναι μία από τις πιο διάσημες και αγαπημένες παραστάσεις του Cirque du Soleil, που στην 27χρονη πορεία του έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις για πάνω από 100 εκατομμύρια θεατές, σε περισσότερες από 40 χώρες και σε πάνω από 300 πόλεις, σε πέντε ηπείρους. Το Cirque du Soleil, που έχει ως έδρα του τον Καναδά, απολαμβάνει διεθνούς φήμης, καθώς επαναπροσδιόρισε την έννοια του Τσίρκου, έχοντας στοιχεία από την τέχνη του δρόμου, την commedia del’ arte, τα κλασικά ακροβατικά, τις τέχνες του τσίρκου σε συνδυασμό με την ζωντανή μουσική και τα πολύ εντυπωσιακά κουστούμια, όλα με έναν έντονα θεατρικό τρόπο.

Η παράσταση έχει θέμα την σύγκρουση της νέας γενιάς με την παλιά και του νέου τρόπου σκέψης με τη λατρεία ενός αρχαίου Θεού. Στο τέλος το νέο θα θριαμβεύσει, με τη συνδρομή των αγγέλων και θα σηματοδοτήσει την κυριαρχία μιας νέας τάξης πραγμάτων. Στην “Alegria” συμμετέχουν 55 καλλιτέχνες από 17 διαφορετικές χώρες. Το soundtrack της συγκεκριμένης παράστασης είναι το πιο επιτυχημένο από όσα έχει κυκλοφορήσει το Τσίρκο του Ήλιου και περιέχει γνωστά και στην Ελλάδα ισπανικά κομμάτια.

Η διάρκεια της παράστασης, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, είναι 2,5 ώρες με διάλειμμα.
Τα εισιτήρια έχουν τιμές 35€-45€-55€-65€ και τα VIP 75€. Στα φοιτητικά και στα παιδικά υπάρχει έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Προκειμένου να έχουν οι θεατές την καλύτερη δυνατή ορατότητα, έχει συμφωνηθεί περιορισμός των θέσεων του γηπέδου στις 7 χιλιάδες.

Σύμφωνα με την Γεωργία Ηλιοπούλου, υπεύθυνη της εταιρείας Λάβρυς, που έχει αναλάβει την διοργάνωση και την παραγωγή του κορυφαίου event, η βοήθεια των χορηγών ΟΤΕ και Coca Cola, καθώς και η ευαισθησία των υπευθύνων του Τσίρκου, που έριξαν σημαντικά τις οικονομικές απαιτήσεις τους, είχαν ως αποτέλεσμα αυτό το υψηλού κόστους θέαμα να έχει τον φθηνότερο μέσο όρο εισιτηρίου. Επίσης τόνισε στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Χίλτον, ότι αναμένει περί τις 30 χιλιάδες τουρίστες από τις γειτονικές χώρες, οι οποίοι θα επισκεφθούν την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν το Cirque du Soleil.

Στην συνέντευξη τύπου παρών ήταν και ο πρεσβευτής του Καναδά στην Ελλάδα, Robert Peck, ο οποίος τόνισε ότι το Τσίρκο του Ήλιου είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική επιτυχία της χώρας του. Επίσης δήλωσε ότι ο ερχομός του τσίρκου στην Αθήνα συμπίπτει με την συμπλήρωση 70 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά κι ότι αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά, παρά την κρίση.

Παρουσιάστηκαν ακόμη βιντεοπροβολές με μήνυμα του Guy Laliberte, ιδρυτή του Cirque du Soleil, αλλά και εντυπωσιακότατα στιγμιότυπα, ως πρόγευση από το υπερθέαμα που θα παρουσιάσει το Τσίρκο του Ήλιου σε μια εξίσου ηλιόλουστη, ελπίζουμε, Αθήνα των αρχών του Φθινοπώρου.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b