MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δήμητρα Γαλάνη- Χάρις Αλεξίου: Οι φωνές γίνονται ένα, όταν οι ψυχές γίνονται ένα

“Μας ενώνει ένα πολύτιμο παρελθόν” παραδέχονται η Δήμητρα Γαλάνη και η Χάρις Αλεξίου, οι δυο κορυφαίες ερμηνεύτριες που ενώνουν τις φωνές τους στο Παλλάς για δεκαπέντε παραστάσεις με τίτλο “Σε μπλε Βελούδο”, από τις 13 Ιανουαρίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Χάρις Αλεξίου, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε εν όψει της εκδήλωσης στο θέατρο Παλλάς, τόνισε ότι αισθάνεται φέτος πιο σίγουρη και πιο δυνατή με την Δήμητρα Γαλάνη στο πλευρό της. Και δήλωσε πως νιώθει σαν να βλέπει ξανά έναν πολυαγαπημένο της συγγενή, που είχε να τον δει χρόνια. Και συνεχίζουν την ιστορία από εκεί που την είχαν αφήσει, χωρίς κανένα κενό.

Δήλωσε ακόμα πως η κάθε τραγουδίστρια θα πει μόνο 4 σόλο τραγούδια και τα υπόλοιπα τραγούδια του προγράμματος διόμιση ωρών θα τα πουν από κοινού. “Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τα κότσια να αντέξουμε η μία την άλλη”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Αλεξίου. 

Η Δήμητρα Γαλάνη, από την πλευρά της, δήλωσε ότι είναι πολύ γερή η σχέση των δύο τραγουδιστριών, σε καλλιτεχνική και προσωπική βάση. Μνημόνευσε μάλιστα μια κριτική για τον κοινό τους δίσκο του 1981 “Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας”, στην οποία αναφερόταν πως οι δύο αυτές φωνές ταιριάζουν τόσο πολύ, που δυσκολεύεσαι να τις ξεχωρίσεις. Όπως όμως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γαλάνη “οι φωνές γίνονται ένα, όταν και οι ψυχές γίνονται ένα”.

Παράλληλα, η Γαλάνη παραδέχθηκε πως και οι δύο ερμηνεύτριες είχαν την ευτυχία να ερμηνεύσουν πολύ σημαντικά τραγούδια. Η αλήθεια των τραγουδιών αυτών, σύμφωνα με την μεγάλη τραγουδίστρια, είναι αξεπέραστη. “Μας θυμίζει ποιοί είμαστε, ποια γλώσσα μιλάμε” όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, θεωρεί ότι και η ίδια, αλλά και η Χάρις Αλεξίου γεννήθηκαν για να τραγουδούν και κάνουν αυτό που αγαπάνε. “Κι όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, το κάνεις καλά”, τόνισε η κ. Γαλάνη. Αυτό, θεωρεί, ότι είναι ένα μήνυμα στον κόσμο, καθώς πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα αναγκάζονται να κάνουν πράγματα, που δεν είναι γεννημένοι να τα κάνουν. Κι ίσως, το να βρει ο καθένας τι αγαπάει και σε τι είναι καλός, να είναι μια πυξίδα εξόδου από την κρίση που ζούμε σήμερα.

Σχετικά με τον αριθμό των παραστάσεων, οι δύο ερμηνεύτριες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν περισσότερες από 15 παραστάσεις, αν και εφόσον η προσέλευση του κόσμου είναι τέτοια, που να δικαιολογεί μια τέτοια κίνηση. Σύμφωνα με την παραγωγή, ήδη έχουν προπωληθεί 10 χιλιάδες εισιτήρια. Επίσης, μας πληροφόρησαν ότι το ίδιο πρόγραμμα, με τον τίτλο “Σε μπλέ Βελούδο” θα ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς θα πραγματοποιηθούν στις 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 Ιανουαρίου και 17, 18, 19, 24, 25, 26 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b