MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θυσία Σάκη! – “Χαρίζει” το κορμί του στην Μέρκελ για την Ελλάδα!

Η σωτηρία της Ελλάδας από τα χρέη επαφίεται στον πατριωτισμό του Ρουβά! Ο Σάκης σε συνέντευξή του από τον Πέτρο Κωστόπουλο ρωτήθηκε κατά πόσον είναι διατεθειμένος να “χαρίσει το κορμί του” στην Γερμανίδα καγκελάριο, προκειμένου να σώσει την Ελλάδα από τα χρέη. “Για την Ελλάδα, τα πάντα!” απάντησε ο Ρουβάς.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το θέμα είναι μην το μάθει  η Άγγελα Μέρκελ και αποδειχθεί πιο ρουβίτσα από τις ρουβίτσες. Και ζητήσει το κορμί του pop star ως εθνικό περιουσιακό στοιχείο προς εκποίηση, έναντι των μεγάλων χρεών της Ελλάδας. Θα είχε πλάκα να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα ήταν ένα μάθημα για τον Ρουβά, να αποφεύγει τέτοιες ανόητες πατριωτικές μεγαλοστομίες.

Άλλωστε, στις ερωτήσεις του Κωστόπουλου, που άπτονταν των προσωπικών του συμφερόντων, οι απαντήσεις του Ρουβά διακρίνονταν από κάποιον λανθάνοντα ατομικισμό. Ας πούμε, στην ερώτηση αν νιώθει άσχημα που είναι τόσο ματσωμένος, ενώ τους πατριώτες του τους έχει τσακίσει η κρίση, αυτός απάντησε ότι δεν νιώθει καθόλου ένοχος. Γιατί; Γιατί έχει περάσει πολύ φτωχά παιδικά χρόνια και γιατί δούλεψε πολύ σκληρά για να φτάσει εδώ που έφτασε.

Είκοσι χρόνια πορεία με πολλή δουλειά… Μόνο που βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο από εκεί που ξεκίνησε. Δούλεψε, όχι για να εξελιχθεί, αλλά για να διατηρήσει τα κεκτημένα. Και επιπλέον, πολλοί έχουν δουλέψει πολύ σκληρά, πιο ταλαντούχοι από τον εθνικό μας ποπ σταρ, αλλά δεν κατάφεραν να πλουτήσουν. Αν ο Ρουβάς δεν ήταν όμορφος, θα είχε καταφέρει όσα κατάφερε; Με τίποτα! Άρα, κάνει λάθος να λέει ότι ανταμείβεται για την εργατικότητα του. Ανταμείβεται για την ομορφιά του, για την οποία ήταν απλά τυχερός.

Πολύ χειρότερη όμως ήταν η απάντηση που έδωσε σε μια άλλη ερώτηση του Κωστόπουλου. Όταν ο εκδότης- παρουσιαστής ρώτησε τον Σάκη Ρουβά αν θεωρεί σωστό κάποιοι να ξοδεύουν περιουσίες σε λουλούδια στις πίστες, σαν να βρίσκονται σε άλλη χώρα, το “είδωλο” προσπάθησε να αποφύγει το… “πολιτικό κόστος”.  Προσπαθώντας να μην δυσαρεστήσει αυτούς που τα “σκάνε” για πάρτη του, ώστε να έχει αυτά τα παχυλά συμβόλαια, απάντησε ότι καλά κάνουν, αφού έτσι το απολαμβάνουν! Το πρόβλημα για τον Σάκη είναι ότι δεν έχουν κι άλλοι άνθρωποι πολλά λεφτά, για να τα “πετάνε” στα μπουζούκια. Θα τον βόλευε τον ίδιο, αφού έτσι η τσέπη του θα γέμιζε περισσότερο.

Ως προς το χιουμοράκι σχετικά με την Μέρκελ, νομίζω ότι έχει παραγίνει. Η αλήθεια είναι ότι ο γερμανικός τύπος ξεκίνησε αυτό το γαϊτανάκι προσβολών και προκλήσεων σε επίπεδα ρατσισμού. Και μάλιστα χτύπησαν όλον τον ελληνικό λαό και την κουλτούρα και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα πόλιτικά πρόσωπα (αν χτυπούσαν τους πολιτικούς μας, άλλωστε, δεν θα είχε στενοχωρηθεί και κανένας).

Ωστόσο, όλη αυτή η συνεχής επίθεση στη Μέρκελ- που έχει καταντήσει κλισέ- από τους δημοσιογράφους, σαν να ευθύνεται αυτή για τα οικονομικά χάλια της Ελλάδας, πιστεύω ότι είναι μια ελληνική υπερβολή. Πόσο μάλλον όταν έχουμε ανάγκη την οικονομική συνδρομή των Γερμανών. Κυρίως μας κάνει να ξεχνάμε τις δικές μας ευθύνες και να βλέπουμε μόνο τις ευθύνες των ξένων. 

Γιώργος Σμυρνής 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b