Διάφορα
1870-1970: Ένας αιώνας ελληνογερμανικού εμπορίου στον καθρέφτη της διαφήμισης
Στο φουαγιέ του Ινστιτούτου Γκαίτε, εγκαινιάζεται στις 4 Μαϊου και ώρα 20.00, η έκθεση με θέμα τις παλιές διαφημίσεις και τις εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας- Γερμανίας, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen.
Monopoli Team
19.04.2011
A
A
Κρασιά του Ρήνου και μπύρα του Μονάχου στα καλά εστιατόρια της Αθήνας του 1870, κορινθιακές σταφίδες στα γερμανικά καταστήματα. Έτσι ξεκίνησαν οι ελληνογερμανικές εμπορικές ανταλλαγές. Ύστερα προστέθηκαν οι οικιακές συσκευές, τα φάρμακα και στο τέλος τα αυτοκίνητα, ενώ στη Γερμανία δημοφιλή έγιναν τα τσιγάρα από τα εργοστάσια που ίδρυσαν Έλληνες μετανάστες.
Σκοπός της έκθεσης είναι η τεκμηρίωση της ιστορίας αυτών των συναλλαγών, με βάση τις παλιές διαφημίσεις που με την ιδιαίτερη αισθητική τους μας προκαλούν συναισθήματα νοσταλγίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Ρομπέρτο Ατάιντε στο Θέατρο Αλκμήνη
Οι Sleaford mods επιστρέφουν στην Αθήνα
Ισπανός υπ. Πολιτισμού: Η “Γκερνίκα” δεν φεύγει από τη Μαδρίτη – Αντιδράσεις από τους Βάσκους
Πρόσωπα στην Άμμο, του Γιάννη Τσαμαντάκη στο θέατρο ΕΛΕΡ
The Testaments: Διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney + η νέα, πρωτότυπη δραματική σειρά
Το Open House από μέσα: Πώς η Αθήνα “χωράει” για δύο μέρες στα πιο όμορφα κτίριά της
Πασχαλινό τραπέζι: Οι συμβουλές της διαιτολόγου πριν και μετά
Οι ταινίες της εβδομάδας: Ένας αλλά… Μαγγελάνος!
Ody icons, Billie Kark & Melirryton Band: Το πιο hot πάντρεμα σε ένα αθηναϊκό βράδυ
ΝΕΟn ΝΕΡΟ: Το Αδριάνειο Υδραγωγείο μετατρέπεται σε μια καθηλωτική εμπειρία ψηφιακής τέχνης