MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Οι Νταντάδες

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, “Oι Νταντάδες” του Γιώργου Σκούρτη, παρουσιάζεται στο θέατρο Ζίνα.

Monopoli Team

Ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Τάκης Χρυσικάκος ερμηνεύουν τους ρόλους του έργου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Ιορδανίδη.

40 χρόνια μετά την πρώτη του παράσταση, το έργο- σημείο αναφοράς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, παραμένει διαχρονικά επίκαιρο.

Ο Σκούρτης γράφει:
“… Το θέμα των “Νταντάδων” είναι βαθιά ελληνικό αλλά και πανανθρώπινο και παντός καιρού. Ο απλός άνθρωπος αντιμέτωπος με τη βία και τον εξαναγκασμό της εξουσίας. Είναι οι φθαρμένες ιδεολογίες του ψέματος, της ανηθικότητας, της ασχήμιας και του θανάτου που εξαναγκάζουν τον ανυπεράσπιστο πολίτη να τις δεχτεί ως αλήθεια, ως ομορφιά, ως ηθική, ως ζωή… Το θέμα του έργου δηλαδή, δεν έχει καθόλου επικαιρικό χαρακτήρα, ισχύει όσο θα υπάρχουν άνθρωποι “στην εξουσία”. Και αλλού γράφει: “Αφεθείτε στους “Νταντάδες”, είναι ωραίοι. Σαν όλους μας είναι. Άνθρωποι με πίκρες, όνειρα, με επιθυμίες, με πίστη στη ζωή, στη ζωή που «κάποιοι» τους την κλέβουν”.

Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Ευθυμιάτου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Σκούρτης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης


Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Τάκης Χρυσικάκος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b