MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Η Λίμνη των Κύκνων

Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας παρουσιάζουν την παράσταση-σήμα κατατεθέν τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Monopoli Team

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις 22 και 23 Νοεμβρίου στο θέατρο Badminton.

H «Λίμνη των Κύκνων» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου του 1877. Ήταν η πρώτη σύνθεση για μπαλέτο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή του έργα. Από τότε η «Λίμνη των Κύκνων» κερδίζει σταθερά μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών παγκοσμίως.

Η ιστορία της παράστασης αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Έτσι η πριγκίπισσα Οντέτ περνά τη ζωή της παγιδευμένη στη μορφή κύκνου. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ…

Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας, με τεράστια παράδοση στο χορό, σολίστες παγκοσμίου φήμης και περιοδείες στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, μπορούν επάξια να θεωρούνται αυθεντίες στο κλασικό μπαλέτο και ειδικότερα σε έργα όπως η «Λίμνη των Κύκνων». Με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, που για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια των Μπαλέτων Μπολσόι, τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας κατέχουν με το κύρος τους μια αξιοζήλευτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη των κλασικών μπαλέτων.

Προπώληση εισιτηρίων:
Θεσσαλονίκη
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο ταμείο της Αριστοτέλους.
Κρατήσεις εισιτηρίων στο τηλ. 2310 895938-9.

Αθήνα:

Ταμεία Θεάτρου Badminton, Άλσος Στρατού – Γουδή. Τηλ.: 211 10 10000, 210 8840600

Ticketnet.gr
Public

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b