MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Λοκαντιέρα

Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, η «Λοκαντιέρα» ολοκληρώνει την πορεία της με 40 παραστάσεις στο θέατρο Κάππα.

Monopoli Team

Η αιώνια διαμάχη μεταξύ των δύο φύλων είναι ο βασικός καμβάς, πάνω στον οποίο ο Κάρλο Γκολντόνι αναπτύσσει την κωμωδία του.

 

Πρόκειται για μια νέα επεξεργασία και ανάγνωση της κωμωδίας, με στόχο να προκύψει μια άλλη εκδοχή του έργου, στη διαδικασία προσαρμογής της στην σκηνή του θεάτρου.

 

Η παράσταση εξελίσσεται σε πέντε εποχές. Πρωτοσυναντάμε τους ήρωες στη Βενετία του 18ου αιώνα, στη συνέχεια στον 19ο αιώνα. Σ΄ένα καμπαρέ των αρχών του 20ου αιώνα υπό τους ήχους της ταζ συνεχίζεται η ιστορία, για να περάσουμε στην μεταπολεμική Βενετία (1950). Τέλος οι ήρωες συναντώνται- και αποχαιρετώνται- σε μια αυθαίρετη- κόκκινη, τελευταία εποχή (εποχή του θεάτρου, του τσίρκου…).

 

Η υπόθεση:

Η Μιραντολίνα μοναδική κληρονόμος μιας λοκάντας (πανδοχείου), καταφέρνει να διευθύνει με επιτυχία την επιχείρησή της. Στους χώρους της λοκάντας διαδραματίζεται η δράση της κωμωδίας. Εδώ συχνάζουν διάφοροι τύποι, ανάμεσά τους και ο Ιππότης Ριπαφράτα, ένας αγριάνθρωπος -αλλά μόνο ως προς τη συμπεριφορά του στο γυναικείο φύλο. Εξ αρχής ο Ιππότης φέρεται ιδιαιτέρως προσβλητικά και κυρίως, περιφρονητικά στην Μιραντολίνα, η οποία με τη σειρά της αποφασίζει να εκδικηθεί…

 

Απόδοση: Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνικό-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Χορογραφίες: Ελενα Γεροδήμου

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Τηλεφωνική προπώληση:
Υπηρεσία εισιτηρίων, τηλ. 210 7234567

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κάρλο Γκολντόνι
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης


Παίζουν: Ρένια Λουιζίδου, Κώστας Κόκλας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Τάσος Γιαννόπουλος, Μαριάνθη Φωτάκη, Θύμιος Κούκιος, Άντεια Ολυμπίου, Αντώνης Δημητροκάλης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b