MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο δεκάλογος του οικονομικού fitness

Σε μια περίοδο οικονομικής ακινησίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή μας χρειάζεται κίνηση. Τι γίνεται όμως όταν η οικονομική κρίση βγάζει γυμναστήρια, κολυμβητήρια, σχολές χορού -ούτε λόγος για διατροφολόγους- εκτός προϋπολογισμού; Δε χρειάζεται και πολλή φαντασία για να γλιτώσεις τα παραπάνω έξοδα και να κάνεις και αποταμίευση από πάνω. Το μόνο που χρειάζεται είναι θετική ενέργεια, η οποία είναι εντελώς δωρεάν και κυκλοφορεί πάντα ελεύθερη στην ατμόσφαιρα. Ιδού λοιπόν ένας πρόχειρος ανεπίσημος δεκάλογος οικονομικού fitness:

Monopoli Team

1. Πόσο καιρό έχεις να πας στη δουλειά σου με τα πόδια και με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Άσε το τιμόνι και πιάσε τα αθλητικά σου παπούτσια. Η αεροβική άσκηση όπως το περπάτημα, το τρέξιμο (αν έχεις αργήσει) και οι σκάλες του μετρό (όχι δεν εννοώ τις κυλιόμενες) θα γίνουν η καθημερινή σου αεροβική προπόνηση έξω από την αίθουσα του γυμναστηρίου (υπολογίζω μία ώρα “στο νερό”, χρονομέτρησε). Έτσι τα μισά έξοδα της βενζίνης, η οποία έχει διπλασιαστεί σε περίπτωση που το ξέχασες (λέμε τώρα), θα μπουν στον κουμπαρά σου και στο τέλος του μήνα θα πας για ψώνια.

 

2.  Κάνε τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ιεροτελεστία. Διάλεξε μια μέρα που θα έχεις χρόνο και θα είσαι ξεκούραστος/-η και ένα σούπερ μάρκετ της περιοχής σου φθηνό, μεγάλο και σίγουρα όχι το ψιλικατζίδικο που είναι απέναντι από το σπίτι σου. Από εκεί θα ψωνίσεις πολλά υγιεινά προϊόντα για να έχεις γεύματα και σνακ για όλη την εβδομάδα. Δε χρειάζεται διατροφολόγος άλλωστε για να σου τονίσει κανόνες, όπως: αποχή από λίπη, τηγανητά, γλυκά και junk food, καλό πρωινό, ελαφρύ βραδινό, πολλές σαλάτες, φρούτα και πολλά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα. Φυσικά, θα επιστρέψεις σπίτι με τα πόδια και τις σακούλες-βαράκια στο χέρι.

 

3. Το ντελίβερι είναι για ανθρώπους δυσκίνητους, για όσους δεν μπορούν να μαγειρέψουν ή για όσους έχουν τάσεις κατάθλιψης και ψάχνουν το νόημα της ζωής τους μέσα σε τετράγωνα κουτιά πίτσας. Οι κατάλογοι από σουβλατζίδικα και πιτσαρίες, λοιπόν, δεν έχουν καμία θέση στην κουζίνα σου. Όταν πεινάσεις μαγείρεψε, ετοίμασε μια ωραία σαλάτα ή πάρε ένα γιαούρτι με γεύση φρούτου από το ψυγείο σου. Βάλε κι άλλα λεφτά στον κουμπαρά σου και πήγαινε ένα βράδυ σε ένα ωραίο εστιατόριο με την παρέα σου, θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο.

 

4. Ως γνωστόν, «τα παιδία παίζει» και όχι μόνο. Παίξε κι εσύ μαζί τους. Αντί λοιπόν να βαριέσαι να πας παιδική χαρά με τα παιδιά σου ή το βαφτιστήρι σου, πρότεινέ το (για πρώτη φορά) εσύ. Τα παιδιά έχουν περισσότερες αντοχές από το γυμναστή σου και θα είναι λιγότερο υπομονετικά μαζί σου. Αν νομίζεις ότι το κυνηγητό θα σου φανεί το ίδιο εύκολο με τότε, ΓΕΛΙΕΣΑΙ. Επιπλέον, θα ξυπνήσεις για τα καλά την κοιμισμένη σου παιδικότητα και θα επιβραβευθείς και με γλειφιτζούρι. Αμέ.

 

5. Μιας και οι τιμές στις αγαπημένες σου βιτρίνες είναι πλέον απλησίαστες (μέχρι τις εκπτώσεις τουλάχιστον), κάνε outlet therapy. Αυτή η πόλη έχει τόσο κρυμμένους στοκ-λαβυρίνθους (η Καλλιθέα και το Μοναστηράκι είναι δύο καλές επιλογές) όσο και πολυκαταστήματα outlet (σαν τα Factory Outlet). Πάρε τους δρόμους λοιπόν, και σίγουρα θα βρεις πολύ καλές ευκαιρίες και στον μαραθώνιο bazaar ξέρουμε όλοι καλά ότι προσπερνάμε την κούραση και συνεχίζουμε μέχρι τελικής πτώσεως αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σίγουρα λοιπόν θα γυρίσεις σπίτι εξαντλημένος-η, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχεις κάνει και μια καλή γυμναστική-θυσία στο βωμό της καλύτερης τιμής.

 

6. Ποιος είπε ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι για τις νοικοκυρές και τις καθαρίστριες μόνο; Οι δουλειές του σπιτιού είναι για όποιον έχει σπίτι, το λέει άλλωστε και η ονομασία τους. Από σφουγγάρισμα λοιπόν μέχρι πότισμα λουλουδιών με δυνατά τη μουσική, θα κάνουν τον προσωπικό σου χώρο να μυρίζει λεβάντα και θα συνεισφέρουν σημαντικά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανέξοδης γυμναστικής σου.

 

7. Γίνε ταξιδιάρα ψυχή. Είναι αναζωογονητικό να ταξιδεύουμε νοερά όσο και κυριολεκτικά. Όσο είσαι νέος ακόμα, κάνε κάμπινγκ και eurotrip με τραίνα και γνώρισε τον κόσμο, τη φύση και τα όρια της σωματικής κούρασης. Τα ταξίδια είναι έμπνευση και όχι μέσα σε ακριβά ξενοδοχεία με πισίνες. Μην ανησυχείς, στα γεράματά σου θα συχνάσεις σε όσα 5άστερα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα θα στερηθείς τώρα.

 

8. Αξιοποίησε τις αθλητικές δραστηριότητες που διαθέτουν οι δήμοι και οι κοινότητες της χώρας «εντελώς» δωρεάν (τα έχεις πληρώσει ήδη σε φόρους). Δεν έχεις παρά να κάνεις ένα τηλεφώνημα στις δημοτικές υπηρεσίες ή να μπεις στα σχετικά internet sites των Δήμων. Μην βιάζεσαι να σνομπάρεις οτιδήποτε μη ιδιωτικό, γιατί σε πληροφορώ ότι είναι αρκετά καλού επιπέδου. Αν δε είσαι φοιτητής-τρια επιβάλλεται να συμμετέχεις στον χορευτικό τομέα του πανεπιστημίου και να πηγαίνεις στο φοιτητικό γυμναστήριο και κολυμβητήριο. Τι πάει να πει είναι μακριά το Γουδί; Στο αναγνωστήριο γιατί πας;

 

9. Αξιοποίησε τα βράδια που βγαίνεις έξω με φίλους και χόρεψε (αντί να κουνιέσαι ρυθμικά με ένα ποτό στο χέρι). Ο χορός είναι έκφραση, εκτόνωση και έντονη άσκηση και δε χρειάζεται να είσαι ο Patrick Swayze στο Dirty dancing για να χορεύεις ωραία. Απελευθερώσου!

 

10. Κάνε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για κάθε μήνα για να μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι όλες τις εκθέσεις και εκδηλώσεις που πάντα παραπονιέσαι ότι ήθελες να πας και δεν πήγες. Και εκεί κινείσαι και ταυτόχρονα μορφώνεσαι. Έτσι φροντίζεις και το νου μαζί με το σώμα σου.

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b