MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο Θεός της σφαγής

Το πολυσυζητημένο, βραβευμένο με τρία βραβεία ΤΟΝΥ και το βραβείο Olivier για την καλύτερη νέα κωμωδία, έργο της Γαλλίδας συγγραφέως Γιασμίνα Ρεζά, κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Βούρο, Κάτια Δανδουλάκη, Κατιάνα Μπαλανίκα και Γιάννη Φέρτη.

Δύο σύγχρονα ζευγάρια -ενωμένα με τα ιερά δεσμά του γάμου- συναντώνται με αφορμή το άγριο ξύλο που έπαιξαν τα παιδιά τους. Η πρόθεσή τους είναι να τα συμφιλιώσουν και να ξαναφτιάξουν το κλίμα ανάμεσά τους.

Αντ’ αυτού, οι τέσσερεις αυτοί αξιοπρεπείς πολίτες μετατρέπονται σε άγρια θηρία. Από την ανώδυνη συζήτηση περί ζαχαροπλαστικής, ομοφυλοφιλίας, δημοκρατίας, ισότητας και αντιρατσιστικών αναζητήσεων εκτρέπονται σε έναν καυγά. Ουσιαστικά σε ένα μακελειό…

Ο “Θεός της Σφαγής” είναι η ιστορία μιας συνάντησης που εκρήγνυται, ενώ η τυπική λύση μιας παιδικής κόντρας διολισθαίνει σε μια συζήτηση που αναδύει στην επιφάνεια θέματα όπως ο μισογυνισμός και οι φυλετικές προκαταλήψεις, διαλύοντας τον «πολιτισμό» μιας αστικής συνάντησης με χιούμορ και βία, με κριτική διάθεση και σαρκασμό, δημιουργώντας ένα θέατρο αστείο, σκληρό και απολαυστικό. 

Μετάφραση: Γιώργος Βούρος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιασμίνα Ρεζά
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής


Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Κάτια Δανδουλάκη, Κατιάνα Μπαλανίκα, Γιάννης Φέρτης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b