MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 συχνά «αντηλιακά» λάθη

Τι λάθη κάνουμε όταν φοράμε (ή όταν δε φοράμε) αντηλιακό;

Monopoli Team

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σχετικά με την αντηλιακή κρέμα, είναι φυσικά το να μην τη φοράμε. Παίρνοντας ως δεδομένο όμως ότι χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό προϊόν, ποια λάθη κάνουμε στην εφαρμογή του; Όταν δεν ακολουθούμε τη σωστή μέθοδο εφαρμογής, ακόμα κι όταν έχουμε δώσει σεβαστό ποσό για την αγορά της αντηλιακής μας κρέμας, τότε η προστασία μας από τον ήλιο είναι ελάχιστη ή και μηδαμινή.

1ο λάθος: Να εφαρμόζετε την αντηλιακή αφού βγείτε έξω

Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να εφαρμόζεται 15-20 λεπτά πριν την έξοδό σας, για να έχει χρόνο το δέρμα να την απορροφήσει. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας. Μερικές κρέμες χρειάζονται να ακόμη και μισή ώρα για να απορροφηθούν προτού βγείτε έξω.

2ο λάθος: Να απλώνετε λιγότερη ποσότητα από αυτή που πρέπει

Το σώμα του ενήλικα χρειάζεται περίπου 28 γραμμάρια αντηλιακής κρέμας για επαρκή κάλυψη. Θυμηθείτε ότι όλα τα μέρη που εκτίθενται στον ήλιο, χρειάζονται αντηλιακή προστασία: μην ξεχνάτε το πρόσωπο, τα αυτιά, τον λαιμό και το κάτω μέρος των ποδιών!

3ο λάθος: Να μην επαναλαμβάνετε την εφαρμογή μετά το κολύμπι ή μετά τον ιδρώτα

Η αντηλιακή κρέμα που δεν είναι «αδιάβροχη» ή «με αντοχή στο νερό», φεύγει αφού μπείτε στη θάλασσα ή όταν ιδρώσετε. Ακόμα και οι αδιάβροχες αντιηλιακές όμως, δεν μπορούν να σας προστατεύσουν επαρκώς αν δεν επαναλαμβάνετε την εφαρμογή. Και πάλι, ελέγξτε τις οδηγίες χρήσης για το πόσο συχνά πρέπει να ανανεώνετε την κρέμα σας. Οι περισσότερες προσφέρουν προστασία από 45 λεπτά μέχρι 2 ώρες (χωρίς ανάγκη επανάληψης).

4ο λάθος: Να μην ξανα-εφαρμόζετε καθόλου αντιηλιακή

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν εσφαλμένα ότι μία μόνο εφαρμογή της κρέμας θα τους προστατεύσει όλη την ημέρα, ιδιαίτερα αν δεν έρχονται σε επαφή με νερό. Λάθος. Η αντηλιακή κρέμα χρειάζεται συχνή ανανέωση (αφού διαρκεί από 45 λεπτά μέχρι 2 ώρες).

5ο λάθος: Να βάζετε αντηλιακή μόνο όταν έχει ήλιο

Αυτό είναι ίσως και το πιο επιβλαβές λάθος. Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να χρησιμοποιείται και σε ηλιόλουστες και σε συννεφιασμένες μέρες. Οι επιβλαβείς ακτίνες UV του ήλιου περνούν στην επιφάνεια της γης και στην επιδερμίδα σας, γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να φοράτε αντηλιακή ανεξαρτήτως μέρας, απόχρωσης του δέρματος και διάθεσης. Μην ξεχνάτε ότι η αντηλιακή κρέμα είναι αυτή που σας προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος αλλά και από την πρόωρη γήρανση!

 

Έλενα Τσαφταρίδη

 

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b