MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η γοητεία ξεκινάει από την κορυφή!

Όμορφα μαλλιά: τα tips-κλειδιά για κολακευτικό look

Η γοητεία ξεκινάει από την κορυφή! - Monopoli.gr
Monopoli Team

Η απόλυτη έκφραση θηλυκότητας δεν είναι ούτε τα ψηλά τακούνια, ούτε τα σέξι ρούχα, αλλά κάτι πολύ πιο απλό και εγγενές. Αυτό που κατεξοχήν χαρίζει στη γυναίκα θηλυκότητα, δεν είναι τίποτ’ άλλο από τα μαλλιά της! Είτε κοντά είτε μακριά, όταν είναι υγιή και με στυλ που κολακεύει, εκπέμπουν ακαταμάχητη γοητεία, την οποία ίσως ακόμα και το πιο ακριβό ρούχο δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί. Γι’ αυτό όσο προσεγμένο κι αν είναι το υπόλοιπο look σας, αν τα μαλλιά σας δεν δείχνουν όμορφα, χαλάει και η συνολική εικόνα. Ακολουθήστε απλά βήματα για να τα διατηρείτε υγιή και όμορφα ανάλογα με τον τύπο τους:

Σγουρά μαλλιά
Τα μαλλιά με μπούκλες είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, γι’ αυτό χρειάζονται πάντα έξτρα ενυδάτωση, με τη χρήση σαμπουάν και conditioner που διαθέτουν πλούσια ενυδατικά συστατικά. Δοκιμάστε την κρέμα μαλλιών all soft της Redken που είναι ειδικά σχεδιασμένη για ξηρά μαλλιά. Για να χαρίσετε λάμψη στα σγουρά μαλλιά, κάντε το εξής: μετά το λούσιμο, αφήστε τα μαλλιά σας σε μια απορροφητική πετσέτα και προσθέστε 4-6 σταγόνες ειδικού serum από σιλικόνη. Όσο πιο πυκνά μαλλιά έχετε, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα χρησιμοποιήστε. Κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά, όχι με πιστολάκι.

Σπαστά μαλλιά
Για να τα τιθασεύσετε, πάντα χρησιμοποιείτε πάντα conditioner μετά το λούσιμο. Δοκιμάστε το σαμπουάν και conditioner της Frutalia με ελαιόλαδο και jojoba, που ενυδατώνει την τρίχα. Υπάρχουν και ειδικές κρέμες για έλεγχο και μείωση του όγκου των ατίθασων μαλλιών, όπως η oleo-relax slim της Kerastase. Στεγνώστε τα μαλλιά σας κατευθύνοντας τον αέρα κατά μήκος από πάνω προς τα κάτω για να τους δώσετε πιο εύκολα το επιθυμητό σχήμα.

Ίσια μαλλιά
Τα ίσια μαλλιά συνήθως δεν έχουν τον όγκο των άλλων τύπων μαλλιών – τείνουν να συσσωρεύουν λιπαρότητα και γι’ αυτό συχνά φαίνονται άλουστα, ακόμα κι αν δεν είναι. Για να αποφευχθεί αυτό, χρησιμοποιήστε καθημερινά ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, όπως το Herbal Essences Drama Clean Degunkify Tingling deep Cleaning Shampoo. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε μία φορά τη βδομάδα ειδικό gel στις ρίζες, που προλαμβάνει τη συσσώρευση λιπαρότητας. 

Έλενα Τσαφταρίδη

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b