MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
09
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Πορεία: Δημήτρης Τάρλοου και Αλεξία Καλτσίκη συναντιούνται στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Δημήτρης Τάρλοου θα παρουσιάσει τον Νοέμβριο στο Θέατρο Πορεία τον εμβληματικό «Βυσσινόκηπο» του Αντόν Τσέχοφ, με την Αλεξία Καλτσίκη στον ρόλο της Λιουμπόφ Αντρέγεβνα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Δέκα και πλέον χρόνια μετά τις βραβευμένες «Τρεις αδερφές» του, ο Δημήτρης Τάρλοου καταπιάνεται και πάλι με τον Αντόν Τσέχοφ, αυτή τη φορά με τον «Βυσσινόκηπο», το κύκνειο άσμα του μεγάλου Ρώσου.

Το έργο γράφτηκε το 1903 και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας τον  επόμενο χρόνο με σκηνοθέτη τον Κονσταντίν Στανισλάβσκι. Παρόλο που ο συγγραφέας χαρακτήρισε τον Βυσσινόκηπο κωμωδία, ο σκηνοθέτης το ανέβασε ως δράμα και μάλιστα με τραγικά στοιχεία, φανερώνοντας την πολλαπλή φύση του έργου που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας. Γράφτηκε σε μία περίοδο που ο ρωσικός λαός ήταν βυθισμένος στην ανέχεια και την αμάθεια, ενώ θεωρείται από πολλούς προαναγγελία των επαναστάσεων του 1905 και του 1917. Μέσα σε αυτό διακρίνεται η πρόθεση του Τσέχοφ να καταδείξει την αδυναμία εκπροσώπων της αριστοκρατίας να κατανοήσουν τις κοινωνικές ανισορροπίες και διαφορές, που οδήγησαν σε ιστορικές ανατροπές, οι οποίες πρωτίστως επηρέασαν τους ίδιους.

Τη διασκευή και σκηνοθεσία στην επερχόμενη μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Πορεία θα υπογράψει ο Δημήτρης Τάρλοου, τα σκηνικά θα κάνει η Εύα Μανιδάκη, τα κοστούμια ο Άγγελος Μέντης, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, την κίνηση θα αναλάβει η ανερχόμενη χορογράφος Φαίδρα Νταϊόγλου, τη μουσική ο Φώτης Σιώτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό την Επίδαυρο στο Θέατρο Πορεία: Πρώτες εικόνες από τις πρόβες για την «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου12.09.2018

Τον εμβληματικό ρόλο της Λιουμπόφ Αντρέγεβνα θα υποδυθεί η Αλεξία Καλτσίκη, που θα πλαισιωθεί από μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών διαφορετικών γενεών, όπως οι: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαριάννα Δημητρίου, Γιώργος Κισσανδράκης, Γιώργος Μπινιάρης, Δημήτρης Μπίτος, Διονύσης Πιφέας, Σπύρος Μπόσγας, κ.ά.

Η πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται για τις 20 Νοεμβρίου

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο «Ίων» του Ευριπίδη ζωντανεύει στους Δελφούς από τρεις ηθοποιούς
Θεατρικά Νέα
Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο, της Μάρτα Μπουτσάκα στον Μικρό Κεραμεικό
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Τζένη Τζένη»
Θεατρικά Νέα
Μανώλης Χιώτης: Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση για τη ζωή του στον «Ελληνικό Κόσμο»
Εκδηλώσεις
attracted to trees: Η ΑΣΚΤ στην Πειραιώς 260 με μια βραδιά νέων περφορμανς
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μεταξουργείο: Το «Επάγγελμα πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου από το σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου της Άννας Βαγενά
Θεατρικά Νέα
Ο Μικρός Νότος ανεβάζει τον «Κύκλο με την κιμωλία» σε μια παράσταση για παιδιά
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Mια πρώτη γεύση από το πιο νοσταλγικό μιούζικαλ του καλοκαιριού
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Νέες φωτογραφίες της πολυαναμενόμενης παράστασης Καραθάνου-Δεληβοριά στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω!: Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης πριν τη μεγάλη πρεμιέρα στο Βεάκειο
Εκδηλώσεις
Βεάκειο: Μουσική και θέατρο με θέα τη θάλασσα στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος