MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Οι ερωτευμένοι, του Σαμ Σέπαρντ στο BIOS

Tο εμβληματικό έργο του Σαμ Σέπαρντ «Οι ερωτευμένοι» παρουσιάζεται, στο BIOS, σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα.

Monopoli Team

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα παρουσιάζει από τις 16 Οκτωβρίου στο BIOS το εμβληματικό έργο του Σαμ Σέπαρντ «Οι ερωτευμένοι» (Fool for Love). Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Μελία Κράιλινγκ, ο Παναγιώτης Γαβρέλας, ο Δημήτρης Καραβιώτης και ο Νίκος Βατικιώτης καλούνται να αναμετρηθούν με το πάθος, τη βία και τα μυστικά ενός έρωτα χωρίς διέξοδο σε μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.

Το έργο του Σαμ Σέπαρντ (1943–2017) κινείται ανάμεσα στον ωμό ρεαλισμό και την ποιητικότητα, φωτίζοντας τα πιο σκοτεινά τοπία της ανθρώπινης ψυχής. Γραμμένο το 1983, το «Fool for Love» αναγνωρίστηκε αμέσως ως ένα από τα πιο ισχυρά και αντιπροσωπευτικά έργα του, φτάνοντας μέχρι και την υποψηφιότητα για το βραβείο Pulitzer. Δύο χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ρόμπερτ Άλτμαν, με τον ίδιο τον Σέπαρντ και την Κιμ Μπάσινγκερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

H υπόθεση του έργου

Το «Fool for Love» είναι η ιστορία δύο ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι σε έναν έρωτα ικανό να τους καταστρέψει. Η Μέι και ο Έντι συναντιούνται ξανά σ’ ένα παλιό μοτέλ, χαμένο μέσα στην έρημο της Καλιφόρνιας. Ο χώρος, απομονωμένος και κλειστοφοβικός, γίνεται το πεδίο μιας ανελέητης αναμέτρησης, όπου η αγάπη μετατρέπεται σε εμμονή και η έλξη σε βία. Πάθος, ζήλια, πόθος και οργή εναλλάσσονται με καταιγιστικό ρυθμό, καθώς οι δυο τους παλεύουν να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλον, την ίδια στιγμή που ξέρουν πως δεν μπορούν να ζήσουν χωριστά.

Καθώς η νύχτα προχωρά, το παιχνίδι της έλξης και της απόρριψης αποκαλύπτει κάτι βαθύτερο: η σχέση τους είναι δεμένη όχι μόνο με το πάθος αλλά και με ένα μυστικό που βαραίνει σαν κατάρα. Το παρελθόν τους, ενσαρκωμένο στη φιγούρα ενός ηλικιωμένου άνδρα, ξετυλίγεται σαν φάντασμα που δεν λέει να φύγει. Η παρουσία του φωτίζει την κρυμμένη αλήθεια και αποκαλύπτει το τραύμα που τους κρατά αλυσοδεμένους. Ένα τραύμα που γίνεται ταυτόχρονα δεσμός και καταστροφή.

Η παράσταση

Η Έλενα Πέγκα στους «Ερωτευμένους» συνδυάζει το μελό με τη φάρσα, τον ρεαλισμό με τον συμβολισμό, και σκηνοθετεί μία παράσταση που μιλά για τη βαριά κληρονομιά των οικογενειακών προτύπων, την καταστροφική δύναμη του πάθους και τον εγκλωβισμό των ανθρώπων στα μυστικά του παρελθόντος.

Η ασφυκτική ατμόσφαιρα του μοτέλ μετατρέπεται σε σκηνικό ψυχικής απογύμνωσης, όπου οι ήρωες παλεύουν ανάμεσα στην αγάπη και τη βία, την αλήθεια και το ψέμα, αναζητώντας μάταια μια λύτρωση που δεν έρχεται ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDanny and the Deep Blue Sea, σε σκηνοθεσία της Λένας Δροσάκη στο Θέατρο Μεταξουργείο12.09.2018

Μία παράσταση που δεν είναι απλώς μια ιστορία έρωτα και καταστροφής, αλλά μια ωμή και ταυτόχρονα ποιητική μελέτη πάνω στην ανθρώπινη ψυχή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σαμ Σέπαρντ
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Ελένα Πέγκα

Σκηνικά: Ζωή Φαμέλη
Κοστούμια: Αλέγια Παπαγεωργίου
Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος
Φωτισμοί: Στέλλα Καλτσού

Παίζουν: Μελία Κράιλινγκ, Παναγιώτης Γαβρέλας, Δημήτρης Καραβιώτης, Νίκος Βατικιώτης

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 20 ευρώ. Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ: 18 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com | Το έργο είναι κατάλληλο για κοινό άνω των 16 χρόνων. Παίζεται χωρίς διάλειμμα.
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Δάφνη Καμέννου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/oi-eroteumenoi-tou-sam-separnt
Πληροφορίες Χώρου: Bios - Πειραιώς 84 , Πειραιώς 84, Αθήνα. Τηλ. +30.2103425335 , email:[email protected] | https://pireos84.bios.gr/
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κεραμεικός
BIOS
Απο 16/10/2025 εως 21/12/2025
Πειραιώς 84, Αθήνα
Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Στρίγγλα: Μια σύγχρονη ανάγνωση της σαιξπηρικής κωμωδίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ιβάν εναντίον Ιβάν, των Γιάννη Αποσκίτη και Σωτήρη Ρουμελιώτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Το τανγκό των Χαμένων Ονείρων του Γιάννη Παπάζογλου στο θέατρο Βαφείο Λάκης Καραλής
ΘΕΑΤΡΟ
Σκακιστική Νουβέλα, του Στέφαν Τσβάιχ στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη γίνεται Μαρί Αντουανέτ την νέα σεζόν στο Θέατρο Κάμιρος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κουκούλα, του Θανάση Τριαρίδη στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Όμορφες Σκέψεις: Η Ήρα Κατσούδα με τη νέα της stand up comedy παράσταση στο θέατρο Olvio
Θεατρικά Νέα
Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου φέρνει τον δικό του “Dracula” στο Θέατρο Πόρτα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δούλες, του Ζενέ επιστρέφουν στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου
ΘΕΑΤΡΟ
«…για τον Αριστοφάνη»: Αγαπημένοι ηθοποιοί στο Ηρώδειο για το Σπίτι του Ηθοποιού
Θεατρικά Νέα
Το εμβληματικό «Kontakthof» της Pina Bausch αναβιώνει στο Εθνικό
ΘΕΑΤΡΟ
Μέριλιν: Μια παιδική παράσταση για τη φιλία και τη συνύπαρξη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά