Το Ποδήλατο της Ωραίας Ελένης, της Αλμπέρτα Τσοπανάκη στο Θέατρο Παραμυθίας
Η μαύρη κωμωδία της Αλμπέρτα Τσοπανάκη, ένα έργο που πραγματεύεται τη διαφθορά της ανθρώπινης συνείδησης του ασυνειδήτου, ανεβαίνει στο θέατρο Παραμυθίας.
Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη υπογράφει το κείμενο και την σκηνοθεσία της μαύρης κωμωδίας «Το Ποδήλατο της Ωραίας Ελένης», που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 και παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 20:30 στο θέατρο Παραμυθίας.
Το έργο:Ένας περίπατος στη σουρεαλιστική πραγματικότητα του ανθρώπινου παραλογισμού. Η Ωραία Ελένη με το Ποδήλατό της, μας ξεναγεί σε στιγμές που τρέφουν τις αυταπάτες του εγώ και τις ψευδαισθήσεις που ονειροπολούν την ευτυχία του ακατόρθωτου.
Ανάμεσα στους δρόμους και τα σοκάκια που σεργιανά, η Ελένη φωτογραφίζει την ανθρώπινη κοινωνία όπως αυτή διαμορφώνεται στις ακτίνες του ποδηλάτου της. Η δύναμη του έρωτα και του θανάτου, η προδοσία που άλλοτε δημιουργεί συναισθήματα εκδίκησης και άλλοτε παραδίδεται μελαγχολικά στο αναπόφευκτο της μοίρας. Η διαφθορά της ανθρώπινης συνείδησης του ασυνειδήτου, γεννάει εικόνες του Αμερικάνικου κινηματογράφου, προβάλλοντας καρέ-καρέ τη σιωπή της μαφίας, τη δύναμη της εξουσίας, την υποκρισία της διαφορετικής προσέγγισης του αλάθητου.
Το σόου της ζωής, που διάλεξε, κατασκεύασε και επινόησε ο εφευρέτης παρουσιαστής και πρωταγωνιστής, ο άνθρωπος.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Αθήνα