MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό Δράμα

Οι έμποροι της Βενετίας με τoν Βασίλη Μπισμπίκη στο Cartel

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Εμπνευσμένη από το έργο του Σαίξπηρ, η παράσταση που εγκαινιάζει το νέο χώρο της θεατρικής ομάδας Cartel, παρουσιάζεται έως τις 6 Ιουλίου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Η θεατρική ομάδα Cartel παρουσιάζει την παράσταση Οι έμποροι της Βενετίας, εμπνευσμένη από το έργο του Σαίξπηρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Βασίλη Μπισμπίκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Εβραίου τοκογλύφoυ Σάιλοκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒασίλης Μπισμπίκης: Είμαι ένας λαϊκός πανκ τύπος. Δεν μ’ ενδιαφέρει τίποτα12.09.2018

Η παράσταση παρουσιάζεται στο νέο σπίτι του Cartel Τεχνοχώρος στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «Κλωσταί Πεταλούδα-Μουζάκης» στο Αιγάλεω.

@Ελίνα Γιουνανλή

Στην παράσταση Οι έμποροι της Βενετίας ο πάντα ανατρεπτικός Τσέζαρις Γκραουζίνις εμπνέεται από το ίσως πιο ακαθόριστο, αμφιλεγόμενο σαιξπηρικό έργο και το μεταφέρει στο σήμερα, σε μια παράσταση πολιτική και πανκ, χωρίς στεγανά, που όμως μένει πιστή στη διαχρονική δύναμη των κεντρικών θεματικών του πρωτότυπου: τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, την εκδίκηση, αλλά και τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας.

O δημοφιλής Λιθουανός σκηνοθέτης αναμετριέται ξανά με έργο του Σαίξπηρ, έχοντας μεταφέρει επί σκηνής με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν σε Ελλάδα και εξωτερικό τα έργα Άμλετ, Βασιλιάς Ληρ, Μάκμπεθ, Το ημέρωμα της στρίγγλας, και Ιούλιος Καίσαρα.                                                                                                                                       

Στην  καθηλωτική μεταφορά που παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο Cartel με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μπισμπίκη, ο πολυσύνθετος κόσμος του Αντόνιο, του Μπασίανο, της Πόρσια, του Σάιλοκ και των υπόλοιπων σαιξπηρικών ηρώων τοποθετείται σε μια Βενετία μεταβιομηχανική και δυστοπική, χωρίς νερό, με άδεια κανάλια. Μια Βενετία μέσα σε ένα άδειο εργοστάσιο, μια πόλη που δεν υπάρχει πια και όπου όλα μπορούν να συμβούν….

@Ελίνα Γιουνανλή

H θεατρική ομάδα Cartel

Η θεατρική ομάδα CARTEL έχει διαγράψει από το 2013 την δική της δυναμική και ανεξάρτητη πορεία στα θεατρικά δρώμενα, συναρπάζοντας το αθηναϊκό κοινό με τις πάντα ανατρεπτικές παραστάσεις της, με πιο πρόσφατες τις μεγάλες επιτυχίες: Άνθρωποι και ποντίκια του Τζον Στάινμπεκ, τον Άρη της Σοφίας Αδαμίδου και τα Κόκκινα Φανάρια του Αλέκου Γαλανού, όλες σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική: Γιάννης Μαθές
Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Έρρικα Μπίγιου, Στέλιος Τυριακίδης, Αλέξανδρος Κουκιάς, Γιάννης Κατσιμίχας, Ελένη Γεωργακοπούλου, Αλέξανδρος Τσίτσος, Γιανμάζ Ερντάλ (Βεισέλ), Γιώργος Σιδέρης

Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15
Βοηθός Σκηνοθετη: Ερατώ Αγγουράκη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/oi-emporoi-tis-benetias
Πληροφορίες Χώρου: Τεχνοχώρος Cartel (Λεωφ. Κηφισού 41, Αιγάλεω 122 42)
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Πάμε θέατρο; Οι πρεμιέρες που δεν χάνονται αυτή την εβδομάδα
Θεατρικά Νέα
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον “Ορφέα” στη Λυρική Σκηνή
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Θεατρικά Νέα
Στη Σοφία Αντωνίου το πρώτο Βραβείο Νέας Σκηνοθέτιδος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν
Θεατρικά Νέα
Δημήτρης Τσατσούλης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Νέα εβδομάδα, νέες θεατρικές πρεμιέρες – Ποιες δεν θέλεις να χάσεις
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο Ergon εγκαινιάζει το «Open Stage»: Παραστάσεις με 15 ευρώ κάθε Πέμπτη
Εκδηλώσεις
Ο «Προθάλαμος Δ» επιστρέφει στο Εθνικό: Μια ιδιότυπη σκηνική σύνθεση-διάλεξη αρχιτεκτονικής και θεάτρου
Εκδηλώσεις
Ο Γιαν Φαμπρ στο Θέατρο Σταθμός: Τέσσερις ανατρεπτικοί μονόλογοι για την ελευθερία της έκφρασης
Θεατρικά Νέα
«Γιοι και κόρες»: Η παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας μόλις σήκωσε αυλαία