MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Οι 7 υποσχέσεις του Τραμπ που…προειδοποιεί ότι θα τηρήσει μόλις καθίσει στο Οβάλ Γραφείο

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στον Λευκό Οίκο έχοντας στην πολιτική του ατζέντα 7 καυτά ζητήματα που είχε προεκλογικά υποσχεθεί, όπως η μετανάστευση, η οικονομία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Monopoli Team

Άλλωστε στη νικητήρια ομιλία του, ο Τραμπ… προειδοποίησε ότι η θητεία του θα διέπεται από το σύνθημα: «Υποσχέσεις που δόθηκαν, υποσχέσεις που τηρήθηκαν».

Το BBC σταχυολογεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις του επανεκλεγέντα πλανητάρχη, κάνοντας ταυτόχρονα αναδρομή και σε παλιές του δηλώσεις.

Ερωτηθείς το 2023 από το Fox News εάν θα καταχραστεί την εξουσία του ή θα στόχευε πολιτικούς αντιπάλους, είχε απαντήσει ενδεικτικά ότι δεν θα το έκανε, «εκτός από την πρώτη μέρα».

«Όχι, όχι, όχι, εκτός από την πρώτη μέρα. Κλείνουμε τα σύνορα και κάνουμε γεωτρήσεις, γεωτρήσεις, γεωτρήσεις. Μετά από αυτό, δεν θα είμαι δικτάτορας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Αμερική αλλάζει σελίδα – Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στον Λευκό Οίκο και δηλώνει «θα γιατρέψω τις πληγές των ΗΠΑ»12.09.2018

Ποιοι είναι οι 7 στόχοι που θα εφαρμόσει, όπως έχει πει, όταν καθίσει στο Οβάλ Γραφείο:

1. Απέλαση μεταναστών χωρίς έγγραφα

Κατά την εκστρατεία του, ο Τραμπ υποσχέθηκε τις μεγαλύτερες μαζικές απελάσεις μεταναστών χωρίς έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Δεσμεύτηκε επίσης να ολοκληρώσει την οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό που ξεκίνησε κατά την πρώτη του προεδρία.

Ο αριθμός των διελεύσεων στα νότια σύνορα των ΗΠΑ έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στα τέλη του περασμένου έτους κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις, πριν πέσει το 2024.

Οι ειδικοί είπαν στο BBC ότι οι απελάσεις στην κλίμακα που είχε υποσχεθεί ο Τραμπ θα αντιμετωπίσουν τεράστιες νομικές και υλικοτεχνικές προκλήσεις – και θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Νεανική επιχειρηματικότητα: 17.500 ευρώ για τη δική σου επιχείρηση – Οι όροι συμμετοχής
Επίκαιρα
Έρχονται ειδοποιητήρια για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2020
Επίκαιρα
Έρχεται η αυτόματη έκδοση Προσωπικού Αριθμού – Τι αλλάζει στις ταυτότητες
Επίκαιρα
«Λουκέτο» σε 766 σχολεία στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα αναδιαμορφώνουν την παγκόσμια αγορά
Επίκαιρα
Ρεκόρ ξηρασίας σε Ευρώπη και Μεσόγειο
Επίκαιρα
Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν – Πάνω από 600 νεκροί και 1.000 τραυματίες
Επίκαιρα
Έρευνα: Το 59% των επιχειρήσεων δήλωσε πτώση πωλήσεων στις θερινές εκπτώσεις
Επίκαιρα
Ο «χάρτης» αλλαγών του εργασιακού νομοσχεδίου
Επίκαιρα
Έκρηξη στις τιμές των πάρκινγκ στην Αθήνα – Ισοδυναμούν με ενοίκιο… διαμερίσματος
Επίκαιρα
Υπουργείο Υποδομών: Τοποθετούνται απινιδωτές σε μετρό και ταξί
Επίκαιρα
Ελευθερία και αυτοδιάθεση (και) το καλοκαίρι: Γυμνές απέναντι σε όλα