MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πάνω από 300 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε χρόνο

Περισσότερα από 300 εκατομμύρια παιδιά ετησίως πέφτουν θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, όπως μαρτυρά νέα έρευνα.

Monopoli Team

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου διαπίστωσαν ότι 1 στα 8, ή το 12,6% των παιδιών στον κόσμο έχουν πέσει θύματα μη συναινετικής ομιλίας, κοινής χρήσης και έκθεσης σε σεξουαλικές εικόνες και βίντεο τον περασμένο χρόνο. Αυτό ανέρχεται σε περίπου 302 εκατομμύρια νέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Μόνο Μαζί Μπορούμε”, το ηχηρό μήνυμα του Χαμόγελου του Παιδιού για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας παιδιών στο διαδίκτυο12.09.2018

Επιπλέον, το 12,5% των παιδιών παγκοσμίως – 300 εκατομμύρια – εκτιμάται ότι έχει υποστεί ανεπιθύμητη σεξουαλική συζήτηση, συμπεριλαμβανομένων αιτημάτων σεξουαλικής πράξης. Τα αδικήματα μπορούν επίσης να λάβουν τη μορφή «εκβιασμού», όπου τα αρπακτικά ζητούν χρήματα από τα θύματα για να κρατήσουν τις εικόνες ιδιωτικές. Έρευνες διαπίστωσαν ότι το 7% των Βρετανών ανδρών παραδέχθηκε κάποια στιγμή ότι έχει παρενοχλήσει παιδιά στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το νέο παγκόσμιο ευρετήριο της πρωτοβουλίας Childlight του πανεπιστημίου Into The Light.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα