MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
HIGHLIGHTS

Ισπανόφωνο σινεμά, street party στο Σχεδία Home, φεστιβάλ made in Cyprus: Τα highlights της 4ης εβδομάδας του This is Athens – City Festival

Με φεστιβάλ κυπριακού πολιτισμού, ισπανόφωνο κινηματογράφο, αστυνομική λογοτεχνία, μουσική, παραστάσεις χορού, art fair κεραμικής και street party συνεχίζεται, για τέταρτη εβδομάδα, το 3ο This is Athens – City Festival, η πιο δυναμική φεστιβαλική γιορτή του Δήμου Αθηναίων.

Monopoli Team

Συνεχίζεται το 3ο This is Athens – City Festival, η μεγάλη γιορτή του Δήμου Αθηναίων, που, φέτος, έρχεται να δώσει “παλμό” σε πολυσύχναστα αλλά και απρόσμενα σημεία της πόλης με πολλές εκδηλώσεις που είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Τέταρτη εβδομάδα, ο διεθνούς φήμης μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης μάς παρασύρει σε ένα ηχητικό “ταξίδι”, στην ταράτσα του Μουσείου Κανελλοπούλου, με το πρωτότυπο πρότζεκτ «Rooftop Stories», το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας υποδέχεται τους λάτρεις του είδους, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων για ένα συναρπαστικό διήμερο γεμάτο παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια, θεατρικής παραστάσεις, προβολές, συζητήσεις και άλλες δράσεις. Το διάσημο φεστιβάλ Afrobanana έρχεται, στο Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη, για μια γεύση από την Κυπριακή κουλτούρα μέσα από τη μουσική, την 7η τέχνη και τη γαστρονομία. Το Fired Up Athens Ceramics Fair επιστρέφει, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, με τη συμμετοχή 60 μοντέρνων κεραμιστών από όλη την Ελλάδα. Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» γιορτάζει 11 χρόνια δράσεων με ένα καλοκαιρινό street party στο Σχεδία Home. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Ινστιτούτο Θερβάντες φιλοξενούν δωρεάν προβολές και αφιερώματα στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA. To φωνητικό κουαρτέτο Γιασεμί προσκαλεί τους Φώτη Σιώτα και Νεφέλη Φασούλη μπροστά από τη Μητρόπολη Αθηνών, για μια μοναδική συναυλία. Η Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης ενώνει τον πολιτισμό και την καθημερινότητα μέσα από παραστάσεις χορού σε απρόσμενα σημεία της πόλης.

Πέτρος Κλαμπάνης live

Το This is Athens – City Festival υποδέχεται την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, τις «Rooftop Stories» του Πέτρου Κλαμπάνη στη μαγευτική ταράτσα του Μουσείου Κανελλοπούλου. Εκεί κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά και φωνή θα συνθέσουν ένα ηχητικό «ταξίδι» όπου αγαπημένα τραγούδια θα μάς ξανασυστηθούν μέσα από τη ματιά του διεθνούς φήμης μπασίστα και συνθέτη. Το «Rooftop Stories» αποτελεί το πέμπτο άλμπουμ του Πέτρου Κλαμπάνη. Ένα “προσωπικό μανιφέστο με μπάσο” που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πρόκειται για μια σειρά από βίντεο στα οποία ο ίδιος ανεβαίνει επάνω σε ταράτσες διάφορων πόλεων ανά τον κόσμο και παίζει τη μουσική του με μόνη συντροφιά το μπάσο, τον ενισχυτή και μερικά ηλεκτρονικά effects.
Πέμπτη 23/5, 20:30
Ελεύθερη Είσοδος
Τοποθεσία: Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, Θεωρίας 12, Αθήνα.

5o Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας υποδέχεται, για μία ακόμη χρονιά, στο Σεράφειο, τους λάτρεις του είδους, στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival. Παρουσιάσεις νέων βιβλίων, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, παιδικές εκδηλώσεις, ομιλίες, debates, αφιερώματα σε τιμώμενους ξένους δημοφιλείς συγγραφείς, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, βίντεο και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια ιστοριών και διαδραστικά παιχνίδια, συνθέτουν τη βεντάλια των δράσεων ενός Φεστιβάλ, που σκοπό έχει να καθηλώσει το κοινό του. Φέτος, η διοργάνωση στρέφει το βλέμμα σε μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκας στη σημερινή εποχή, οι γυναικοκτονίες, ο ρατσισμός, η συμπερίληψη, η τεχνητή νοημοσύνη και η ασφάλεια στο διαδίκτυο, ενώ, παράλληλα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με μερική ή ολική απώλεια όρασης, για τους οποίους σχεδιάστηκε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις.
24-26 Μαΐου 2024 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ
Εισιτήρια: 5€-13€. Προπώληση: ticketplus.gr
Τοποθεσία: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19, Αθήνα.

This is Afrobanana x Athens στο Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη

Στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival, το Αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία μικρή γεύση από το Afrobanana, το διασημότερο Κυπριακό φεστιβάλ που φιλοδοξεί να προβάλει την πλούσια Κυπριακή κουλτούρα, μέσω μιας μονοήμερης πολιτιστικής δράσης γεμάτης ζωντανές εμφανίσεις από κορυφαίους Κύπριους καλλιτέχνες όπως οι Monsieur Doumani, Julio Κομπολόι, Vanesha, Afrofox, ταινίες animation, Κύπριων δημιουργών και ευφάνταστή γαστρονιμία με ταμπέλα Made In Cyprus από το πολυβραβευμένο εστιατόριο «Πατρικόν».
Σάββατο 25 Μαΐου 2024, 17:30 – 23:00
Δωρεάν
Τοποθεσία: Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη, Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη, Αθήνα.

Fired Up Athens Ceramics Fair

Το Fired Up Athens Ceramics Fair επιστρέφει στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Για τέταρτη φορά, περισσότεροι από 60 μοντέρνοι κεραμίστες από όλη την Ελλάδα, θα συναντηθούν στην Αγορά από τις 11:00 έως και τις 21:00, εκθέτοντας και διαθέτοντας επιλεγμένα κομμάτια από όλα όσα δημιουργούν. Για εσάς που λατρεύετε την τέχνη της κεραμικής, στο διήμερο αυτό θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους δημιουργούς, να συζητήσετε για τις τεχνικές τους, την έμπνευσή τους, να ανακαλύψετε την ιστορία πίσω από το κάθε αντικείμενο και να δώσετε την δική σας προσωπική παραγγελία. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι, το Σάββατο 25 Μαΐου, από τις 12:00 έως τις 18:00, θα έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε με τον τροχό του αγγειοπλάστη, ενώ την Κυριακή Κυριακή 26 Μαΐου, από τις 12:00 έως τις 15:00, ο κεραμίστας Θεόδωρος Γαλιγαλίδης θα μυήσει τους ενδιαφερόμενους στην παλιά γιαπωνέζικη τεχνική ψησίματος κεραμικών Raku με μια ζωντανή επίδειξη.
Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαΐου, 11:00 -21:00.
Δωρεάν
Τοποθεσία: Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα.

Σχεδία Home Street Party

Η Σχεδία, το πρώτο περιοδικό δρόμου της πόλης, βγαίνει στον πεζόδρομο του Σχεδία Home και γιορτάζει 11 γεμάτα χρόνια δράσεων για καλό σκοπό, συμμετέχοντας στο This Is Athens – City Festival, τη μεγάλη γιορτή της πόλης, από τον Δήμο Αθηναίων. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού ραδιοφώνου αλλά και κορυφαία dj, η Εύη Σιδηροπούλου μαζί με τον Hercules KR, αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν το ιδανικό μουσικό μίγμα, για ένα απόγευμα γεμάτο κέφι, χαμόγελα, πολύ χορό και τις καλύτερες μουσικές επιλογές για την περίσταση. Από αργά το απόγευμα έως αργά το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον πεζόδρομο της Νικίου και ένα κεφάτο street party για μικρούς και μεγάλους. Το Σχεδία home σας περιμένει για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό του καλοκαιριού στην υπέροχη πόλη μας.
Κυριακή 26/5, 19:00 – 23:00
Δωρεάν
Τοποθεσία: Σχεδία Home, Νικίου & Κολοκοτρώνη, Αθήνα.

8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 8η χρονιά για να αναδείξει για μια ακόμη χρονιά τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών, με 17 ταινίες μεγάλου μήκους, αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Roberto Bonilla και μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών. Προβολές θα πραγματοποιηθούν στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Αελλώ Cinemax, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ελληνοαμερικανική Ένωση:  Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 18:30 προβολή ταινιών μικρού μήκους «cortoFeCHA» (Διάρκεια 80’). Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 20:00 προβολή της ταινίας «Η Εξέγερση» (La Revuelta) της Lucero González, Μεξικό, 2022, 84’ και Τρίτη 28 Μαΐου, στις 20:00 προβολή της ταινίας «Ο Τίτο, Η Μάργκο και Εγώ» (Tito, Margo y Yo) της Mercedes Arias – Delfina Vidal, Παναμάς, Κολομβία, 2022, 92’. Ινστιτούτο Θερβάντες: Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 21:00, αφιέρωμα στον Περουβιανό σκηνοθέτη Roberto Bonilla. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Περού.
*Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ.
27-28 Μαΐου 2024 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22 Αθήνα.
29 Μαΐου στο Ινστιτούτο Θερβάντες, Σκουφά 31 Αθήνα.
Ελεύθερη Είσοδος 

Φώτης Σιώτας, Νεφέλη Φασούλη και Κουαρτέτο Γιασεμί live

To φωνητικό κουαρτέτο Γιασεμί προσκαλεί τους Φώτη Σιώτα και Νεφέλη Φασούλη την Τρίτη 28 Μαΐου, στις 20:30, μπροστά από τη Μητρόπολη Αθηνών, για μια μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο του This is Athens City Festival. Αποτελούμενο από καλλιτέχνες προερχόμενους από τον χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, το Γιασεμί εστιάζει στις φωνητικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου, εξερευνώντας τον πολλαπλό ρόλο της φωνής σε μία πλούσια μουσική παράδοση. Συνδυάζοντας την παραδοσιακή μελωδία με τη σύγχρονη αρμονία, τραγουδιστές και οργανοπαίκτες ταυτόχρονα, μεταφέρουν την εμπειρία τους από τις τεχνικές των παραδοσιακών οργάνων που παίζουν, στη φωνή, την οποία αντιμετωπίζουν σαν ένα πολύπλευρο μουσικό όργανο.
Τρίτη 28/5, 20:30
Δωρεάν
Τοποθεσία: Πλατεία Μητροπόλεως, Αθήνα.

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στον Εθνικό Κήπο

Στην καρδιά της Αθήνας, ξεκινάει μια πρωτοβουλία που φέρνει τον χορό σε πλατείες και άλλα σημεία, κάνοντας τον αστικό μας χώρο ένα ζωντανό σκηνικό για μια τέχνη που κινείται και ενώνει. Πρόκειται για χορευτικές στιγμές σε απρόσμενα σημεία μέσα στην πρωτεύουσα, από τους τελειόφοιτους φοιτητές και φοιτήτριες της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Η σειρά των παραστάσεων αυτών περιλαμβάνει διάφορα σόλο και ομαδικές χορογραφίες, όλες εμπνευσμένες από τους ανθρώπους, την πόλη και τις πολυμορφίες της, με στόχο τη δημιουργία μιας γέφυρας ανάμεσα στον πολιτισμό και την καθημερινότητα. Την Τετάρτη 29 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 20:00, η Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης καλεί τους περαστικούς και τους επισκέπτες του Εθνικού Κήπου να ζήσουν μια ξεχωριστή χορευτική εμπειρία.
Τετάρτη 29/5, 19:00 – 20:00
Ελεύθερη Είσοδος
Τοποθεσία: Εθνικός Κήπος, Βασιλίσσης Αμαλίας 1, Αθήνα. 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις