MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το τρομακτικό πρωτόκολλο της Nasa σε περίπτωση που αστεροειδής χτυπήσει τη Γη

Προηγούμενες εκθέσεις έχουν περιγράψει την πορεία της αντίδρασης της Nasa, οριοθετώντας διακριτές πορείες δράσης ανάλογα με τη χρονική εγγύτητα της σύγκρουσης.

Monopoli Team

Και μόνο η σκέψη ενός αστεροειδούς που κατευθύνεται προς τη Γη είναι αρκετή για να προκαλέσει ανατριχίλα. Ενώ το Χόλιγουντ έχει απαθανατίσει τέτοια σενάρια σε ταινίες-μπλοκμπάστερ όπως ο εμβληματικός «Αρμαγεδδών» του Μάικλ Μπέι, η προοπτική μιας τέτοιας καταστροφής παραμένει σταθερά εδραιωμένη στη σφαίρα της φαντασίας. Ωστόσο, στο παρασκήνιο, η Nasa έχει εκπονήσει επιμελώς ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αυτός ο φανταστικός εφιάλτης γίνει σκληρή πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 112.09.2018

Εν μέσω των φιλόδοξων προσπαθειών της να προωθήσει τους αστροναύτες προς τον κόκκινο πλανήτη Άρη, η NASA δεν φείδεται προσπαθειών για να επανεξετάσει και να βελτιώσει σχολαστικά τα πρωτόκολλά της ώστε να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο κοσμικής καταστροφής. Ο Kelly Fast, κορυφαία αυθεντία στον τομέα της πλανητικής άμυνας, υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία του εντοπισμού των πιθανών απειλών που παραμονεύουν στα βάθη του διαστήματος πριν αυτές υλοποιηθούν σε υπαρξιακούς κινδύνους.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Περισσότερα από Τι Νέα;