MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Bazaar βιβλίων

Τριήμερη γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη

Τις πύλες του κτιρίου της οδού Πειραιώς ανοίγει το τριήμερο 26-28 Απριλίου το Μουσείο, φιλοξενώντας τη 2η Γιορτή Βιβλίου, που περιλαμβάνει μεγάλο bazaar βιβλίων, παρουσιάσεις βιβλίων και συζητήσεις, δωρεάν ξεναγήσεις και πολλά άλλα.

Τριήμερη γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη
Monopoli Team

Στον πυρήνα της φετινής Γιορτής, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το μεγάλο Bazaar βιβλίων, στο ισόγειο της Πειραιώς 138, όπου θα διατεθούν, από ένα μακρύ κατάλογο βιβλίων, 220 εκδόσεις του Μουσείου με έκπτωση 50 %-70%, ενώ εκδόσεις των ετών 2022-2023 θα διατίθενται με έκπτωση από 10%-20%.

Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Το Bazaar Βιβλίων θα λειτουργήσει την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου από 10.00 έως 22.00, ενώ την Κυριακή θα ολοκληρωθεί στις 18.00. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα online αγοράς βιβλίων στη διεύθυνση bazaar.benaki.org, που θα διαρκέσει περισσότερες μέρες (από Δευτέρα 22 έως Κυριακή 28 Απριλίου). Τέλος, στον χώρο του bazaar θα υπάρχει τμήμα με μεταχειρισμένα βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Παρουσιάσεις νέων εκδόσεων

Παράλληλα, στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις των πρόσφατων (2023) εκδόσεων του Μουσείου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26 Απριλίου (18.30-20.00) οι ιστορικοί τέχνης Deborah Freeman Fahid και Ροζάννα Μπαλλιάν, ο καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πλάτων Πετρίδης, η Μίνα Μωραΐτου, επιμελήτρια του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, καθώς και ο Γιώργης Μαγγίνης, επιστημονικός διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, θα συζητήσουν για τις πρόσφατες εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη που σχετίζονται με την Ισλαμική Συλλογή (John Carswell, Mina Moraitou, Melanie Gibson, «Iznik Ceramics at the Βenaki Museum», Anna Ballian, «Bacinior immured plates in Greek Churches. Iznik, Italian and local ceramics, 16th – 17th century» και Deborah Freeman Fahid, «Το σκάκι στον Ισλαμικό κόσμο. Η Συλλογή του Μουσείου Μπενάκη»).

Το Σάββατο 27 Απριλίου (19.00-20.30) ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, υπεύθυνος του Τμήματος Εκδόσεων του Μουσείου και ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Γιώργος Τζιρτζιλάκης συζητούν με τον καθηγητή ιστορίας της τέχνης Ευγένιο Ματθιόπουλο για το βιβλίο του «Πέρα απ’ την εγκράτεια και την απόλαυση: ο έρως που δημιουργεί τον κόσμο. Δύο μελέτες για τον Γιάννη Τσαρούχη».

Δωρεάν ξεναγήσεις

Τέλος, την Παρασκευή 26 Απριλίου (18.30) θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση «Νίκος Αλεξίου. Η Συλλογή» από τους επιμελητές της, Πολύνα Κοσμαδάκη, επιμελήτρια μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, υπεύθυνη του Tμήματος Zωγραφικής, Xαρακτικών και Σχεδίων του Μουσείου Μπενάκη, και τον Γιώργο Τζιρτζιλάκη και το Σάββατο 27 Απριλίου (18.00) θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση «Tehom» από την ίδια τη φωτογράφο Renée Revah και τον επιμελητή της έκθεσης Κωστή Αντωνιάδη, ομότιμο καθηγητή Φωτογραφίας ΠΑΔΑ. Η είσοδος στις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται δήλωση στη γραμματεία του Bazaar.

Επιπλέον, την Κυριακή 28 Απριλίου (11.00-15.00) θα διεξαχθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στάσου να παίξουμε!», όπου παιδιά κάθε ηλικίας θα εξερευνήσουν τη μουσειοσκευή «Τα ελληνικά λαϊκά παιχνίδια», με ελεύθερη συμμετοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: 8 ολόφρεσκα βιβλία που ξεχωρίσαμε για εσάς12.09.2018

Ενίσχυση παιδικών βιβλιοθηκών

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής Βιβλίου, οι επισκέπτες καλούνται να προσφέρουν βιβλία για παιδιά και εφήβους (λογοτεχνικά, επιστημονικά, δοκίμια, τέχνης, κ.λπ.) από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη και από τα second hand, προκειμένου να διατεθούν για την ενίσχυση των Βιβλιοθηκών του Κέντρου Ημέρας Εφήβων «Πλόες» – Μονάδα Ψυχικής Υγείας και της Παιδικής Βιβλιοθήκης «Μυρσίνη Ζορμπά» / Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού. Ως αντίδωρο, το Μουσείο Μπενάκη θα τους προσφέρει μια έκδοσή του από έναν επιλεγμένο κατάλογο βιβλίων.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b